STK Plug-in Hybrid
STK Plug-in Hybrid
Ahojte, zaujímalo by ma ako prebieha STK pre Plug-in Hybrid. Napr. meranie emisií. Na STK je pokyn čakať na kontrolu s naštartovaným motorom aby bol na 100% zohriatý a aby nedošlo k jeho poškodeniu keď ho budú extrémne vytáčať 

Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD Executive + JBL pack (10/2024)
Hyundai Tucson 2.0 CRDi VGT 16V 4WD Premium (01/2009)
Hyundai i30 1.5 DPi Kombi Family + Smart Pack + NAV 10,25"(01/2024)
Re: STK Plug-in Hybrid
Ako extremne vytacat? Meria sa na volnobehu a na " zvysenych" otačkach. To je pri benzinoch 3000/min.
To su celkom normalne otacky.
Viem , ze u dieslov býval nějaký problem s tymto, ale tu?
To su celkom normalne otacky.
Viem , ze u dieslov býval nějaký problem s tymto, ale tu?
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Auto sa hodi do servisneho modu a zmeraju sa emisie pri stanovenych otackach. Technici to ovladaju nicoho sa nemusis bat.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
@jarson - otáčky pri meraní emisií sú ďaleko vyššie. Na C4 Picasso 1.6VTi mi ho vytočili až tak, že motor hodil chybu.
@slabostka - ďakujem za vysvetlenie
@slabostka - ďakujem za vysvetlenie
Toyota RAV4 2.5 Plug-in Hybrid AWD Executive + JBL pack (10/2024)
Tak ja neviem, chodim uz roky na ek, aj prave teraz som bol. Meria sa na volnobehu a pri zvysenych otackach a tie su 2700-3000. Aspon u mna.
Ano, su pripady ked treba autu " pomoct" , viac ho zahriat, tak vtedy asi ano.
Ale v zmysle normálneho postupu merania su " stanovene " zvysene tacky cca tych 3000.
Ja mam takuto skusenost.
Ano, su pripady ked treba autu " pomoct" , viac ho zahriat, tak vtedy asi ano.
Ale v zmysle normálneho postupu merania su " stanovene " zvysene tacky cca tych 3000.
Ja mam takuto skusenost.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
No a teraz ja. Bavime sa o konvecnom motore a v mojom pripade to bol Suzuki swift s benzinovou 1,3.
V tejto STK 2x fail a viac som k nim nesiel.
https://www.stk-trnava.sk/
V oboch pripadoch pri STK dodrbane brzdy nakolko tahal rucku aj napriek tomu , ze videl nesulad v brzdnej sile az do krajnosti.
v prvom pripade tahal dovtedy pokial sa tiahlo(paka) v lavom bubne sprajcla a pakne zostali zablokovane. V druhom pripade ohol paku rucnej brzdy a roztiahol tiahlo tak, ze obe lanka z tiahla vyskocili.
No a aby sme sa dostali k jadru tak pri oboch testoch splodin motor vytacali nad 3000. A to som motor dlho zahrieval.
Nasledne som uz radsej tuto stanicu neriskoval a siel som do Hlohovca. Kde sa nic take ako vytacanie otacok do krajnosti nekonalo.
https://stkhlohovec.sk/
Motor zohriaty normalne na volnobeh. Splodiny merane len miernym vatocenim otacok. Celu trasu od vstupnej po vystupnu branu som bol pri technikovi a aute. Vsetko sme spolu konzultovali.
A ked prisla na reč vyssie zmienena STK tak len krutil hlavou, no profesionalne sa k tomu verbalne navyjadroval.
O mesiac ma caka prva STK s hybridom a preto som aj vzhladom k vysokej cene za HEV volil inu STK ako Hlohovec kde som s ich pracou bol nadmieru spokojny. Predsa len 120 a 80€ je velky rozdiel. Sice iba vdaka happy hour, ale 40€ len tak na chodniku nenajdem.
Aj ked viem, ze tu to beru dost zodpovedne
https://www.tuvsud.com/sk-sk/odvetvia/a ... stk-trnava
V tejto STK 2x fail a viac som k nim nesiel.
https://www.stk-trnava.sk/
V oboch pripadoch pri STK dodrbane brzdy nakolko tahal rucku aj napriek tomu , ze videl nesulad v brzdnej sile az do krajnosti.
v prvom pripade tahal dovtedy pokial sa tiahlo(paka) v lavom bubne sprajcla a pakne zostali zablokovane. V druhom pripade ohol paku rucnej brzdy a roztiahol tiahlo tak, ze obe lanka z tiahla vyskocili.
No a aby sme sa dostali k jadru tak pri oboch testoch splodin motor vytacali nad 3000. A to som motor dlho zahrieval.
Nasledne som uz radsej tuto stanicu neriskoval a siel som do Hlohovca. Kde sa nic take ako vytacanie otacok do krajnosti nekonalo.
https://stkhlohovec.sk/
Motor zohriaty normalne na volnobeh. Splodiny merane len miernym vatocenim otacok. Celu trasu od vstupnej po vystupnu branu som bol pri technikovi a aute. Vsetko sme spolu konzultovali.
A ked prisla na reč vyssie zmienena STK tak len krutil hlavou, no profesionalne sa k tomu verbalne navyjadroval.
O mesiac ma caka prva STK s hybridom a preto som aj vzhladom k vysokej cene za HEV volil inu STK ako Hlohovec kde som s ich pracou bol nadmieru spokojny. Predsa len 120 a 80€ je velky rozdiel. Sice iba vdaka happy hour, ale 40€ len tak na chodniku nenajdem.
Aj ked viem, ze tu to beru dost zodpovedne
https://www.tuvsud.com/sk-sk/odvetvia/a ... stk-trnava
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Sice to uz odbocuje od temy, ale ked si zacal s tou rucnou...na minulej kontrole som bol v situacii, ked auto malo pomerne nove a teda teoreticky este nezabehnute zadne bubnnove brzdy ( nove bubny aj pakne). Napriek tomu sa ukazala ovalita. Sice to preslo, ale tesne. Upozornil ma vsak, ze ak uz raz ovalita je, urcite sa " nezabehne" , naopak, bude sa zvacsovat. Teda hoci som dal prave vsetko nove, urcite na buduce neprejdu. Poradil mi bubny reklamovat. Ofotil som si grafy aj obrazovku pristroja a aj urobil video z merania. Toto som poslal spolu s reklamacnym formularom. Uznane. Objednal som ine bubny a po dodani uz iba jednoducho prehodil. Vysledok - bez akehokolvek problemu. Teraz po dvoch rokoch tieto brzdy opäť vysledok vyborny.
Nechapal som co uz sa da pokazit na suciastke ako je bubon, no ako vidiet , da sa.
Povodne boli Ashika, druhe TRW. Rozdiel v spracovani bol viditelny na prvy pohlad.
Nechapal som co uz sa da pokazit na suciastke ako je bubon, no ako vidiet , da sa.
Povodne boli Ashika, druhe TRW. Rozdiel v spracovani bol viditelny na prvy pohlad.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Ashika to nie su len prebalovaci? Brzdove komponenty beriem od "znackovych"
vyrobcov. Tiez to neskumam do hlbky ci ozaj vyrabaju ale prebalovacom sa snazim vyhnut. Musim zaklopat. Bubny uz ale nemam a ked som mal sam som ich neriesil. Dobra skusenost textar, ate, a b.s.
Dnes som bol po sviecky do rav,-ky, vzal som ngk namiesto denso plus som musel ist do fusionu prekodovat nove snimace tlaku. Ale vsetko v pohode rychlo az neslovensky normalne

Dnes som bol po sviecky do rav,-ky, vzal som ngk namiesto denso plus som musel ist do fusionu prekodovat nove snimace tlaku. Ale vsetko v pohode rychlo az neslovensky normalne
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000