Jak zvednout světlomety na Yarisovi?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
acerot
Člen Týmu

Jak zvednout světlomety na Yarisovi?

Příspěvek od acerot »

Na STK mi nějak podivně sklopili světlomety. I když mám kolečko na sklápění světlometů na palubce úplně nahoře, pořád mi svítí moc dolů, takže v noci vidím jen dost blízko před sebe. Samozřejmě se mi kvůli tomu nehce do servisu, určitě to bude nějkej šroubek, se kterým trochu pohnu a je to, říkám si :wink:. Nevíte někdo, jak a kde přesně se to dělá? Nějak se nemůžu dostat k servisnímu manuálu, v něm to určitě bude, pořád tahám jenom uživatelský manuál a torrentový tahání nepoužívám. A na webu ve fórech zvednutí světlometů taky nějak nemůžu najít. Dík.
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Zdvihnutie?Ako, ked ti to predtym svietilo spravne,tak urcite by som si sam nic nesruboval,ale pekne krasne by som im to v servise dal reklamovat. Chapes ty nevies s cim oni pohli,ved to nemusi byt svetlomet ako taky,ale mohli pohnut s parabolou,alebo dokonca ti zle osadili ten motorcek co to naklana, a to by si teraz chcel sam zistovat a skusat ktora moznost ti sadne?A co ak je to len tvoj subjektivny pocit? Ked to koliesko zatocis na max.cislo tak kde ti svietia svetla?nemas moznost si to s niekym porovnat? tolko moj nazor.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

a kazdy dobry servis toyoty by to mohol urobit aj zadara :D
bruno75
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bruno75 »

Mio...ak spravne citam, tak jemu to nerobili v servise ale na STK. Ist s tym na STK a povedat, ze to zle svieti je uplna blbost.

Acerot...pokial nemas pristroj na neranie a nadstavovanie sklonu svetiel, tak nicim nekrut. Sice mas pravdu, ze su to len dve skrutky (na kazdom svetle) ale ani zdaleka nevies podla oka odhadnut ci si spravne. Skoc s tym do hocijakeho servisu alebo autoelektrikarovi a poziadaj o nadstavenie svetiel. Stoji to skutocne smiesny peniaz.

Moje doporucenie. Daj si svetla nadstavit na najvyssiu pripustnu hranicu. Mne sa to osvedcuje hlavne ked chodim v aute zatazenom jednou, pripadne dvoma osobami, ked to svieti tak akurat.
Ak mi svietia vyssie, stiahnut sa daju ale naopak nie je pomoci :)
Yaris NG 1,3 VVT-i Terra Cool
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

bruno75 píše:Mio...ak spravne citam, tak jemu to nerobili v servise ale na STK. Ist s tym na STK a povedat, ze to zle svieti je uplna blbost.
Ved prave,koli tomu som si aj myslel ci to nieje len jeho subjektivny pocit..ale chapes,ked to bolo STK mali by mat ten pristroj..,tak ci tak,oni mu do toho supali, tak ja by som tam teda isiel si preverit ze mam podozrenie na zle osvetlenie vozovky,nech to premeraju oni,ci to nemas na to pravo, ked to bolo STK sluzba?neviem..este som tam nebol :?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
acerot
Člen Týmu

Dik za rady

Příspěvek od acerot »

Dik vsem za rady. No, jesteze sem to sem napsal. Vubec me totiz ani nenapadlo, ze by to taky mohlo byt i necim jinym, nez tema sroubkama. Ja bych na to vlitl, zakroutil sroubkama a bylo by. A pak bych se mozna divil :shock:. Takze s tim radsi zajdu do servisu (o penize nejde, mne se jen nechtelo :oops:).
Odpovědět

Zpět na „Yaris“