Zabezpečovacie zariadenie
Dnes som bol u predajcu zisťovať ceny príslušenstva, ako sú ochranné lišty a pod. Pripomenul mi, že v Yarisovi nie je štandardne alarm. Tak mi ho dopísal k cenníku: 15 000 SK
To je šupa hoši, čakal som menej. Defendlock stojí 10 000 SK. Keď k tomu pridám ešte nejaké ochranné lišty, dostanem sa k cene okolo pol melóna (výbava sol). To už je strašne veľa kruci...

Zabezpečení Yariska
Čtu si tady Vaše názory na zabezpečení Yarisa a mám takové nestandartní.Kromě klasického imobilizéru který je v klíči mám v autě ještě umístěný mikrostínač, který se musí po nastartování odmáčknout, jinak za pár sekund začnou blikat směrové světla, pak do 30s se vypne sám motor a auto již nejde znovu nastartovat ani klíčema do doby než se to znovu neaktivuje mikrospínačem.Další funkce je, že při otevření dveří řidiče se musí opět aktivovat spínač jinak se auto vypíná,takže vás nikdo nevysadí z nastartovaného auta a neujede,max 30s.Nevýhoda je,že auto bez řidiče nevydrží nastartované,tak v zimě nemůžu nechat jed motor a jít škrabat okna.Taky to musíte říct tomu komu auto půjčíte a případně v servisu.Nenajeli by s tím ani na zvedák,jen poprvé do 30 s.Koupil jsem to tak od minulého majitele,tak nevím kde se to dá a za kolik pořídit,ale moc se mě to líbí.Doufám,že se to ale nepokazí,jinak neodjedu ani já s klíčema.Zatím je to tam 8,5 roku a bez poruchy.
To borland
No to je pravda,že kia je lacnejšia.podľa mňa to je ich politika,dávať lepšiu výbavu za menej,musia sa predsa niako dostať nahor,lebo ta značka ešte nieje tak známa.ako som už písal,tiež som rozmýšľal na tym pro_cee´d-om,ale prešlo ma to.možno preto,že ich denne vydím stovky
Inak keď som do kie nastupoval,tak sme mali kopu všeliakých kurzov a tam nám tlačili do hlavy,že keď budeme všetci kvalitne pracovať,tak dosiahneme v roku 2010 kvalitu toyoty
tak si radšej kúpim yaris,nechcem čakať ešte 2 roky
ale nechcem ťa odradzať cee´d je fajn auto a má zaruku 7 rokov 
No to je pravda,že kia je lacnejšia.podľa mňa to je ich politika,dávať lepšiu výbavu za menej,musia sa predsa niako dostať nahor,lebo ta značka ešte nieje tak známa.ako som už písal,tiež som rozmýšľal na tym pro_cee´d-om,ale prešlo ma to.možno preto,že ich denne vydím stovky

hmm..
..tak ja zacinam uvazovat nad alarmom.. Nemam ho tam preto, lebo si myslim to ako vacsina: ak ho chce niekto ukradnut, tak tam moze byt namontovane cokolvek.
Ale: po tomto tyzdni, ked sa mi snazil do auta niekto dostat, zacinam uvazovat nad alarmom. Auto mi chceli asi vykradnut (aj ked neviem co..) a kedze nic nehuka a neblika, tak to ma zlodej amater lahsie. Radsej si vyberie tiche auto, ako nejake co zacne hukat. Zlodej amater, totiz nespekuluje a nezdrziava sa odchytavanim kodu alarmu, odblokovanim..
Nepovazujem alram za ochranu, ale iba za aky taky prostriedok zvysenia pravdepodobnosti, ze sa zlodej amater na take auto snad vykasle:-)
p.s. a zostava mi verit, ze vzhladom na hukanie, sa najdu susedia, ktori sa pozru cez okno, co sa deje..
p.s.2 : toyota mi ponuka alarm a montaz za necelych 10 tisic Sk. Co sa mi zda na taku srandicku dost:-(
Ale: po tomto tyzdni, ked sa mi snazil do auta niekto dostat, zacinam uvazovat nad alarmom. Auto mi chceli asi vykradnut (aj ked neviem co..) a kedze nic nehuka a neblika, tak to ma zlodej amater lahsie. Radsej si vyberie tiche auto, ako nejake co zacne hukat. Zlodej amater, totiz nespekuluje a nezdrziava sa odchytavanim kodu alarmu, odblokovanim..
Nepovazujem alram za ochranu, ale iba za aky taky prostriedok zvysenia pravdepodobnosti, ze sa zlodej amater na take auto snad vykasle:-)
p.s. a zostava mi verit, ze vzhladom na hukanie, sa najdu susedia, ktori sa pozru cez okno, co sa deje..

p.s.2 : toyota mi ponuka alarm a montaz za necelych 10 tisic Sk. Co sa mi zda na taku srandicku dost:-(
Re: hmm..
dufam ze ti ponukli Magic Car 8000 minimalne. Alebo je to VIP Toyota alarm? Ako si to zistil ze sa ti chceli vlamat? rozbite okno?mil píše:p.s.2 : toyota mi ponuka alarm a montaz za necelych 10 tisic Sk. Co sa mi zda na taku srandicku dost:-(
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
..
nie, ponukli mi META HP 4,5..
..bolo viditelne na gumicke na okne, ze niekto tam nieco strkal..asi tyc..
..bolo viditelne na gumicke na okne, ze niekto tam nieco strkal..asi tyc..
-
- Navigátor