bezpečnostní sada matic na litá kola a leptání VIN kódu ?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Roman Grepl ing.
Člen Týmu

bezpečnostní sada matic na litá kola a leptání VIN kódu ?

Příspěvek od Roman Grepl ing. »

Myslíte,že se vyplatí pořizovat bezpečnostní matice na litá kola 15ky u Yarise a leptat VIN kód na skla (OCIS) ?Nemyslím k vůli ceně,ale vůbec jestli to má nějaký význam vzhledem ke značce a typu auta ?Zámek zpátečky mám.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

800,-sk za to stoji investovať a mať pokoj
Yarda
Člen Týmu

Příspěvek od Yarda »

Šikovný zloděj ukradne cokoli. Veškerá opatření jsou tedy jen jakýmsi pokusem odradit ty méně šikovné. Proto považuji bezpečnostní šrouby za dobrou volbu. Vzhledem k investici za litá kola jsem si chtěl pořídit uznávaný typ McGuard, který je asi i nejdražší. Pak jsem si koupil značkové od Toyoty a - jaká náhoda - jsou to McGuardy.

K pískování oken mám osobně dost zdrženlivý postoj. Ukradení to nijak nebrání a možnou pozdější identifikaci náhodný zloděj neřeší. Profesionála to také těžko odradí, pokud chce konkrétně Tvého Yarise. Snad by to odradilo, pokud by stálo více Yarisů vedle sebe a ten Tvůj měl jediný pískovaná okna. Úplně k ničemu to není, ale pomůže to maximálně při hledání (což je nejisté a může se, když máš štěstí, protáhnout na měsíce...).

Jediné užitečné opatření je Sherlog. Jeho cena mně však připadá s ohledem na cenu Yarise nevýhodná. A že se kradou i malá auta je vidět právě na firemních stránkách Sherlogu. Jsou tam případy úspěšného vyhledání malých aut, např. Peugeot 206, Nissan Micra.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“