SPOTREBA

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Trošku sa vyjadrím od veci ale súvisí to s mnohými článkami tu na forume.Mnohí z Vás sa odvolávate na predajcov alebo mechanikov.Teraz asi rýpnem do osieho hniezda ale po 14 rokoch práce v servise a pri predaji poznám znalosti a skúsenosti alebo neskúsenosti niektorých mudrcov.Mechanici nenajazdia ani zlomok km ročne a vyjadrujú sa a radia vodičom s povolania.No a predaj-treba prichváliť to čo sa zákazníkovi páči alebo zbaviť sa minuloročných ležiakov.Priebežne sú rôzne technické školenia a kurzy ale keď som sa naschvál pýtal aj na autosalonoch na benzín a pod.tak som sa nestačil čudovať aké odpovede mi dali.Česť všetkým výnimkám mám aj neskutočne dobré skúsenosti napr.čo to je V V T mi perfektne vysvetlila predajkiňa až som sa jej priznal že som ju len skúšal.Ale keď čítam ako sa spýtate v servise alebo u predajcov dávajte si na odpovede pozor možno to nie je až tak pravda.
tomko
Věčnej rejpal

to milan SE

Příspěvek od tomko »

a servisujes ake auta?
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Co to tu vymyslate za bajky o benzinoch? Kludne si mozete liat 100 oktan a nic sa motoru nestane skor naopak. To, ze motor ma predpisane min. oktanove cislo 95 je fakt, ze by sa nemalo ist pod tuto hranicu. Vyssie to problem nie je.
Mimochodom vyssie oktanove cislo, nizsia nachylnost na detonacne spalovanie...nizsie okt. cislo zase naopak. Pre menej znalych detonacne spalovanie nerobi motoru zrovna dobre.
Ak si chces motor rozmaznavat tak treba jazdit na vysokooktanovy benzin.
Spotreba moze pri vysokooktanovom benzine ist mierne dolu (pri rovnakom sposobe jazdy) kedze motor ma sirsie spektrum optimalneho spalovania = optimalnej efektivity.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Tomko- Škoda Seat VW Audi. Bruno absolútne súhlasím-píšeš správne.
piglet
Navigátor

Příspěvek od piglet »

len pridavam moj aktualny udaj, priemer 7,7 podla pocitaca, jazdim len po meste, motor 1.3

napadla ma taka vec, ma vplyv netankovat plnu nadrz a vozit sa skor na polke/stvrtke, ci by klesla spotreba :) somarina, ale mozno by to malo vplyv ci nie?:)
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ma to jedine vplyv z hladiska psychiky-ked mas plnu, clovek si moze povedat, vsak mam dost tak idem tam a tam
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

no jasně že to má vliv, benzín přece něco váží ne? když budete tahat o 20 kg víc v benzínu, musí se to někde projevit... silné auto o plné nádrži ani neví, ale ti naši broučci poznají každé kilo :lol:
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Ako presne Vám premeriava palubný PC v Yarisovi NG? Počítal som spotrebu podľa množstva dotankovaného paliva a palubný PC ukazuje hodnotu takmer o 0,6 l nižšiu. Dá sa tá presnosť niekde nastaviť?
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no ako som videl na fore swiftu tak ukazovatel na swiftovi ma vacsiu toleranciu. neviem ako si to meral ale mne to vzdy ukazuje v tolerancii 0,2 l
Yaris 2007
Navigátor

Aj mne sa to zdá na Toyotu priveľa. Na Swiftovi je to presne 0,3 l. Spotrebu počítam nasledovným spôsobom: keď začne blikať ukazovateľ paliva (v nádrži by malo byť presne 7 litrov) vynulujem počítadlo priemernej spotreby a zapíšem si km zobrazené na celkovom počítadle kilometrov. Čiže napr. začne mi kontrolka blikať keď mám na počítadle 10000 km, vynulujem palubný PC a natankujem napr. 20 litrov benzínu. Po spálení tých 20 litrov začne ukazovateľ paliva opäť blikať a ten rozdiel km (napr. bude 10 350) použijem na výpočet. Výpočtom vyjde spotreba napr. 5,7 a palubný PC ukazuje 5,1. Rovnako spotrebu počítam vo Swiftovi, takže chyba by tam nemala byť. Len tá odchýlka 0,6 l je dosť privysoká.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

no ono je to dost skreslene ako to pocitas, pretoze napr. ti mozes niekedy skor a niekedy neskor zacat blikat kontrolka (aj z ohladom toho ci napr. nejdes hore kopcom, mozno rozdielnymi teplotami,....). ja by som to pocital tak ze pre vypocet by som pozil pocet km od posledneho tankovania a pocet litrov doplna (samozrejme treba mat aj tankovanie predtym mat doplna). je to asi najpresnejsie ako sa da rucne vypocitat spotreba
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

alebo natankovat na pumpe plnu,ist sa vozit a na 100km dojst na pumpu tu istu a dotankovat doplna,kolko vojde,tolko spapalo :lol:
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Ico...ano aj tak sa da odmerat spotreba ale na spresnenie merania treba dodrzat zopar zasad.

- pouzit rovnaku pumpu
- pouzit rovnaky stojan
- podla moznosti spravit viacej ako 100km (odporucam aspon 200 resp. 300km)
- idealne je spravit to v jeden a ten isty den, resp. pri priblizne rovnakej vonkajsej teplote
Este by sa malo auto nechat ochladit, aby sa ochladilo aj palivo v nadrzi, kedze vyssou teplotou sa mierne aj objem kvapaliny (benzinu) zvysuje.

Vsetko toto ale je na spresnenie merania, samozrejme da sa to aj ako bolo napisane, natankovat do plna, spravit 100km a dotankovat do plna. Len si myslim, ze chaba merania je pomerne vysoka pri tomto sposobe "merania". Odhadom +/- 0,5 litra.
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
todler
Navigátor

palubní PC

Příspěvek od todler »

Měřil jsem to několikrát.Rozdíl cca +- 0,2l.Palubnímu PC můžeš plně důvěřovat.
1,3 TERRA COOL 2006
Yaris 2007
Navigátor

Kontroloval som spotrebu aj po dotankovaní plnej nádrže a rozdiel vždy 0,6 l v neprospech palubného PC. Potom ako začne blikať ukazovateľ paliva, tak sa automaticky vynuluje počítadlo priemernej spotreby?
Odpovědět

Zpět na „Yaris“