od dnes som aj ja hrdím majitelom yarisa

vše ohledně modelové řady Yaris
Jakub01
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub01 »

mio píše:No,vobec tomu nerozumiem.resp.nevidim v tom vobec uzitkovy zmysel.uz je to velmi prespekulovane, ved si dam automaticke svietenie a ono mi to automaticky zhasina pri rucnej brzde,a ked to tak nechcem musim vypnut vypinac,alebo sledovat kedy co mam zapnute. Aby som nakoniec neisiel bez zapnutych svetiel a o 2000Kc lahsou penazenkou :roll:
Samozrejme to neber osobne,skor tie recnicke otazky adresujem vyrobcovi :?

Tak to vidíš - 2000 stojí modul, nebo pokuta a body dolů (ty body bolí víc)
Každopádně ručku nemám zapojenou, proto mi to svítí pořád při nastartovaném motoru. Takže vypínač toho modulu jsem ani jednou nepoužil.

Nevím jestli žiješ v Česku, ale tady svítíme pořád. A protože jsem z Fokuse na tenhle modul zvyklý, tak jsem s Yarunou jezdil často bez světel, což bylo o body.

Tož tak...
Yaruna 2007/ 1.3 MMT SOL / Blue Mica + aut. spínání světel + park. asistent (Max 190 Km/h)
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ja som zo Slovenska,a svietit musime podla zakona len v zimnom obdobi.Ale ludia sa snazia "byt videni" aj teraz v lete. O tych bodoch som nevedel,ako to je/funguje? alebo to je uz zase ina tema? :D MA to normalne zaraza ze to takto spravili a este nato clovek aj moze doplatit...co uz.Skor ma zaujal ten parkovaci asistent co mas asi tiez.je to dobre?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Jakub01
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub01 »

mio píše:Ja som zo Slovenska,a svietit musime podla zakona len v zimnom obdobi.Ale ludia sa snazia "byt videni" aj teraz v lete. O tych bodoch som nevedel,ako to je/funguje? alebo to je uz zase ina tema? :D MA to normalne zaraza ze to takto spravili a este nato clovek aj moze doplatit...co uz.Skor ma zaujal ten parkovaci asistent co mas asi tiez.je to dobre?
Máš 12 bodů o které postupně přicházíš špatným parkováním, telefonem v ruce, zákazem vjezdu, nebo průjezdem na červenou, což je za víc bodů.

Když máš 12 bodů, tak musíš na přezkoušení

Když se 365 dní po posledním přestupku chováš dobře, tak ti snad 4 body vrátí, ale jen do maxima 12 bodů.

Hodnocení přestupků najdeš třeba zde: http://bodovy-system.blog.cz/0607/prilo ... vych-pokut

Asistent je takový onaký - je tam hlavně pro manželku.
V zadním nárazníku jsou 4 ultrazvukové čidla, a když couváš, tak metr od překážky začne asistent pípat. a čím blíž jsi k překážce, tím je pípání rychlejší, až přejde v jeden nepřetržitý tón. To znamená, že jsi 30 cm od překážky.

Byl zadarmo, tak jsem ho tam nechal namontovat - jinak je asi za 20 000,- :(
Yaruna 2007/ 1.3 MMT SOL / Blue Mica + aut. spínání světel + park. asistent (Max 190 Km/h)
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

Ten p.asistent stal 20 tisic? madona mia.a to ti rozprava v 10 jazykoch? Ved to je dost vela ked pozeram po nete taka suprava len s akustickou signalizaciou stoji do 2000Kc/Sk + montaz neviem kolko ale 20 000? Nemyslel si 2 000? Ci to si mal ten balik prislusenstva Toyota za 20 000?
Inac tie body je sranda ako system, aj to funguje v praxi? redukujete nehody?
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Jakub01
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub01 »

Ten asistent měl být v balíčku comfort za 5555,-, jinak solo stoji v original Toyotě kolem 20 000,- :-)

Paket Comfort - zadní parkovací senzory, textilní koberce velur 830, vertikální síť, ochranné lišty na rohy nárazníků,
ochranná lišta zadního nárazníku, boční ochranné lišty 5D, lapače nečistot přední, lapače nečistot zadní

Ale v objednávce jsme měli balíčky dva, Comfort+litá kola, a ta zvýhodněná cena byla pouze na jeden balíček, tak se nám snažili comfort nedat, protože balíček litá kola byl zdarma.

Ale protože objednávka byla potvrzena, tak jsme si z balíčku vyzobli asistenta + ochranné lišty, a to bylo zdarma.

S bodovým systémem je vcelku sranda, mrtvých je víc než před ním
Už nesleduješ jen provoz před sebou, ale i tachometr a každé křoví u silnice, jestli tam není městská policie s radarem. :(
navalone
Člen Týmu

Příspěvek od navalone »

serte na bodovej system jezdete jak chcete stejne kazdyho druhyho posranyho policajta jde podplatit :twisted: :twisted: :lol:
yaris 1,0 VVT-i 2002
Yarda
Člen Týmu

Příspěvek od Yarda »

mio píše:
Yarda píše:
Jakub01 píše:Tem modul umí i zhasnout při zatažené ručce, ale to mi nezapojili.
Zřejmě je to pojistka proti tomu, aby světla nezhasínala, když někdo používá ruční brzdu při zastavení v kopci
Pockaj ved Jakub01 pise ze ten modul vie zhasnut svetla, ked zatiahnes rucnu b.a ty pises ze je to poistka aby svetla nezhasli ked ju zatiahnes?
Tak ako to vlastne je,naco je to zapojenie na rucnu brzdu? Ked to nemas zapojene a zatiahnes rucnu brzdu tak ti svetla zhasnu alebo nie?
:?:
"Pojistkou" jsem myslel právě to nezapojení funkce zhasínání při zatažené ruční brzdě.
Jakub01
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub01 »

"Pojistkou" jsem myslel právě to nezapojení funkce zhasínání při zatažené ruční brzdě.
Je to taková divná funkce.

Dokážu si ji představit při zastavení před přejezdem, tam chápu její smysl.

Na druhou stranu, rozjezd do kopce přes ručku při zhasnutých světlech tuto funkci činní "podivnou"

Takže v podstatě jsem rád že byli líní, a nezapojili to :)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Denní svícení

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Jestli se můžu přihodit svůj názor ohledně denního automatického spínání světel. Docela mě zklamalo, že ten princip funguje úplně stejně, jako když rozsvítím ručně. To znamená, že je podsvícená palubovka a ztmavne tachometr. Já bych o automatu uvažoval pouze v případě, že se ani jedna z předem pospaných věcí nestane - šetřil bych žárovky přístrojovky. Ale v tomto řípadě (a principu) se mi zdá zbytečné investovat do spínače světel. Zvykl jsem si na pozici páčky rozvícených světel, takže když náhodou po nastartování zapomenu rozsvítít, tak to poznám při prvním odbočování po hmatu.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
mio
Věčnej rejpal

Re: Denní svícení

Příspěvek od mio »

T.Y.N.G. píše:... Zvykl jsem si na pozici páčky rozvícených světel, takže když náhodou po nastartování zapomenu rozsvítít, tak to poznám při prvním odbočování po hmatu.
Presne suhlasim s tvojim nazorom,aj ja to takto robim,a vobec ma to ani neotravuje.Aj ked,si myslim ze tych ziaroviek v pristrojovke az tak velmi vela nieje,a ich zivotnost je pomerne dlha... :? ale ten automat na svetla je asi skoda penazi. nechcem tym nikoho urazit.moj nazor.
Jakub01
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub01 »

Jde o úhel pohledu.

Protože jsem na to zvyklý z druhého auta, tak jsem s Yarunou jezdil potmě.

Pokuta je 1000 Kč + jeden bod, modul stojí 2000,-.

Protože je auto firemní, tak je modul nákladovou položkou do daní, takže namísto toho, abych já přispíval pomocí pokut státnímu rozpočtu, tak stát mi modul zaplatí tím, že mi sníží základ daně. Navíc mám jistotu, že za tento přestupek mi body nevezmou.

Žárovky v palubce neřeším, ty vydrží 10-15 let.
garant
Člen Týmu

Příspěvek od garant »

Jakub01 píše:Jde o úhel pohledu.

Protože jsem na to zvyklý z druhého auta, tak jsem s Yarunou jezdil potmě.

Pokuta je 1000 Kč + jeden bod, modul stojí 2000,-.
S tímhle souhlasím, taky jsem to měl na všech autech a pak se už nedá
si zvyknout na manualní rozsvěcení.

PS: U Yarise je montáž automatu světel naprosto jednoduchá záležitost,
vše dokáže udělat naprosto průměrný koumák, všechny napojovací
a napájecí místa najdete pod spodním krytem volantového sloupku.
Dělal jsem to už na všech možných autech a tohle je naprostá paráda.
Jakub01
Člen Týmu

Příspěvek od Jakub01 »

mio píše:Ten p.asistent stal 20 tisic? madona mia.a to ti rozprava v 10 jazykoch? Ved to je dost vela ked pozeram po nete taka suprava len s akustickou signalizaciou stoji do 2000Kc/Sk + montaz neviem kolko ale 20 000? Nemyslel si 2 000? Ci to si mal ten balik prislusenstva Toyota za 20 000?
Takže omlouvám se za dezinformaci, a pro zájemci cituji ceník příslušenství pro Yaris NG:

Parkovací senzory TPA400 Lakované 8P4 Blue Mica: 7699 Kč
Hlavní sada TPA400 řídící jednotka, instal sada k TPA400 3451 Kč
Cena s montáží (původně mlžili že bez montáže, ta se prý platí zvlášť)

Takže když původní odhad 20 000 snížím na 11150 CZK, tak nejsem asi daleko od pravdy.

Bomba: sportovní koncovka výfuku: 19 797 Kč :thumbsup:
Hromadně objednávejte pod kódem PZ439-B0714-00 :woot:
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Jakub01 píše:Protože jsem na to zvyklý z druhého auta, tak jsem s Yarunou jezdil potmě.
Souhlasím. Hodně jsem o tom uvažoval, ale dostaolo právě to že ti svítí komplet všechno. A rpotože jezdím převážně jedním autem, tak jsem si zvykl. Ale střídat auta s automatikou a bez, toby mi taky dělalo problém.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“