pořízení prvního auta

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
jirka20
Člen Týmu

pořízení prvního auta

Příspěvek od jirka20 »

Přemýšlím o pořízení prvního auta. Bydlím a pracuji na venkově, cca jednou týdně potřebuji jet autem na otočku do Prahy (150 km). Auto bude také používat žena. Máme dvě malé děti, ale nehledáme nic velkého, hlavně chceme spolehlivé auto s nízkými provozními náklady. Líbí se nám 5-dv Yaris, motor 1.3. Dle ceníku model Terra za 319.900.

Chceme pořídit nové auto a máme otázku zda se vyplatí oslovit více prodejců – je možné získat slevu oproti ceníku? Je možné spekulovat o ceně?

Je nějaká výhoda leasingu nebo úvěru (při vyšším počátečním vkladu) oproti platbě celé částky? Dělal jste někdo kalkulaci se zahrnutím pojištění, případně snížení daňového základu při společném zdanění?

Dále by nás zajímalo, zda doporučujete balíček comfort – jsou to praktické doplňky? Případně jaké další doplňky byste doporučili a co vše je třeba pořídit? V recenzi autorevue.cz zrovna nechválí přední sedadla. Mám problémy se zády a uvítal bych pohodlné a zdravé sezení. Budu rád za jakékoliv doporučení, jak sedadla zpohodlnit.

Díky moc za odpověď.
Jakub01
Člen Týmu

Re: pořízení prvního auta

Příspěvek od Jakub01 »

jirka20 píše:Líbí se nám 5-dv Yaris, motor 1.3. Dle ceníku model Terra za 319.900.
Doporučuji si ještě připlatit alespoň na Terra Cool ( klima navíc, vedra jsou děsná a pak se člověk fackuje že to loni, předloni... nekoupil)

jirka20 píše:Chceme pořídit nové auto a máme otázku zda se vyplatí oslovit více prodejců – je možné získat slevu oproti ceníku? Je možné spekulovat o ceně?
Zcela určitě - Zatímco v Praze Frey nám nabízel rozšířenou záruku na 4 roky a 3 roky servis zdarma pouze při leasingu, Tsuscho nám ji dalo i při platbě za hotové.

U Tsuscha slavili nějaké výročí, a dali slevu cca 4,5 % + 2 lístky do zoo + plyšovou opici + litá kola zdarma. Frey se snažil kontrovat zámkem řadící páky, což u automatu nelze. (Ale marná snaha od nich byla - oceňuji)

Dnes bych klidně objel celou republiku a zkusil prodejce sedřít. (Zvlášť chudé regiony....)
jirka20 píše: Dále by nás zajímalo, zda doporučujete balíček comfort – jsou to praktické doplňky?
Z balíčku je zajímavý parkovací asistent, boční a nárazníkové lišty
a síť do kufru. Zbytek je o ničem.

Dokoupit gumové koberce (ne originál), automatické svícení + možná ochranou lištu kufru

Enjoy !

PS: Nevím zda akce 998 je zdarma, ale vypadá to zajímavě
Yaruna 2007/ 1.3 MMT SOL / Blue Mica + aut. spínání světel + park. asistent (Max 190 Km/h)
Yarda
Člen Týmu

Příspěvek od Yarda »

jirka20 píše:...chceme spolehlivé auto s nízkými provozními náklady. Líbí se nám 5-dv Yaris, motor 1.3. Dle ceníku model Terra za 319.900.
Určitě kupte Terra Cool!. Jízdní komfort s klimatizací přináší vyšší bezpečnost řízení a auto je i lépe prodejné. Motor 1.0 by měl samozřejmě ještě nižší provozní náklady (pojistka, povinné ručení, spotřeba). Nákup silnějšího motoru však asi litovat nebudeš.
jirka20 píše:Chceme pořídit nové auto a máme otázku zda se vyplatí oslovit více prodejců – je možné získat slevu oproti ceníku? Je možné spekulovat o ceně?
Zcela určitě. Ukecal jsem cenu nižší o 10 000 Kč. Prodejci mají často v zásobě různá vybavení zdarma. Rozhodně se snaž získat něco navíc!
jirka20 píše:Je nějaká výhoda leasingu nebo úvěru (při vyšším počátečním vkladu) oproti platbě celé částky? Dělal jste někdo kalkulaci se zahrnutím pojištění, případně snížení daňového základu při společném zdanění?
Kupuješ-li jako soukromá osoba, je nejvýhodnější platba v hotovosti. Úvěr je výhodnější než leasing. Toto mně vyšlo, když jsem nakupoval loni. U leasingu nezapomeň také na to, že do skončení leasingové smlouvy je auto majetkem leasingové společnosti (což má různé majetko-právní konsekvence). Snížení daňového základu připadá v úvahu snad jen u podnikatele? V takovém případě je asi nejlepší leasing - v tomto však už nejsem expert.
jirka20 píše:Dále by nás zajímalo, zda doporučujete balíček comfort – jsou to praktické doplňky? Případně jaké další doplňky byste doporučili a co vše je třeba pořídit?
To je asi hodně individuální... Každý má jiné nároky. Já jsem si pořídil ochranné lišty (boční + rohy nárazníků). Parkovací senzory jsou asi fajn a Tvá žena by je možná ocenila. Podle mého se však obojí více využije ve městě než na venkově. :)
Z nabízených balíčků bych si vybral spíše litá kola, jež jsem si pořídil poté, co mně ukradli poklice, které jsou jinak u Yarise moc hezké.
Možná Ti nebude sympatická hlavice řadicí páky, výměna je snadná a výběr neoriginálních modelů široký.
jirka20 píše:Budu rád za jakékoliv doporučení, jak sedadla zpohodlnit.
Můžu vřele doporučit tuto bederní opěrku: http://czechrepublic.tempur.com/page2684.aspx
Jakub01 píše:Nevím zda akce 998 je zdarma, ale vypadá to zajímavě
Výbava 998 je pouze u motorů 1.0. Nejzajímavější je tam volant nastavitelný v obou osách.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Já už pouze doplním k těm sedačkám. Je to pro každého individuální, mě například nědělá nejmenší problém sedět v kuse 6 hodiv v autě bez jaké koli bolesti zad. (Ve Fabii, mě boleli po 30-ti minutách a tam jsou prý sedačky skvělé (podle někoho)).

Klimu určitě ano. Mám úvěr Toyota Geniou a jsem s ním naprosto spokojený - přeplatek není nijak hrozný a to ho mám na 72 měsíců :(

Já dostal slevu cca 20 tis + boční lišty zdarma (plyšovou opičku a klíčenku :) )- Toyota Tsusho Praha.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“