Asi komprese

vše ohledně modelové řady Carina
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Neni unavenej pritlacak spojky ? Zacal bych pro sichr davat i rucni brzdu, aby auto neujelo. Nicmene to by melo byt asi poznat i pri bezne jizde - klouzani spojky.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já myslím, že s tím by se do toho kopce ani nerozjel.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

s tou rucnou by som sa v zime bal brzdit...kez zamrzne tak brzdam moc nepomozem...musim to ale skusit aj ja na kopci nejakom...inak tie tlaky okolo 9 uz nieje dost malo???
Carina 1,6 '97 GLi liftback
gazda
Člen Týmu

Příspěvek od gazda »

No, asi mi nezostane nic ine, ako zatial brzdit aj rucnou. Teraz uz tak nemrzne, aby som sa bol o to, ze mi rucka primrzne a nebudem moct rano odist.. :-). Kazdopadne.. spojkou to nebude.. ked som sa dival co sa deje pod kapotou pri tom "poskakovani" z kopca, tak sa pretaca cely motor(tocia sa remene, ktore pohanaju alternator, atd...). Takze spojku by som do zaciatku vylucil, pretoze pri jazde spojka podla mna funguje uplne normalne. V servise mi povedali, ze tlaky okolo 9 su este v "norme". Nove benzinove motory maju vraj tlaky okolo 13.
Kazdopadne by sme na to mali skusit prist. Vidim, ze tento problem tu nemam sam, takze by sme mohli urobit male hlasovanie a "prieskum verejnej mienky".. :-).
Problem bude podle mna takmer isto motor. Takze co bude spatne? Su tie tlaky okolo 9 skutocne uz take zle? Ja do toho az tak moc nevidim, takze neviem. A ak ano, tak kde moze byt problem? Zle kruzky? ventily? nejake tesnenia? (ak ano, tak ake?), atd.??. :-)

Len tak medzi nami.. kolko by stalo pretesnenie motora? Co to vsetko obnasa? Ma to vobec zmysel?

No, otazok je celkom dost.. Tak prosim o odpovede, aby sme sa co najrychlejsie dopatrali nejakej rozumnej odpovede.
A ak ma niekto napad, co by som mal dat este skontrolovat, tak poradte. Skocim do servisu a dam to preverit.

Takze sa nehanbite(nestydte) a piste, aby sa to nejak vyriesilo a mohli sme vsetci spokojne jazdit.. :-)

Dik
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Já bych se minimálně podíval na hlavu.Může být něco s ventilem.
J
gazda
Člen Týmu

Příspěvek od gazda »

Co vsetko obnasa "pozriet sa na hlavu"? A ventil? Tam je len jeden? (som myslel ze 16) :-)
Demontovat hlavu a skontrolvat ventily? Aka by bola odhadom asi tak cena? Netraba potom vymenit minimalne tesnenie pod hlavou?(pripadne aj nieco frezovat alebo brusit)?
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Jo těch ventilů tam je opravdu 16.Samozdřejmě ,že těsnění pod hlavu asi 1200
přebrousit a otlakovat hlavu,zabrousit ventily pokud s nimi něco není,/třeba upálemej,zaklepanej a td./vyměnit simering na každém ventilu.
Těsněni pod sání ,výfuk a kryt hlavy válců.
Raději to dej odborníkům,není to nic jednoduchýho.Tohle všechno tě vyjde asi na 10000kč!!!!!
Mám to za sebou!!
J.
skrat
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skrat »

uff, tak kamos sa dobre sekol...jemu vymienali ventily lebo mal male tlaky a vyslo ho to cele s robotou cca 17 000,- ..... na corolle...
ak najdes servis kde ti to spravia za 10 000 daj hned vediet a pojdem tam aj ja , len tak z prevencie :lol:
Carina 1,6 '97 GLi liftback
Odpovědět

Zpět na „Carina“