davee píše:Kdyz uz je tu tento topic, tak bych chtel pochvalit servis FEDERAL CARS v Liberci.
Ehm. Buť se změnili, nebo to byla náhoda. Toto je můj mail na ředitele FederalCars z 22.3.2007 (názor je na Vás):
Dobrý den, chvíli jsem přemýšlel zda mám sát tento email, nakonec jsem se rozhodl že ano.
Někdy v září minulého roku na základě pojistné události mi bylo měněno čelní sklo u Toyoty Yaris NG. Při vyřizování této věci byl přístup příkladný. Bohužel druhý den při převzetí auta jsem se musel ještě na parkovišti obracet a vracel jsem se s reklamací na zřetelné vrzání z oblasti čelního skla, projel jsem auto s přijímacím technikem. Poté si přijímací technik vzal auto a jel ho projet s člověkem z dílny, zde nastala pro mě druhá zarážející situace kdy jsem zahlédl projíždějící auto nezdálo se mi, že by pracovník s dílny použil krycí potah na sedačky. Po 30-ti minutách mi bylo auto vráceno se slovy "že tam něco zapomněli". Řekl jsem si OK, to se stává, ale dobrý dojem to nedělá. Po nějaké době jsem si všiml, že (jak jsem se později dozvěděl) pouze krycí guma (olemování kolem skla) je na jednom místě pokroucená a dalším prasklá, opět jsem byl nemile překvapen a říkal jsem si cosi o kvalitě odvedené práce.
Další zkušenost s Vašim servisem mám z minulého týdne, kdy se po změně teplot začali stejné zvuky opět objevovat. Přijímací technik na prodejně mi ochotně sdělil, že to se mnou projede (myslím, že vedoucí) s dílny, po nepatrné chvilce čekání přišel a v montérkách usedl za volant, to mě opět lehce rozladilo, projeli jsme auto praskání bylo znatelné, Váš technik mlčel a poslouchal. Zároveň jsem ukázal na místo, kde při tlaku na sklo bylo praskání lehce slyšet. Odvezl si na dílnu auto, že se na to podívá. Po cca 30-ti minutách přišel, že to půjdeme zkusit. Praskání bylo neznatelné, dá se říci velice zanedbatelné až žádné. Po chvilce mi technik řekl, že ani předtím se mu to nezdálo jako zvuk od okna, ale spíše vrzající plasty. Teď se ptám, proč mi to neřekl ihned při první zkoušce? Proč tedy to sklo kontroloval, když podle jeho názoru to vrzání skla nebylo? Proč byl špatně přichycený plastový kryt na sloupku u řidiče (přiskřípnuté čalounění stropu)? Proč bylo sklo zevnitř myté, když přeci vrzaly jenom plasty v přístrojovce?
Nezlobte se na mě, ale podle laického pozorování usuzuji, že se s čelním sklem přeci jenom něco dělo a pro zachování "dobrého jména" mi bylo řečeno, že problém byl a je ve vrzajících plastech, které po 30-ti minutovém zásahu ustalo?
Doplnění ke zmínce o sezení v montérkách na sedačkách zákazníka. Myslel jsem, že je normální aby technik servisu použil čistý potah na sedačku a volant. Zároveň by mělo být samozřejmostí projít s přijímacím technikem vozidlo, zda není před a po dokončení servisního zásahu někde poškozené. Bohužel nic z toho se nekonalo.
Myslím, že je to až příliš připomínek k banální opravě čelního skla.
S pozdravem
Velice nespokojený zákazník
R. Lehota
Jablonec nad Nisou
P.S.
Známý byl u Vás na akci servisní prohlídka za 99,- Kč. V akci je slibováno následují: kontrola stavu a opotřebení brzdových destiček předních kol + vyčištění
Známý se při přebírání vozu ptal technika na stav, o řekl, že je vše OK a že prostříkl brzdy. Shodou okolností známý přehazoval poté kola, zjistil že opravdu bylo obložení "prostříknuto", ale slibované čištění se nekonalo.