C-HR vs. Corolla combi
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
C-HR vs. Corolla combi
Ahoj všem, je tady někdo, kdo váhal mezi nákupem ojetiny C-HR a Corollou combi TS a co rozhodlo pro nákup C-HR? Mám Priuse II generace, r.v. 09/2007 se 130 000 km a zvažuji, že bych ho nahradil novějším hybridem. Jde mi mimo jiné i o výšku nasedání? Je to moc velký rozdíl? Má corolla combi opravdu tak moc nízký posez a nasedání? Přeci jen už mám taky přes 50 a mé auto využije občas i 80letý taťka. C-HR mně láká, ale trochu odrazuje prostor na zadních sedadlech a výhled z oken i otevírání dveří. RAVka je pro mně už zbytečně velká. Díky za reakce
Naposledy upravil(a) Tomi71 dne úte 03.09.2024, 12:40, celkem upraveno 1 x.
Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG
Re: C-HR vs. Corolla combi
Za mě je c hr ok. Záleží kolik vás v autě jezdí. Pro 4 dobrý. 5 ani náhodou(já Teda většinou jezdím sám) Nevím co pořád všichni máte s tím výhledem.
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, asi to chce vyzkoušet na živo no, ale na ten výhled jsem četl nějaké výtky. Také jezdím většinou sám, někdy ve 4 v rodině za sportem, na výlet nebo ve 4 na fotbalový zápas. Větší kufr se na sekačku nebo křoviňák hodí -přece jen jsem z dědiny. I tažné by se hodilo, na Priusu ho nemám a musíme využívat tatkovu Corollu Verso. Někdy odvezl Prius i 5 lidí, ale to výjimečně a nebylo to moc ok... Nájezd mám do 10 000 km nejčastější nájezd je do práce 10 + 10 km. Ale letos se Prius podíval ve 4 lidech do Chorvatska na Pag. Já letos v počátku roku dodělal na domu FVE a říkal, že další auto už bude do zásuvky, ale bohužel je to ještě cenově vysoko a zas tolik přebytků nevyprodukuju - za měsíc 150-200 kWh (nechtěli jsme zbytečně předimenzovat a ani na jih více nevyšlo). Jediný co mně zajímalo a šlo by cenově, tak je ojetý Hyundai Ionic electric okolo 15 000 eur, ale moc se mi nechce do Hyundai jít, tak si říkám, že ještě vyčkám až s něčím lepším přijde Toyota, protože BZ4X se mi třeba líbí, ale to je sakra cenově vysoko, už je to docela velké auto a má mouchy s dojezdem a nabíjením.
Chr je dost specificka co sa tyka karoserie to musis zvladnout sam. Mas corollu cross ta je asi drahsia bo je novsia. Yaris cross uz bude asi maly?
Ty si dost nerozhodny...co keby si dojazdil priusa do konca a pritom odkladal na novsie ake chces?
Ty si dost nerozhodny...co keby si dojazdil priusa do konca a pritom odkladal na novsie ake chces?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky, už to má vývoj. Priuse chci udat, dokud ho za slušnou cenu prodám, přeci jen to je rok 2007 a chci něco medrnějšího s větším kufrem a hlavně tažným. CH-R se už úplně zavrhla kvůli malému kufru a prostoru a nepraktičnosti nastupování a RAVka 4 generace se nepovedla. Čekám na dodání Corolly Touring sports od známého, co mi servisuje Priuse, sám má hybridy a spravuje Toyoky z bouraček, už byla jedna na cestě z Rakouska 2023, ale kvůli ukončení a podmínkám leasingu neklaplo, pak byla 2021, ale tam jke větší oprava, ted se objevily 2024 a 2025, v pátek budu mít větší info. Chtěl jsem už EV kvůli FVE na baráku, ale to prostě ještě nejde, na to finance nejsou, když potřebuji tažné. Dlouho jsme se díval na KIA e-niro, ale tam to na tažném utáhne málo, já potřebuji na vozík min. 500 kg. Díval jsem se pak ještě po VW ID.4, který už může na kouli 100 kg, ale to je dost finančně vysoko okolo 600 tisíc a přitom to mívá docela velký nájezd.
Corolla bude v hybride ci klasika? Kolko hybrid moze tahat? Inak corola v kombiku je vyborne auto. Ako s nastupovanim?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
TS-ko dobre vozenie, ale tiez uz zacinam mat obavu co dalej. To CHR si z pochopitelnych dovodov vyradil a ani sa necudujem. Nasadá sa sice don o cosi lepsie ako do TS a to je zas +/- vnutorne zrovnalene s CHR v ktorom je vsak ten kufor mensi. Corolla Gross je v tvojom pripade nezmysel pretoze ako kufrom tak aj priestorom je rozhodne na tom horsie ako TS.
Ak mozem odporucit tak TS Trek je o trosku lepsia volba ako TS. Je tam sice nepatrny rozdiel vo svetlej vyske a to 2cm v prospech Trek, ale mozno aj to bude stacit.
Najlepsia volba by vsak jednoznacne mohla byt ta RAV4, ale zas aj tam uz narazas na limit vo velkosti.
Ak mozem odporucit tak TS Trek je o trosku lepsia volba ako TS. Je tam sice nepatrny rozdiel vo svetlej vyske a to 2cm v prospech Trek, ale mozno aj to bude stacit.
Najlepsia volba by vsak jednoznacne mohla byt ta RAV4, ale zas aj tam uz narazas na limit vo velkosti.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že v hybridu a 1.8. Moje jízdy jsou převážně do práce 10+10 km a po okreskách, na dálnici jsem 2 krát 3 krát do roka. I když i ten dvoulitr by úplně nevadil. Nastupování dám v pohodě, byl jsme si to u jeho syna zkusit a projet a je to fakt hezké auto zvenku, super sedačky, možná málo odkládacích míst, Prius je vzdušnější vpředu, ale parádní kufr pro mne vesničana, který převaží v autě sekačku atd. A parádní podvozek, sedělo to na cestě a v zatáčkách. To nasedání jsem přehodnotil, že ješět nejsem tak starý a nemohoucí

Tak potom sa ešte pozri po Corolla 1,8 TS Trek. Vyrábala sa do modelového roku MY24 takže ak sa nemýlim do októbra 2023. Na to čo popisuješ Ti to určite bude stačiť. Je to Corolla už so slušnou výbavou. Plastové lemy na blatníkoch a prahoch a zvýšená svetlá výška o 2cm. Čo už mne neraz pomohlo. Netvrdím že všade, ale okrem jedného tak vysokého nemeckého obrobniku som až doteraz ani jeden nechytil. A lemy okolo blatníkov mi už tiež raz zachránili plech a lak.
Ak by sa to dalo tak svoj Trek by som hneď pustil. A nie preto, že to je zlé auto, ale pretože chce ísť do dačoho s vyšším posedom a moje preferencie sú odlišné od tvojich.
A pomohlo by to obom. No ja chcem dotiahnut záväzok a potom mať voľnejšie ruky v rozhodovaní ako a čo ďalej. To len na okraj.
Ak by sa to dalo tak svoj Trek by som hneď pustil. A nie preto, že to je zlé auto, ale pretože chce ísť do dačoho s vyšším posedom a moje preferencie sú odlišné od tvojich.
A pomohlo by to obom. No ja chcem dotiahnut záväzok a potom mať voľnejšie ruky v rozhodovaní ako a čo ďalej. To len na okraj.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Uvidíme, nová Corolla měla být už na dovču, ale nepovedlo se, takže musel jet ještě mazlík
Do prvního místa v Korutanech u Presseggen see něco přes 600 km ve čtyřech, jako jediný řidč na dvě zastávky 8 hodin cesty včera od pěti ráno, pěkně to čapělo, spotřeba 5,3, což jsem čuměl, ale pak jsem si uvědomil, že jsem ještě dotankoval 10 litrů do plna v Mikulově a nevyresetoval počítač. V pondělí pokračuje na Krk-Malinska. Je to jeho třetí cesta do Chorvat, tentokrát s mezizastávkou.

- Přílohy
-
- PXL_20250606_074239809.jpg (303.78 KiB) Zobrazeno 1097 x