SPOTREBA
-
- Člen Týmu
tak jak tak pročítám tu vaši diskuzi o spotřebě, tak mě ten můj mrňous žere nějak moc
je pravda, že ho mám jenom pár dní. Z toho byla jedna cesta po dálnici , cca 120 km, nejela jsem víc jak 130 km/h. Teď couračky po městě-bez kolon. Spotřebu mi PC ukazuje min. 7,2l. Mám obsah 1,0...na 5 litrů se nějak nedostanu. Je mi jasný, že většina z vás má nový typ yarise, tak ty nejspíš žerou míň...ale stejně.. 

- bruno75
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Na motor 1,0 je spotreba na dialnici pri rychlosti 130kmh celkom zodpovedajuca. Ono si treba uvedomit, ze Yaris nema zrovna idelany aerodynamicky tvar na vysoke rychlosti a motor 1,0 nema nejaku velku vykonovu rezervu pri takej rychlosti. Dalsia vec je, ze je zima a v zime je aj na spotrebe vidiet odhadom o 0,5-1 liter.
Jedno doporucenie...skontroluj si tlak v pneumatikach. Odporucujem malinko viacej hustit ako odporuca vyrobca +5-10%. Podhustene pneu vedia urobit aj liter vyssiu spotrebu.
Jedno doporucenie...skontroluj si tlak v pneumatikach. Odporucujem malinko viacej hustit ako odporuca vyrobca +5-10%. Podhustene pneu vedia urobit aj liter vyssiu spotrebu.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
-
- Navigátor
-
- Navigátor
Trosku som hladal ako pisu stranky o koeficiente odporu vzduchu tak vacsinou je to 0.29.
napr: Styled at Toyota's European design studio, the 2007 Yaris had more fun-to-drive performance, a modern mono-form shape with a low center of gravity, and a new platform that was longer and wider. The Yaris was very aerodynamic, with a drag coefficient of 0.29 — better than the 1980s Celicas and Supras.
napr: Styled at Toyota's European design studio, the 2007 Yaris had more fun-to-drive performance, a modern mono-form shape with a low center of gravity, and a new platform that was longer and wider. The Yaris was very aerodynamic, with a drag coefficient of 0.29 — better than the 1980s Celicas and Supras.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
neviem v ktorej sekcii sa pisalo o natankovani 100okt. benzine (tusim tu). mam kamosa kt robi toyote a pytal som sa ci by on natankoval 100okt. benzin do yarisa. on povedal v ziadnom pripade. je sice tichsi, akceleracia je lepsia-ale ale odchadzaju katalyzatori! preto dovezene auta z usa kde pouzivaju 85okt. benziny maju tu problemy s katalyzatormi, lebo tu do nich leju 95ky. tak nexam na uvazenie pre vas, ja som uz rozhodnuty