spojka
-
- Člen Týmu
spojka
Při sešlápnutí spojky zavrže stačí odvzdušnit nebo je to něco jiného
vrže
Spojka mi vrzala taky, nahlásil jsem to na garančce.Hoši v servisu to promazali speciálním keramickým sprejem a za týden to bylo zpátky.
Můj postřech je, že to vrže hlavně když je teplo.Pozitivní zpráva je, že se blíží zima
.Jinač musím cca 1krát za měsíc natlačit trochu vazeliny přímo pod pedal.Je tam takový plastový kolík na který ten pedál tlačí.Mám Yarise II.
Můj postřech je, že to vrže hlavně když je teplo.Pozitivní zpráva je, že se blíží zima

mazání
Mazání pomůže, ale musíš mazat často
Když budeš mazat co 14 dní tak ti to vrzat nebude.Nesmíš ale jezdit daleké trasy.Jel jsem do Chorvatska cca 1100km.Před jízdou jsem pořádně promazal, ale těsně před koncem už to znova začlo.Když mažeš nemusíš přidávat novou vazelínu.Stačí, když tu starou natlačíš na ten kolík hned pod tím pedálem.Jinač platí:čím více vrže,tím hůře jde mačkat spojka.Spojka navíc zabírá hodně dole, tak musíš mačkat opravdu silně.Když jedu delší trasu a musím častěji řadit tak mě bolí noha.Chvilkama mám pocit, že řídím traktor 

Spojka "zpožďuje"
Zdravím, mám Yarise II (2006) a mám takovou věc.
Když vymáčknu spojku, tak nohou cítím, že se jakoby v jednom místě na cca 0.3 sekundy zastaví, jakoby se zachytla za nějaký zoubek či co. Prostě jakoby se v tom vymáčknutí na chviličku zpozdila (pustím - vymačkává a cítím lehounce, že se v nějakém místě na čtvrt vteřiny zastaví - pak dojede). Řazení v pohodě, vše jede, jak má. Dělá mi to až teď v zimě. Čim by to mohlo být? Díky za pomoc.
Když vymáčknu spojku, tak nohou cítím, že se jakoby v jednom místě na cca 0.3 sekundy zastaví, jakoby se zachytla za nějaký zoubek či co. Prostě jakoby se v tom vymáčknutí na chviličku zpozdila (pustím - vymačkává a cítím lehounce, že se v nějakém místě na čtvrt vteřiny zastaví - pak dojede). Řazení v pohodě, vše jede, jak má. Dělá mi to až teď v zimě. Čim by to mohlo být? Díky za pomoc.
byl jsem na velké prohlídce s výměnou brzdové kapaliny.... ted se mi zdá, že tam jdou hůř řadit rychlosti...všechny. Jsou mrazy, ale když je motor teplý, je to spíš horší než zastudena... když spojku dýl podržim, jde tam jednička o fous lépe. Spojku mačkám co to jde a dole je spíš taková měkká, bez odporu...
A ted co myslíte? Zavzdušněná spojka? Zvládnu to jednoduše sám? Nebo mám ztrácet čas reklamací..? ach jo
Díky za názor
A ted co myslíte? Zavzdušněná spojka? Zvládnu to jednoduše sám? Nebo mám ztrácet čas reklamací..? ach jo

Díky za názor
To zalezi od tvojich znalosti a vedomosti o aute. Ak sa na to citis, tak to skus, ak nie, bez to reklamovat.
Ja by som napriklad na to nemal, bal by som sa, ze nieco pokazim. Isiel by som to reklamovat.
Inak pises, ze ti menili brzdovu kvapalinu. Aky to ma vplyv na spojku?
Ja by som napriklad na to nemal, bal by som sa, ze nieco pokazim. Isiel by som to reklamovat.
Inak pises, ze ti menili brzdovu kvapalinu. Aky to ma vplyv na spojku?
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Kdyz je zavzdusnena spojka, tak zabira dole, nebo se vubec nevypne. Urcite moznosti nastaveni spojky jsou, ale je to spis na to, aby hlavni spojkovy valec nebyl pod tlakem - zkus jaka je vule mezi nevyslapnutym pedalem a mistem, kde na pedalu rukou citis, ze tlaci do hydrauliky. Pokud je tam velmi mala vule, da se zvetsit a spojka pak zabira malinko niz.Ičo píše:a neviete nahodou niekto,ako sa da nastavit spojka? :?:
zabera mi dost hore...
aelbo moze byt len zavzdusnena???
Podle me je to jen ztuhly prevodovy olej kvuli nizkym teplotam a to je uplne normalni (prevodovce trva zahrati mnohem dele nez motoru). Pokud to trva i kdyz jedes trasu delsi nez 100km, pak by to mohlo byt neco jineho. Jinak odvzdusnit spojku je prace na 10 minut pro dva - jen potrebujes brzdovku, hadicku, nadobku a trubicku. Odvzdusnovani ma ale smysl jen, pokud spojka zabira dole nebo vubec nevypne.josuk píše:byl jsem na velké prohlídce s výměnou brzdové kapaliny.... ted se mi zdá, že tam jdou hůř řadit rychlosti...všechny. Jsou mrazy, ale když je motor teplý, je to spíš horší než zastudena... když spojku dýl podržim, jde tam jednička o fous lépe. Spojku mačkám co to jde a dole je spíš taková měkká, bez odporu...
A ted co myslíte? Zavzdušněná spojka? Zvládnu to jednoduše sám? Nebo mám ztrácet čas reklamací..? ach jo :o