ŘAZENÍ

vše ohledně modelové řady Yaris
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja mam 1,0l- a uprimne povedane neviem si predstavit co za problemy mate pri radeni. vsetky kvalty dam na prvy raz a spiatocka je v pohode iba co niekedy (malokedy) zachrci ale to je ok, ked to ide na revers
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

tomko

Pri preradení na dvoju, vždy to ide cez zuby. Keď sa Yaris zohreje je to lepšie, ale stále to tam je.
Ace
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ace »

Zdravim. Mam 2004ku 1.0l (28,000km) a pozoruju podobne problemy. Pri razeni na 2ku to obcas zadrhne (at je Beruna zahrata nebo ne, at je venku 35°C nebo -20), ale jeste jsem nezazil aby sem musel opet proslapnout spojku nebo ji dokonce narvat pres zuby. Zpatecka je kapitola sama o sobe...nekdy ji tam dam naprosto bez problemu ale kolikrat musim opakovane seslapnout spojku a pridat trosku plynu jinak vypadava. Jak psal Piglet, kdyz chci zaradit za 1 musim nejdriv uplne zastavit, jakmile je auto v sebepomalejsim pohybu tak ji tam proste nenarvu at delam co delam coz je obcas docela opruz. Ale neberu to jako nejaky extra vady a Berusku bych nemenil ani za nic :)
Co se hluku motoru tyka je to jedna z mala veci co me stve. Mio nevim jaky rocnik mas ty ale kdyz jsem ja frcel kolem 145km/h pripadal jsem si jako kdybych byl zavrenej v mistnosti 2x2m spolu s tuctem vysavacu a valit se zamnou stado tanku tak je neuslysim ani zaboha natoz abych slysel svisteni vetru :D Zamerne pouzivam minulej cas jelikoz sem poridil K&N vlozku a je to omnoho lepsi. Nejenze je Beruna tissi ale uz konecne nezni jako velkej lux :)
Toyota Yaris 1.0 VVT-i "Beruška"
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ace píše:.. Mio nevim jaky rocnik mas ty ale kdyz jsem ja frcel kolem 145km/h pripadal jsem si jako kdybych byl zavrenej v mistnosti 2x2m spolu s tuctem vysavacu a valit se zamnou stado tanku ...
Ja mam 11/2006. Mozno je to subjektivne ale nemusel som ani pridavat hlasitost na radiu,ktora bola cca na cisle 13 a to som sa este rozpraval s pasaziermi...
Ale co to pises ze mas za vlozku? Co to je a kde si to dal ?Odkial to mas?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Teo
Člen Týmu

Příspěvek od Teo »

Musím souhlasit s Mr. Yarisem. Mám rok 99, najeto 105 tis. a jediná věc co jsem měnil, kromě pravidelného předepsaného servisu byla před půl rokem baterie. Nikde nic nedrhne, nevrže, šlape jako hodinky. Nedám ho ani za nic, je to můj mazel :-)
Ace
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ace »

Mio : Poridil jsem "obyc" sportovni vlozku od K&N. Dava se misto original (papiroveho) vzduchoveho filtru. Zlepsuje proudeni a filtraci vzduchu, snadno se cisti a vydrzi ti dyl nez auto (udavana zivotnost je neco pres 1kk km) :P Jako bonus se vyrazne zmenil zvuk motoru. Jak sem psal vise uz to neni ten vysavac :)

Sezenes ji napriklad tady, ale da se sehnat skoro v kazdym obchode s nahradnima dilama ci tuning shopu. Pocitam ze by ji dokazali splasit i v servisu, jde samozrejme oto kolik by si za ni rekli :D

Teo : Otec ma 99ku jako sluzebaka a taky si ji nemuze vynachvalit. Jel jsem v ni jen parkrat ale musim rict ze ty 2 kW co ma navic oproti moji 04ce sou celkem znat (no i kdyz to bude spis tim ze ten sluzebak ma nalitano neco pres 100k km narozdil od mejch 28k). Ale stejne bych nemenil :)
Toyota Yaris 1.0 VVT-i "Beruška"
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ace píše:Mio : Poridil jsem "obyc" sportovni vlozku od K&N. Dava se misto original (papiroveho) vzduchoveho filtru. Zlepsuje proudeni a filtraci vzduchu, snadno se cisti a vydrzi ti dyl nez auto (udavana zivotnost je neco pres 1kk km) :P Jako bonus se vyrazne zmenil zvuk motoru.
ACE, pod mi este napisat (do inej temy)ako to dlho mas,a ci si kupil len vlozku bez tej nasavacej sady,ci je to treba, a tak... tu som nasiel Temu:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 7667#67667
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Alisa
Člen Týmu

ŘAZENÍ

Příspěvek od Alisa »

Yaris 2007 píše:No tak tu je citát z testu Toyoty Yaris 1,0 NG.

"Špičkové hodnocení si vysloužila skvěle synchronizovaná převodovka, řadící po exaktně vymezených krátkých drahách bez zadrhávání nebo vratných momentů – většina konkurentů napříč třídami může jen tiše závidět. Donedávna bezkonkurenční řazení ve fabii/polu/ibize je definitivně překonáno."

Tak teraz neviem, či tie prevodovky na našich Yarisoch sú nejaké nevydarené, alebo je to na každých. Mohol by sem niekto napísať, kto má 1,0 NG a nemá takéto problémy s 2. prevodovým stupňom a spiatočkou?
tak to jsem si také říkala , Fabii jsem mněla jako služební a s řazením jsem nemněla problémy , a když jsem četla toto tak jsem čekala od Yarise mnohem víc , Toyota si takovými přehnanými tvrzeními škodí . Ale pokud si pamatuji tak např. u Coltu uváděla Mitshubishi jak je to extrémně tiché auto a s tím také těžko souhlasit , reklama je prostě jen reklama .... Teď už jsem si celkem zvykla , dávám pozor na pořádně sešlápnutou spojku a nebojím se tam tu 2 dát víc silou . :wink:
Yaris 2007
Navigátor

Toto bol test z "nezávislého" servera auto.cz. Nemala by to byť žiadna reklama, ale ktovie. Ale všimol som si, že keď sa tam tá dvojka nedáva nasilu a v presnej dráhe, tak to ide OK.
todler
Navigátor

test

Příspěvek od todler »

Já bych tomu testu věřil.Ze začátku byla převodovka nádhera.Bohužel to vydrželo jen cca 5000km. :( Teď ta dvojka trochu drhne.
1,3 TERRA COOL 2006
karol
Člen Týmu

Příspěvek od karol »

Zatiaľ s radením po 25 tkm (1,3 Terra Cool) väčšie problémy neboli, možno trochu pri zaraďovaní trojky cítim, ako by sa páka o niečo trela, ale ide tam v pohode. Bohužiaľ, ale na radenie vo Fabii to nemá.
Yaris 2007
Navigátor

Dnes smo zistil, že pri preradení z jednotky na dvojku stačí chvíľu nechať páku v neutráli a potom už je to radenie OK, nejde cez zuby.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Čaute! Som tu nováčik,tak sa zatial len orientujem,kde čo spomínate.Mám čiernu metalizovanu toyotu yaris-1,0 vvti.Kupené minulý týždeň Mam sice najazdených "už "250km,takže by bolo veľmi skoro niečo kritizovať alebo chváliť.Zatial ide všetko hladko(klop-klop a dúfam,že to tak zostane,lebo celý život mam problémy s autami.Sice menšie ale o to otravnejšie...Ani za pána Jána natrafiť na dobrý kus...)
Tak sa len spýtam takto: -to radenie sa prejavilo u vás až po určitých kilometroch? V začiatkoch to teda bolo OK?
:cry:
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

uprimne povedane ja napr nemam ziadny problem pri preradovani, resp. si to ani neuvedomujem
todler
Navigátor

motor1,3

Příspěvek od todler »

Mám pocit,že Toyota věnovala veškerý svůj vývoj 3-válcovému motoru 1l a na zaběhlý motor 1,3 se vyprdla.Většinu problému (převodovka,spojka, cinkání..) řeší právě majitelé 1,3l.
1,3 TERRA COOL 2006
Odpovědět

Zpět na „Yaris“