TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
vinco
Člen Týmu

Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

Příspěvek od vinco »

Ale v tom golfe je to považované za TPMS. Stačí koleso nafúkať, resetovať a je pokoj. Už som to robil. Bol naozaj defekt. Na Honde CRV (identický systém TPMS ako toyota), čo som jazdil predtým ako služobné auto som mal viac krát signál, že je niečo zle a chcelo to len reset. "Nepresný", alebo menej presný systém, ale spoľahlivý je ten systém merania obvodu kolesa cez počet otáčok kolesa. Celý čas tu neriešime, že by mal niekto mäkké kolesá, čo by malo vplyv na jazdné vlastnosti auta. Riešime tu k....ský nápad, ako šikanovať ľudí, ktorí si vedia koleso nafúkať, aj si to skontrolovať, ale namiesto toho musia riešiť nejaké senzory a baterky v nich a mať strach, či sa preto po nich nebude voziť STK alebo poisťovňa. Pochybujem, že sem príspevok dával niekto, kto si nevie nafúkať koleso.
Tie videá na výmenu batérií v TPMS sú super. Už som to videl a taký senzor ako je v prvom videu som aj skúšal rozoberať. Ale na to si založme nové vlákno - krúžok šikovných rúk. Kto nemá doma vyzúvačku a vyvažovačku, alebo mu nemá kto kolesá zadarmo rozoberať, nepúšťajte sa do toho. Nový senzor to toyoty, kúpený normálne na sk stojí 36 éčok. Ja rád veci rozoberám, ale už som ich aj zopár neposkladal do funkčného stavu. Ako napríklad tento senzor :biggrin:
Škoda 120 19?? ex
Nissan Primera P10 2,0 D 1992 ex
]Nissan Primera P12 1,9 DCi 2003 ex
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016 ex
]Toyota RAV4 11/2024
slabostka
Věčnej rejpal

Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách

Příspěvek od slabostka »

Zase ja som bol toho odporca a uz sa mi opakovane stalo ze mi snimace ukazali defekt skor nez by som to registroval. Tiez nemeriam tlak kazdy den. Taka skrutka v kolese, tlak klesal pomalicky..... Mne vadi ze to stoji tolko penazi plus ze je to prikazom. Za mna sa da parkovat aj bez kamery ale uz by som to nechcel. Snimace tlaku by boli OK tak za 10E. Problem je ze treba kupit 4x. Disk stoji 100E a snimac 36E? A to je este dobra cena.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Auris“