SPOTREBA
-
- Navigátor
idem to skúsiť ešte raz takto prepočítať, kým pôjdem do servisu. tá kontrolka, ktorá sa rozbliká pri rezerve naozaj nie je presná. včera sa mi stalo, že po rozblikaní som urobil ešte asi 15 km kým som natankoval. na moje prekvapenie som do nádrže dostal len nejakých 34,6 litra, takže to skúsim teraz prepočítaťtomko píše:no ono je to dost skreslene ako to pocitas, pretoze napr. ti mozes niekedy skor a niekedy neskor zacat blikat kontrolka (aj z ohladom toho ci napr. nejdes hore kopcom, mozno rozdielnymi teplotami,....). ja by som to pocital tak ze pre vypocet by som pozil pocet km od posledneho tankovania a pocet litrov doplna (samozrejme treba mat aj tankovanie predtym mat doplna). je to asi najpresnejsie ako sa da rucne vypocitat spotreba
Ja som zase za posledne 2-3 tankovania tankoval ked mi nahlasilo 0km,a kontrolka blikala uz rychlejsie ako 1x.Voslo sa mi 38litrov.na dalsom mi voslo 36L,a 35L. takze asi sa da predpokladat cca 4-5L rezerva?Cize na blikanie dojdes asi aj 70-90km....asi...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
no ja mam teraz dva dieliky a dojazd 90km-nahodou som sa teraz kukal. vsetko zalezi ako hovorim aku mate priemernu spotrebu od posledneho tankovania. Ja mam aktualne 4,9l/100km. Samozrejme nexcite aby vam to uplne presne prepocitavalo na tisiciny metra kolko mate dojazd. mimochodom na medaku mi naposledy ukazovalo ze mam dojazd a nexalo ma to na ceste
, asi nastal ochranne vypnutie aby sa nepokazil katalyzator.

aj ja mam momentalne 4.9
Inak k rezerve v nadrzi.. Rezerva zvacsa byva 5-7litrov. Je to koli tomu, ze nie je dobre "vysat" nadrz uplne.
Minuly tyzden som sa o benzine rozpravala s technikom v toyote. Vravel, ze problemy s benzinom riesia pomerne casto. Neodporuca sa jazdit na doraz koli necistotam, ktore sa usadzaju na dne nadrze. V pripade ich nasatia sa mozu objavit problemy. To iste plati, ak nahodou mate smolu a natankujete benzin na pumpe z nadrze, ktora je uz takmer prazdna..cize ak natankujete dno.
No a este ma zaujimalo ako je to s v-powerom (a inymi benzinmi s pridavnymi latkami).. Tankovat sa moze, ale neodporuca sa tankovat stale. Je totiz agresivny.

Inak k rezerve v nadrzi.. Rezerva zvacsa byva 5-7litrov. Je to koli tomu, ze nie je dobre "vysat" nadrz uplne.
Minuly tyzden som sa o benzine rozpravala s technikom v toyote. Vravel, ze problemy s benzinom riesia pomerne casto. Neodporuca sa jazdit na doraz koli necistotam, ktore sa usadzaju na dne nadrze. V pripade ich nasatia sa mozu objavit problemy. To iste plati, ak nahodou mate smolu a natankujete benzin na pumpe z nadrze, ktora je uz takmer prazdna..cize ak natankujete dno.
No a este ma zaujimalo ako je to s v-powerom (a inymi benzinmi s pridavnymi latkami).. Tankovat sa moze, ale neodporuca sa tankovat stale. Je totiz agresivny.
-
- Navigátor
Hmm, zaujímavé, tiež mám momentálne 4,9 ráno to bolo ešte 4,7, ale jazda po diaľnici spotrebu trochu zdvihla. Len nerozumiem tomu palubnému PC. Kontrolka množstva paliva mi začala blikať pri 2675 km a tankoval som pri 2690 km. Pri tankovaní sa mi pištoľ zastavila pri 34,4 ale potiahol som to na 35,03 litra. Momentálne mám na palubnom PC 4,9 l/100 km, počítadlo km ukazuje 2983 km a palubný PC dojazd 320 km. Ak si to spočítam, tak mi podľa toho vychádza spotreba 5,57 l/100 km. Ale realita je taká, že kontrolka začne blikať skôr, keď ešte ukazuje dojazd 20 km, čo mi ešte viac prehĺbi rozdiel. Mám z tej spotreby chaos, palubný počítač ukazuje 4,9 prepočtom vychádza 5,57, tak teraz neviem. Skúsim to ešte podľa dotankovania plnej nádrže prepočítať.
-
- Navigátor
to ze sa ti pistol vypla pri 34,4 l a dotiahol si na 35,03l nezname (nemusi znamenat), ze palubne pc ukazuje zle. Aj preto, lebo nie vzdy presne dotankujes na stotinu litra benzinu do nadrze. nedas vzdy napr. po horny okraj nadrze. to sa ani neda-pretoze mozes mat aj rozne nalozeny automobil. druha moznost je aj to ze si nedotankoval uplne doplna a po tretie zle pocita pc, co pri mnozstve nabehnuti pri jednom tankovani (cca 600km) je mala odchylka. A cital si moj prispevok dole o mercedese? tak to je vacsi pruser ked ti ukazuje ze mozes este 20km ist a ono ta to necha na ceste 

-
- Navigátor
- Bobek
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně, nějak přesnost ukazatele, stavu paliva a počítače průměrné spotřeby nějak neřeším, vše je jen orientační. Průměrná spotřeba je dle mne vyšší cca o 0,6 litru, než ukazuje palubní počítač. Nevím jestli by to šlo nějakým způsobem kalibrovat, přes řídící jednotku, nebo to je přirozené chyby počítače.
Toyota Yaris 1.0 Terra Cool 2006
-
- Navigátor
Tak si si to všimol aj ty, myslel som, že to má len môj Yaris. Ja už som to skúšal prepočítať podľa dotankovania plnej nádrže aj podľa ukazovateľa rezervy, ale vždy to bolo 0,6 litra. Na budúci týždeň som objednaný do servisu, tak im poviem aby sa na to pozreli. Najlepšie ak by to mohli nastviť tak, aby to ukazovalo o 0,6 litra viac, a ak sa bude dať aj ten dojazd znížiť o 20 km. Vždy keď mi začne blikať kontrolka, tak stále ukazuje dojazd okolo 20 km. Len nie som si istý, či treba potom pridať 0,6 litra aj ukazovateľu okamžitej spotreby. Inak ten palubný PC je ok, len trošku ma mrzí, že mi ukazuje spotrebu 4,9 a v skutočnosti je to 5,5, ale je to len detail takže by sa to malo dať nejako prekalibrovať.
myslim, ze cca pol litra rozdiel nie je az tak tragicke. Okrem toho, aj v manuali sa pise, ze rozdiel treba ocakavat, pretoze v urcitych momentoch pocitac neukazuje spravny udaj (napr. ked auto stoji s nastartovanym motorom tak rozhodne nema nulovu spotrebu..).
Kazdopadne, ja som aj s odchylkami palubneho pocitaca so spotrebou u yarisa spokojna

Kazdopadne, ja som aj s odchylkami palubneho pocitaca so spotrebou u yarisa spokojna

-
- Navigátor