volnoběh

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
zephyr
Člen Týmu

volnoběh

Příspěvek od zephyr »

Zdravím všechny majitele Yarisků.Chtěl bych se zeptat jakej máte vonoběh na vašich strojích,hlavně na Yarisech r.v.99.Mě jak se motor zahřeje a přijedu třeba na křižovatku a zastavím,tak spadnou otáčky pod 500ot/m a to se mi zdá málo.Tak díky za odpovědi.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Pokles otacok,prave ako opisujes mal aj kamos(honda civic) a casom sa stavalo ze mu az zdochol motor. Ale vymenil vzduchovy filter a problem prestal....a co tvoj vzd.filter?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
zephyr
Člen Týmu

Příspěvek od zephyr »

Filtr je nedávno měněnej(origo).
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

A co palivova sustava? niesu tam necistoty,a vytvaraju tak prekazku pri nasavani paliva pri volnobehu.... neviem,a v servise si uz bol???
predsa je to takmer 10 rokov...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Muffinka
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muffinka »

Právě jsem také chtěla vznést dotaz na volnoběh. Mám Yaríska asi 2 týdny, r.v. 2003 facelift a přijde mi, že jsou otáčky na volnoběh dost nízké. Když se zahřál motor, tak ze spod auta začly vycházet divný zvuky, když se přidal plyn a vzrostly otáčky, tak zvuky přestaly. Pak jsme přišli na to, že je to od výfuku, v servise dali nový silentblok a je to ok (snad). Tak mě napadlo, jestli to nesouvisí s otáčkama, že jsou moc nízké a auto se víc klepe..
Chci se hlavně zeptat, jak se pozná přesně kolik to má otáček, můžu se řídit těma čárkama? Jestli jo tak mám na volnoběh asi 600..
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

myslim,ze s otackami nic nebude :lol:
Obrázek
Muffinka
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muffinka »

Tak to je super, dík moc za odpověď, aspoň mě to uklidnilo. Yaris byl za dost zajímavou cenu, takže jsem čekala co z toho divnýho vyleze a už i vylezlo :mad: Ale snad už to teď bude ok..
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

Ja mam sice toyotiaka noveho, tak sa ma tato tema asi tak netyka. .no otacky mam okolo 400. Avsak neriesim to, lebo je to OK. Aspon je nizsia spotreba. Kym to nezhasina, tak to urcite nie je vada, skor opacne.
Pokial viem, su tam akesi cidla, alebo co, a tie vyhodnotia, ake su potrebne otacky (v zavislosti od podmienok..ako zima, vlhko a pod.) Napr. v zime vidim, ze otacky su najprv vyssie..
Dnes je urcite trend zabezpecit chod motora na volnobeh na co najmensich otackach..je to aj ekonomicke aj ekologicke :lol:
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

mil...ano ano ale pre motor to najhorsie. Nizke otacky znamenaju nerovnomerny chod, prilisne vybracie, velke razy na kluku, piesty, ojnicne capy. Ak sa ti toto zda ekonomicke a ekologicke tak neviem neviem.

Mimochodom nase motorceky maju radi skor vysoke otacky a na tie su aj stavane. Uprimne, ani jazda na nizke otacky (do 2000rpm) tomu motoru nerobi dobre, on je ten motor skor vo svojom ked mu das 4000rpm :)
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
Odpovědět

Zpět na „Yaris“