Tvrdost spojky a brzdy
Tvrdost spojky a brzdy
Zdravim uzivatelov Yarisa, mal by s om taky dotaz . Uz 2 mesiace som stastnym majitelom Yarisa a spozoroval som ze spojkovy pedal a tiez brzda je pomerne dost tvrdy jasne ze pri beziacom motore. VIezol som sa uz aj na inom Yarise a to bolo o dost maksie. Je to normalne ? Alebo to treba konzultovat so servisom ? Je pravda ze mam este len 1600 km ale uz by to mohlo byt aj vsetko zabehnute a sadnute nie ? Nemoze byt problem niekde v hydraulike ? Inak brzdi to dobre ale dost s tvrdym pedalom. Co vy na to ? Dakujem za nazory
este motor
...a je to 1,3 VVT-I dik
je to citit nieje to zase az neprijemny rozdiel ale malo by to ist podla mna lahsie akoby to malo na inom aute nejaky posilovat spojky a na mojom akoby nefungoval. Je to len take subjektivne prirovnanie. Podla mna ale by to malo ist lahsie a bojim sa ci to nesuvisi s nejakym zavzdusnenim alebo podobne. Ale nechcel by som ist do servisu kym sa neubezpecim ze je to normalne. Kamarat ktory ma yarisa o mesiac dlhsie si sadol do mojho a prve co mi povedal - "nejako ti ide tazko spojka".
- T.Y.N.G.
- Věčnej rejpal
Nejsem mechanik, ale pokud nepociťuješ, že by byl s autem nějaký problém, řazení jde v poho, tak bych zkusil počkat jestli se to nevyběhá. Já jsem prvních cca 3 tis km při se šlápnutí spojky myslel, že je už na dorazu, ale potom to šlo ještě kousek sešlápnout dál. Od té doby jde naprosto plynule.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
spojka
Tvrdost a vrzání spojky jsem taky řešil.Promazali to a za měsíc zase to stejné.Zjistil jsem kde to drhne (pod pedálem) a každý měsíc to promažu.Po promazaní jde spojka celkem lehce.Kdybych to nepromazal, tak bych měl levou nohu jak Rambo.Ty budeš muset mazat asi i brzdu 

1,3 TERRA COOL 2006
tomko píše:no ja mam cez 15tis. km a nijaku vadu som nespozoroval-len takumalu-ze obcas musim dolievat benzin do palivovej nadrze

Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.