Minuly tyzden v pondelok som si bol pre svoj novy Yaris (3dv, 1.0 Base)
Tento tyzden v pondelok (ubehnutych cca 1000km) sa mi rozsvietila kontrolka ABS, skusil som vypnut motor, nastartovat, ale stale svietila...
dnes rano som sa s tym chystal do servisu ale po nastartovani kontrolka normalne zhasla...
Nemali ste niekto podobny problem?
Rozhodoval som sa medzi Citroenom C3 a Yarisom, zobral som Yaris i ked bol len 3dv kvoli tomu ze je povazovany za velmi spolahlive auto... takyto problem po tyzdni, som z toho celkom sklamany...
Yaris NG - kontrolka ABS
- jimmi73
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Takýto problém sa dá väčšinou vyriešiť na záruku. Treba zájsť do servisu Toyoty, popísať im problém, oni to dajú na tester, ten vyhodí kód (aj keď kontrolka zhasla, kód je tam uložený) a potom postupovať ďalej, možno bude treba vymeniť riadiacu jednotku ABS, alebo podla situácie niečo iné.
C-HR 1,8 HSD
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Auris TS 1,6 CVT
ex. Corolla Verso 1,8
ex. Carina E 1,6
Yaris 1,0
Ak sa kontrolka ABS očas rosvieti a potom zhasne môže sa jednať o nejakú nečistotu na krúžku pod snímačom ABS v kolesi. Ale každopádne je dobré zájsť s tým do servisu. Myslím že sa nejedná o poruchu riadiacej jednotky ABS pretože s nej je braný aj signál pre ukazovatel rýchlosti a otom že ti neukazuje tachometer nepíšeš.PS meranie rýchlosti cez ABS sa pozná podla toho že ti ukazuje rýchlosť aj pri cúfaní.