Zabezpečovacie zariadenie

vše ohledně modelové řady Yaris
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Dnes som bol u predajcu zisťovať ceny príslušenstva, ako sú ochranné lišty a pod. Pripomenul mi, že v Yarisovi nie je štandardne alarm. Tak mi ho dopísal k cenníku: 15 000 SK :shock: To je šupa hoši, čakal som menej. Defendlock stojí 10 000 SK. Keď k tomu pridám ešte nejaké ochranné lišty, dostanem sa k cene okolo pol melóna (výbava sol). To už je strašne veľa kruci...
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

Mne dali alarm za 10 tisíc(do kľúča)Tiež som rozmýšľaľ nad SOL,ale je fakt drahá.myslím,že terra cool mi postači... :roll:
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Tiež premýšľam nad Terra Cool radšej, ale bezpečnosť dávam na prvé miesto a tých 9 AB je až od sol. Viď jeden z dôvodov, prečo stále poškuľujem po pro_ceede :D hoci píšeš, že s kvalitou to nie je nič moc. Dnes som ho bol omrknúť... krása 8)
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

Ani neviem koľko má ten náš cee´d airbagov... :) ?ale kolenný nemá určite :roll: a na koľko by ťa višiel ten cee´d oproti yaris?
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Ceed ma 6 airbagov, ale tie bočné sú po celej dĺžke a teda chránia aj pasažierov na zadných sedadlách. pro_ceed stojí 490 000 SK vo výbave EX, čo je výbava porovnateľná so SOL u Yarisa. Ide o to, že cena je pribl. rovnaká u oboch áut, ale veľkostne sú v iných kategóriách.
Teo
Člen Týmu

Zabezpečení Yariska

Příspěvek od Teo »

Čtu si tady Vaše názory na zabezpečení Yarisa a mám takové nestandartní.Kromě klasického imobilizéru který je v klíči mám v autě ještě umístěný mikrostínač, který se musí po nastartování odmáčknout, jinak za pár sekund začnou blikat směrové světla, pak do 30s se vypne sám motor a auto již nejde znovu nastartovat ani klíčema do doby než se to znovu neaktivuje mikrospínačem.Další funkce je, že při otevření dveří řidiče se musí opět aktivovat spínač jinak se auto vypíná,takže vás nikdo nevysadí z nastartovaného auta a neujede,max 30s.Nevýhoda je,že auto bez řidiče nevydrží nastartované,tak v zimě nemůžu nechat jed motor a jít škrabat okna.Taky to musíte říct tomu komu auto půjčíte a případně v servisu.Nenajeli by s tím ani na zvedák,jen poprvé do 30 s.Koupil jsem to tak od minulého majitele,tak nevím kde se to dá a za kolik pořídit,ale moc se mě to líbí.Doufám,že se to ale nepokazí,jinak neodjedu ani já s klíčema.Zatím je to tam 8,5 roku a bez poruchy.
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

To borland

No to je pravda,že kia je lacnejšia.podľa mňa to je ich politika,dávať lepšiu výbavu za menej,musia sa predsa niako dostať nahor,lebo ta značka ešte nieje tak známa.ako som už písal,tiež som rozmýšľal na tym pro_cee´d-om,ale prešlo ma to.možno preto,že ich denne vydím stovky :D Inak keď som do kie nastupoval,tak sme mali kopu všeliakých kurzov a tam nám tlačili do hlavy,že keď budeme všetci kvalitne pracovať,tak dosiahneme v roku 2010 kvalitu toyoty :P tak si radšej kúpim yaris,nechcem čakať ešte 2 roky :lol: :lol: :lol: ale nechcem ťa odradzať cee´d je fajn auto a má zaruku 7 rokov :roll:
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

lenze treba si pozriiet na co sa vztahuje tych 7rokov
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Na pohonné ústrojenstvo. Na celý automobil 5 rokov. Ale sme OT.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

hmm..

Příspěvek od mil »

..tak ja zacinam uvazovat nad alarmom.. Nemam ho tam preto, lebo si myslim to ako vacsina: ak ho chce niekto ukradnut, tak tam moze byt namontovane cokolvek.
Ale: po tomto tyzdni, ked sa mi snazil do auta niekto dostat, zacinam uvazovat nad alarmom. Auto mi chceli asi vykradnut (aj ked neviem co..) a kedze nic nehuka a neblika, tak to ma zlodej amater lahsie. Radsej si vyberie tiche auto, ako nejake co zacne hukat. Zlodej amater, totiz nespekuluje a nezdrziava sa odchytavanim kodu alarmu, odblokovanim..
Nepovazujem alram za ochranu, ale iba za aky taky prostriedok zvysenia pravdepodobnosti, ze sa zlodej amater na take auto snad vykasle:-)

p.s. a zostava mi verit, ze vzhladom na hukanie, sa najdu susedia, ktori sa pozru cez okno, co sa deje.. :-)

p.s.2 : toyota mi ponuka alarm a montaz za necelych 10 tisic Sk. Co sa mi zda na taku srandicku dost:-(
mio
Věčnej rejpal

Re: hmm..

Příspěvek od mio »

mil píše:p.s.2 : toyota mi ponuka alarm a montaz za necelych 10 tisic Sk. Co sa mi zda na taku srandicku dost:-(
dufam ze ti ponukli Magic Car 8000 minimalne. Alebo je to VIP Toyota alarm? Ako si to zistil ze sa ti chceli vlamat? rozbite okno?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od mil »

nie, ponukli mi META HP 4,5..
..bolo viditelne na gumicke na okne, ze niekto tam nieco strkal..asi tyc..
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

METU mám v inom aute, ale na to, že ti bude auto húkať zabudni. Skúšal som nechať otvorené okno a po aktivácii alarmu som skúsil cez otvorené okno pohyb vo vnútri. Pohybové senzory pokus síce zaznamenali, ale siréna sa nespustí. Siréna sa spustí len v tom prípade ak sa pokúšaš otvoriť auto kľúčom.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mozno lepsi je jablotron, ale vseobecne by som mohol povedat ze pohybovy senzor skombinovany so senzorom otrasov (nastavenou spravnou citlivostou) je vyhovujuci
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Jablotron jsem měl a plná spokojenost. Ale nesmíš nechat potom ani jedno okno pootevřené, jinak to řve pořád.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“