Volnoběh, vadný spínač "sytiče" ?

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Volnoběh, vadný spínač "sytiče" ?

Příspěvek od odaz »

Po vyčištění klapky atd., (viz téma cukání...)Mě jede auto úplně úžasně na předstih 10, krásně táhne do kopců i na trojku a oranžovou kontrolku vidím jen když mě nějaký šnek občas na..re a brzdí v kopci po cestě do práce 8) 8) 8) , Jenom když ráno nastartuju auto, mám pocit, že mi nefunguje sytič a něco je s volnoběhem. Mám auto v garáži a někdy mi po nastartování studený motor při okolní teplotě cca 20 st. drží otáčky 1100,které postupně klesnou na 800 a někdy 1500. Připadá mi to nějaké divné, protože by ty otáčky měly byt tak na těch 2000-1500 podle okolní teploty a pak rychle klesat ne?
Druhá zajímavá věc je to, že při teplém motoru je po nastartování je volnoběh pokaždé jiný, někdy 600, někdy 850 a vždy když přidám víc plynu a pustím pedál, otáčky klesnou na 1100 a tak 5-10 sekund trvá,než spadnou na 800-850, ale pak krásně drží, bez sebemenšího kolísání.

Neví někdo, čím to může být?
Mám podezření na spínač obohacovací trysky, ve předu na bloku(cena v toy 3500)nebo čidlo teploty pro ECU(cena v toy 1500)..Neřešil tohle někdo?
Dík za nápady...Odaz
EX.-CARINA II XLI 1.6 16v 77kw 1991-ted slouží mým rodičům
AVENSIS Sol 2.0 VVTi D4 108kw
Toyota-vím proč...
Robert
Člen Týmu

kolisani otacek

Příspěvek od Robert »

Ahoj ja mel ten samej problem a kupodivu to vyřešilo cidlo teploty motoru..ukazuje správně??
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Čidlo teploty

Příspěvek od odaz »

Čau, tak jsem zkoušel to čidlo teploty.Změřil jsem ho ohmmetrem, podle návodu v servisním manuálu. Tady jsou údaje:
Při teplotě chladící kapaliny 37st. ....1.16Kohm
90st. ....340ohm
Porovnával jsem tyto údaje s manuálem, bohužel tam není číselná tolerance, ale je tam nakreslený graf s dost tlustě zakresleným výsl. průběhem(http://www.celicatech.com/93rmsour/1993 ... /fi/fi.htm), ze kterého jsem vyčetl, že při teplotě 37st., mám čidlo asi na spodní hranici tolerance a při 90st trochu asi nad hranicí tolerance.Pokud to chápu dobře Tak nevím, jestli teda je špatné nebo ne... :( [/list]
Toyota-vím proč...
odaz
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Vyřešeno

Příspěvek od odaz »

Tak jsem to vyřešil. Byl to vadný podtlakový regulátor na servočerpadle. :D
Toyota-vím proč...
Kobra
Člen Týmu

Re: Vyřešeno

Příspěvek od Kobra »

ahoj, mam stejny problem. Nastartovat studeny motor je umeni :x Muzes prosim nejak upresnit, jak jsi problem vyresil a kolik to stalo ? Rana uz jsou chladna a nerad bych odkouril starter :?
Diky moc :wink:
reno-raines
Člen Týmu

sitic

Příspěvek od reno-raines »

sitic blazni pri studenem motoru. po zahrati zmizi. nechapu problem se studenym startem, sitic blazni,ale motor bnaskoci na prvni otoceni. toyota carina e 1.8gs
Odpovědět

Zpět na „Carina“