dotaz
dotaz
Nazdar toyoťáci,mám problém s mojí carinou ,r.v.1991,motor 1,6 - 4a-fe,EFI-74kw.Začala mi pěkně žrát-přes 10 litrů!!! a do kopce netáhne.Když jedu z kopce a vyřadím,tak otáčkoměr lítá od 900 na 2000 jak blázen...Když zastavim tak zůstane asi na 1800 ot. a po cca 3 minutách spadne na 1000 což je ok.Byl sem na diagnostice - vyměnil sem Lambádu,hnědé čidlo vody na otáčky a ....nic!Pořád stejný.Kabely,svíčky, vzduch. filtr,mám nové,tlaky jsou o.k. Už nevím co dál,budu vděčný za každou radu.Předtím sem měl Starletku-5 let a do té sem lil jen benzin-ach jo.
Na rybách a v malé hospůdce u velikých kamen je nejlíp.....
Tak jsem vyčistil klapku,vyměnil termostat a sehnal orig.svíčky Denso......Jedu to projet-celej nadrženej a ......NIC!!!!!! Pořád to samý.Ohledně té ručičky na teplotu,tak ta se vyšplhá nahoru relativně brzo,ale když jedu,tak o kousíček spadne/asi o 5 mm/.Zkoušim vyřadit když jedu z kopce,nebo po rovině a otáčky pořáde lítaj sem a tam.No prostě žádná změna.Když zastavim tak se ustálej na 1800 a po čase klesnou na 1500 ,pak na 1200 a nakonec na 900.To je tak za 3-5 minut.To dělá i když jedu třeba 100km,takže o studeném autě nemůže být ani řeč.... 

Na rybách a v malé hospůdce u velikých kamen je nejlíp.....