spojka

vše ohledně modelové řady Yaris
Fiedler Zdeněk
Člen Týmu

spojka

Příspěvek od Fiedler Zdeněk »

Při sešlápnutí spojky zavrže stačí odvzdušnit nebo je to něco jiného
Skoty13
Navigátor

Příspěvek od Skoty13 »

Vrže mi taky, hlásila jsem to na garančce, měli to namazat, nenamazali, vrže stále. Jestli někdo víte, kde se to má namazat, poraďte, někdy to skřípe opravdu excelentně :shock:
Benzín mi voní :-)
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

mne vrzgal raz davno,fukol som kus WD-cka ku pedalu hore na pruzinu a na spoj pedalu a uz nevrze :)))
Mr. Yaris
Věčnej rejpal

Příspěvek od Mr. Yaris »

Mě taky vrže, ale né u pedálu ale přímo na převodovce.
todler
Navigátor

vrže

Příspěvek od todler »

Spojka mi vrzala taky, nahlásil jsem to na garančce.Hoši v servisu to promazali speciálním keramickým sprejem a za týden to bylo zpátky.
Můj postřech je, že to vrže hlavně když je teplo.Pozitivní zpráva je, že se blíží zima :P .Jinač musím cca 1krát za měsíc natlačit trochu vazeliny přímo pod pedal.Je tam takový plastový kolík na který ten pedál tlačí.Mám Yarise II.
Milfor
Člen Týmu

Příspěvek od Milfor »

Mazání zřejmě nepomůže. Mě vrzal spojkový válec, údajně nedělá dobrotu spojení kovu a plastu. Vrzal mi příšerně v létě, mazání nepomohlo, olej se ani nedostal na postižené místo, tak mi ho vyměnili. Jenže se obávám, že až bude zase teplo, tak to začne znovu :(
todler
Navigátor

mazání

Příspěvek od todler »

Mazání pomůže, ale musíš mazat často :lol: Když budeš mazat co 14 dní tak ti to vrzat nebude.Nesmíš ale jezdit daleké trasy.Jel jsem do Chorvatska cca 1100km.Před jízdou jsem pořádně promazal, ale těsně před koncem už to znova začlo.Když mažeš nemusíš přidávat novou vazelínu.Stačí, když tu starou natlačíš na ten kolík hned pod tím pedálem.Jinač platí:čím více vrže,tím hůře jde mačkat spojka.Spojka navíc zabírá hodně dole, tak musíš mačkat opravdu silně.Když jedu delší trasu a musím častěji řadit tak mě bolí noha.Chvilkama mám pocit, že řídím traktor :D
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

a neviete nahodou niekto,ako sa da nastavit spojka? :?:
zabera mi dost hore...
aelbo moze byt len zavzdusnena???
kopeckyk
Člen Týmu

Spojka "zpožďuje"

Příspěvek od kopeckyk »

Zdravím, mám Yarise II (2006) a mám takovou věc.
Když vymáčknu spojku, tak nohou cítím, že se jakoby v jednom místě na cca 0.3 sekundy zastaví, jakoby se zachytla za nějaký zoubek či co. Prostě jakoby se v tom vymáčknutí na chviličku zpozdila (pustím - vymačkává a cítím lehounce, že se v nějakém místě na čtvrt vteřiny zastaví - pak dojede). Řazení v pohodě, vše jede, jak má. Dělá mi to až teď v zimě. Čim by to mohlo být? Díky za pomoc.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

mozno ze mam blbu odpoved sle stava sa - nedrie ti o gumenne koberceky, teda mas nizko polozeny kobercek?
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

byl jsem na velké prohlídce s výměnou brzdové kapaliny.... ted se mi zdá, že tam jdou hůř řadit rychlosti...všechny. Jsou mrazy, ale když je motor teplý, je to spíš horší než zastudena... když spojku dýl podržim, jde tam jednička o fous lépe. Spojku mačkám co to jde a dole je spíš taková měkká, bez odporu...

A ted co myslíte? Zavzdušněná spojka? Zvládnu to jednoduše sám? Nebo mám ztrácet čas reklamací..? ach jo :o

Díky za názor
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

To zalezi od tvojich znalosti a vedomosti o aute. Ak sa na to citis, tak to skus, ak nie, bez to reklamovat.

Ja by som napriklad na to nemal, bal by som sa, ze nieco pokazim. Isiel by som to reklamovat.

Inak pises, ze ti menili brzdovu kvapalinu. Aky to ma vplyv na spojku?
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

borland píše:Aky to ma vplyv na spojku?
je hydraulická.. ještě uvidím, kdyby to byla práce na deset minut (nářadí mám) tak ušetřim hodinu jezdit do servisu, vysvětlovat a čekat.. na druhou stranu bych jim to docela rád a s chutí dal sežrat :P

uvidíme, zatim bohužel nemám čas ani na jednu z variant..
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Ičo píše:a neviete nahodou niekto,ako sa da nastavit spojka? :?:
zabera mi dost hore...
aelbo moze byt len zavzdusnena???
Kdyz je zavzdusnena spojka, tak zabira dole, nebo se vubec nevypne. Urcite moznosti nastaveni spojky jsou, ale je to spis na to, aby hlavni spojkovy valec nebyl pod tlakem - zkus jaka je vule mezi nevyslapnutym pedalem a mistem, kde na pedalu rukou citis, ze tlaci do hydrauliky. Pokud je tam velmi mala vule, da se zvetsit a spojka pak zabira malinko niz.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

josuk píše:byl jsem na velké prohlídce s výměnou brzdové kapaliny.... ted se mi zdá, že tam jdou hůř řadit rychlosti...všechny. Jsou mrazy, ale když je motor teplý, je to spíš horší než zastudena... když spojku dýl podržim, jde tam jednička o fous lépe. Spojku mačkám co to jde a dole je spíš taková měkká, bez odporu...

A ted co myslíte? Zavzdušněná spojka? Zvládnu to jednoduše sám? Nebo mám ztrácet čas reklamací..? ach jo :o
Podle me je to jen ztuhly prevodovy olej kvuli nizkym teplotam a to je uplne normalni (prevodovce trva zahrati mnohem dele nez motoru). Pokud to trva i kdyz jedes trasu delsi nez 100km, pak by to mohlo byt neco jineho. Jinak odvzdusnit spojku je prace na 10 minut pro dva - jen potrebujes brzdovku, hadicku, nadobku a trubicku. Odvzdusnovani ma ale smysl jen, pokud spojka zabira dole nebo vubec nevypne.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“