Štart Yarisa NG

vše ohledně modelové řady Yaris
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ale predsa sa niekedy chyba "vloudí"-takze dobre ze to tam je :)
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Tak to ano. :)
Naposledy upravil(a) Yaris 2007 dne čtv 20.12.2007, 12:58, celkem upraveno 1 x.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Ta pojistka spojky má jednu obrovskou výhodu. Můžeš mít auto na zahradě nechat děti aby si v něm hráli. Víš, že nastartovat se jim nepodaří. (Samozřejmě můžou to rozjed z kopce (jako já ve čtyřech letech :twisted: ), ale to už je něco jiného.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

tomko píše:ja som vedel o tom ze treba pri startovani stlacit uplne nadoraz spojku ze inak nenastartujem (povedali mi to pri predaji), aby sa nestalo ze clovek nastaruje bez spojky
no ved spojku treba vysliapnut aj pri samostarte, nie?

Priznam sa, po precitani vasich prispevkov, som sa pozrela do prirucky:-) Pouzivate tento sposob startovania (len taky tukes do klucu) aj v zime ked su mrazy? Mne totiz vtedy motor skape..padnu otacky.
V servise nic nezistili, tak som zmenila benzinku a pri startovani v mrazoch pridrzim starter dlhise ..cca 2-3 sekundy..Vtedy to ide v pohode. Ako teda startujete?
Samostart v zime som neskusala a teraz nemrzne, takze to fici OK:-)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

To mě se stalo něco opačného. Tuhle jsem zapomněl že mám auto nastartované a otočil jsem klíčem. K mému překvapení se zatočil startér! Pro ti tomu byla vybavená i jinde zmiňovaná Š 120. :twisted:
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

T.Y.N.G. píše: Pro ti tomu byla vybavená i jinde zmiňovaná Š 120. :twisted:
:D :D :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Tak to ja som o tom startovani so spojkou vobec netusil.Vazeni,ja som prisiel domov zavolal som otca ze ake som kupil auto nech sa ide povozit.
Sadol si za volant ja vedla a tocime tocime startujeme a nic.... :D chlapi, mne by ste zastruhany vlas do zadku nedali,jak som sa citil ze nove auto co som s nim prisiel z predajne a nestartuje ? Toyota? :D A ked som sadol za volant ja tak som nastartoval ihned.Az tak som zistil tu fintu so spojkou.Inac uz mi min.3x zachranila predok ked sa pokusala nastartovat snubenica bez spojky so zaradenou jednotkou...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

mil píše:no ved spojku treba vysliapnut aj pri samostarte, nie?

Priznam sa, po precitani vasich prispevkov, som sa pozrela do prirucky:-) Pouzivate tento sposob startovania (len taky tukes do klucu) aj v zime ked su mrazy? Mne totiz vtedy motor skape..padnu otacky.
V servise nic nezistili, tak som zmenila benzinku a pri startovani v mrazoch pridrzim starter dlhise ..cca 2-3 sekundy..Vtedy to ide v pohode. Ako teda startujete?
Samostart v zime som neskusala a teraz nemrzne, takze to fici OK:-)
uplne kratky maly rychly tukes tak nenastartuje (som to skusal), len zhasne palubovka.. takze tak primerane treba :)
tomko
Věčnej rejpal

to mil

Příspěvek od tomko »

pri starte, hlavne v zime, treba nexat spojku zosliapnutu aby sa motor spamatal zo "zimneho" soku
tomko
Věčnej rejpal

to mil

Příspěvek od tomko »

pri starte, hlavne v zime, treba nexat spojku zosliapnutu aby sa motor spamatal zo "zimneho" soku
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

spojka je jasna..
Mna skor zaujima, ako dho drzite starter, najma ked su minusove teploty.
(vtedy taky tukes nestaci..teda u mna) No a este dodam, ze mam na mysli prvy start v ten den, teda zvacsa rano.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no aspon ja si myslim ze ho nedrzim dlhsie ako v lete, to len spojku drzim dlhsie. vtedy pockam na moment kedy poklesnu otacky extremne nizko a potom "vystartuju" hore. to cele trva (drzanie spojky) cca 10sek aj s 5 sek. spamatanim sa. Pootocenie klucika u mna nehra nijak negativne pri startovani-mozno preto ze mam viac nabitu baterku, novsie auto (neviem odkedy mas), od teploty prostredia,....
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

no ja ho v zime drzim rozhodne dlhsie ako v lete.. A baterka by mala byt ok..auto je nove..
spojka je u mna tiez samozrejmostou..zasliapnuta cely cas, kym pocujem a citim, ze motor pekne pradie:-)
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Ja som skusal len tak tuknut a stalo sa mi ze sa len raz otocil motor ale to je podla mna haluz. Malo by to ist na impulz teda ak tam date gombik tak by mal startovat (si myslim ze preto to tak je). Aj stierace ked tuknete len minimalne sa pohnu do polky skla no to su ale uz take detaily.
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“