Avensis 1.6 4A-FE
Re: Avensis 1.6 4A-FE
Pozri, vymena trubky je banalita v cene dvoch piv. V servise obvykle maju v metráži a stoji to skoro nic , ohybacku a pertlovacku ma tiez kazdy a koncovky pouzijes stare. A ak je paradny pristup ako tu, tak aj praca je pohoda .
S tou kvapalinou - narazam na to, ze tu su nadrzky dve. Jedna pre brzdy - je nad hlavnym brzdovym valcom , vlastne je jeho sucastou, to je ten ktory je namontovany priamo v strede toho cierneho " taniera". A druha mensia vpravo od nej je nad spojkovym hlavnym valcom , ale nie priamo trochu sikmo nad nim a je spojena pomerne kratkou gumovou hadickou. A prave preto , ze japonci maju tieto okruhy uplne oddelene, sa stava , ze sa brzdovka sice vymeni , ale len v brzdovom okruhu. Na spojkovy sa casto zabuda. A potom v tejto mensej je miesto krasne zlto cirej kvapaliny akasi cierno alebo ciernozelena matna brečka. To znamena ze je to kontaminovane vodou. Ok, tu sa to nehreje, takze spojka funguje dskej plus mibus bez problemov. Ale ani zdaleka uz to nechrani proti korozii. Zvnutra. Ako prvy sa potom prejavi obvykle pomocny valec. Nastastie to nie je caste a ak uz sa to stane, nie je problem to vymenit. Aj cenovo mozno okolo 300 kč. Samozrejme druhovyroba. Ale tu trvat na originale myslim netreba.
A uz len pevne verim , ze tvoj servis je normalny a vymenu pred mesiacom v brzdach urobil cez strmene a nie iba odsatim 2dcl z nadrzky a doliatim novej. Ano aj takyto sa u nas najdu. Potom mi pride pan so zadretym strmenom nesiac po vymene kvapaliny. Odskrutkujem odvzdusnovak a tecie čierna tma ...
S tou kvapalinou - narazam na to, ze tu su nadrzky dve. Jedna pre brzdy - je nad hlavnym brzdovym valcom , vlastne je jeho sucastou, to je ten ktory je namontovany priamo v strede toho cierneho " taniera". A druha mensia vpravo od nej je nad spojkovym hlavnym valcom , ale nie priamo trochu sikmo nad nim a je spojena pomerne kratkou gumovou hadickou. A prave preto , ze japonci maju tieto okruhy uplne oddelene, sa stava , ze sa brzdovka sice vymeni , ale len v brzdovom okruhu. Na spojkovy sa casto zabuda. A potom v tejto mensej je miesto krasne zlto cirej kvapaliny akasi cierno alebo ciernozelena matna brečka. To znamena ze je to kontaminovane vodou. Ok, tu sa to nehreje, takze spojka funguje dskej plus mibus bez problemov. Ale ani zdaleka uz to nechrani proti korozii. Zvnutra. Ako prvy sa potom prejavi obvykle pomocny valec. Nastastie to nie je caste a ak uz sa to stane, nie je problem to vymenit. Aj cenovo mozno okolo 300 kč. Samozrejme druhovyroba. Ale tu trvat na originale myslim netreba.
A uz len pevne verim , ze tvoj servis je normalny a vymenu pred mesiacom v brzdach urobil cez strmene a nie iba odsatim 2dcl z nadrzky a doliatim novej. Ano aj takyto sa u nas najdu. Potom mi pride pan so zadretym strmenom nesiac po vymene kvapaliny. Odskrutkujem odvzdusnovak a tecie čierna tma ...
Naposledy upravil(a) jarson dne pon 15.01.2024, 22:17, celkem upraveno 2 x.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Ano. Tento vyraz by vystihoval farbu povodnej nemenenej spojkovej kvapaliny 
Kaolin rozpusteny vo vode s trochou oleja

Kaolin rozpusteny vo vode s trochou oleja

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Tak čidlo na klice vyměněný. Originál Denso. Bohužel to nepomohlo. Použitý čidlo vrátit nemůžu. Takže další pokračování. Čidlo co je v rozdělovači. Bohužel se dělá dohromady, nebo jsem samostatně nenašel. Takže sehnat celý rozdělovač. Co jsem koukal tak se nevyrábí. Nemáte ho někdo prosím navíc? 

Mam z motara 7afe z cariny 1996. Mohlo by pasovat. Treba pozriet podla vin cislo dielu ba toyo.dyi
Ale upozornujem , ze odkrutil pol mega km
Ale je funkcny .
A mas ho odo mna za pistovne , kedze si podla mojej vlbej rady vyvalil peniaze za cidlo kluky.
Ale upozornujem , ze odkrutil pol mega km

Ale je funkcny .
A mas ho odo mna za pistovne , kedze si podla mojej vlbej rady vyvalil peniaze za cidlo kluky.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Díky za nabídku. Neberu to tak i mechanik podle diagnostiky si myslel že to bude tím čidlem. Tady jsem našel video že to jde vyměnit za jiný díl. Jen senzor v rozdělovači. Zkusím to. Risknu ruskou vynalezavost. Když to nevyjde tak nevím a zkusím sehnat jiný kompletní.
https://youtu.be/u7aV8E_XM0Y?si=DP5F1yVXBgG_jDMr
https://youtu.be/u7aV8E_XM0Y?si=DP5F1yVXBgG_jDMr
Tak hlásím, že podle videa jsem vyměnil čidlo za 138156 HÜCO a chyba je pryč a auto jede bez problémů. Akorát nejsem Rus tak mi to nešlo vylisovat ve svěráku, ale musel jsem na lis. A pozor to unášecí kolečko je vyosené a nejde dát obráceně. Pak nenamontujete rozdělovač do auta. Vyzkoušeno 

Tak hurá
No som rád , ze to dobre dopadlo.
Ono to cislo chyby podla popisu zodpoveda trom moznym pricinam:
1.chyba / vypadok signalu cidle polohy kluky ( crankshaft)
2.cyba / vypadok signalu cidla polohy vačky ( cramshaft)
3. ECU
Tak bol si pripad 2.
Aj som to pisal ( 15.1.). Ale v tej diagnostike co som mal bola prave tato dvojka uvedena ako " rozdelovač a nič bližšie nebolo špecifikovane. Skoda, keby bolo , mozno by si si usetril pracu a peniaze s tym prvym cidlom. Ale ktovie...aj tak kazdy riesi obvykle zavady podla poradia ako ich diagnostiky uvadzaju. Kazdopadne som myslel ,ze to klukove najprv iba premeraju. Proste je signal/ nie je signal. Nemuselo sa hned kupovat. Ale to uz je jedno. Koniec dobry, vsetko dobré.
Mas teraz na dalsich pol mega km pokoj

No som rád , ze to dobre dopadlo.
Ono to cislo chyby podla popisu zodpoveda trom moznym pricinam:
1.chyba / vypadok signalu cidle polohy kluky ( crankshaft)
2.cyba / vypadok signalu cidla polohy vačky ( cramshaft)
3. ECU
Tak bol si pripad 2.
Aj som to pisal ( 15.1.). Ale v tej diagnostike co som mal bola prave tato dvojka uvedena ako " rozdelovač a nič bližšie nebolo špecifikovane. Skoda, keby bolo , mozno by si si usetril pracu a peniaze s tym prvym cidlom. Ale ktovie...aj tak kazdy riesi obvykle zavady podla poradia ako ich diagnostiky uvadzaju. Kazdopadne som myslel ,ze to klukove najprv iba premeraju. Proste je signal/ nie je signal. Nemuselo sa hned kupovat. Ale to uz je jedno. Koniec dobry, vsetko dobré.
Mas teraz na dalsich pol mega km pokoj

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
No tohle zrovna Toyota nemá moc dobře popsaný. Když jsem v hledal čidlo polohy vačky nic to nenajde. Ani v rozpisu dílů. Asi počítají že se mění celý rozdělovač, který už nevyrábí. Vůbec mě nenapadlo, že to jde v rozdělovači. Hledal jsem na motoru čidlo které vypadá jako u jiných modelů, které nikde není. Takže bych tak jako tak měnil nejdřív čidlo na klice. V Toyotě by možná věděli, ale pochybuju že by oprava stála míň než 2800,- za obě čidla dohromady.
No, to je asi pravda. Mozno iba za diagnostiku by tolko vzali 

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
ahoj zmiňoval si ten druhý okruh pro ovládání spojky. v té nádržce je taky brzdová kapalina? hadičku mi vyměnili, ale nalili na prostředek mezi rysky, nebo se to odvzdušnilo (pokud někde nemizí). pokud bych chtěl dolít co tam má být?
Samozrejme brzdovka. Akurat si zisti ci ti dali dot 3 alebo dot4.Ono je to de facto jedno ak by si to aj zmiesal, zvlast v spojke. Dot3 a dot4 su miesatelne.
Ten rozdelovac mas aky? S cievkou vo vnutri alebo nie?
Alebo takto - ciapka ma 5 alebo 4 vyvody ?
Ten rozdelovac mas aky? S cievkou vo vnutri alebo nie?
Alebo takto - ciapka ma 5 alebo 4 vyvody ?
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Díky. Kdyžtak doleju dot3. měl jsem obavy jestli tam nedávají něco extra.
Rozdělovač na motoru mám se 4 vývody. 4 ke svíčkám a jeden ve středu asi k nějaké cívce vede. Ale to hádám.
Rozdělovač na motoru mám se 4 vývody. 4 ke svíčkám a jeden ve středu asi k nějaké cívce vede. Ale to hádám.
No jasne...su totiz dva typy. Klasicky - 4 sviecky a jeden v strede k cievke ( ako na starej skodovke 120 napriklad) a potom len so 4 ku svieckam. Lebo v tomto pripade je cievka priamo pod ciapkou v rozdelovaci. Dokonca zvykne byt nalepka - strieborny kruh s cislom 4 alebo 5.
V oboch pripadoch je cidlo polohy vacky tiez v rozdelovaci ( je to vlastne jeho sucastou) ale nie su zamenitelne myslim.
Pytam sa preto, lebo ak potrebujes, tak ten klasicky jedem mam. Je z cariny 7afe rok 96. Rozdelovac je ok, ale ciapku bu som dal bud tvoju ak je ok, alebo novu. Navyse neviem ci mas svieckove kable s koncovkami obycajnymy nasuvacimi , alebo s takym zaklapavacim " zamkom" na konci. Tu nemam vyskusane ci sa to da zamenit totiz. Moja ciapka je sice ok, ale pri skrutke dole , kde sa pripevni k telu rozdelovaca je prasklina. Akoze fungovalo to , ale v principe by tam ziadne praskliny byt nemali.
Takze ak by ti to pomohlo...zajtra mozem poslat foto pre istotu.
V oboch pripadoch je cidlo polohy vacky tiez v rozdelovaci ( je to vlastne jeho sucastou) ale nie su zamenitelne myslim.
Pytam sa preto, lebo ak potrebujes, tak ten klasicky jedem mam. Je z cariny 7afe rok 96. Rozdelovac je ok, ale ciapku bu som dal bud tvoju ak je ok, alebo novu. Navyse neviem ci mas svieckove kable s koncovkami obycajnymy nasuvacimi , alebo s takym zaklapavacim " zamkom" na konci. Tu nemam vyskusane ci sa to da zamenit totiz. Moja ciapka je sice ok, ale pri skrutke dole , kde sa pripevni k telu rozdelovaca je prasklina. Akoze fungovalo to , ale v principe by tam ziadne praskliny byt nemali.
Takze ak by ti to pomohlo...zajtra mozem poslat foto pre istotu.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Zmazane. Prispevok uz nie je aktualny.
Naposledy upravil(a) jarson dne úte 27.02.2024, 12:09, celkem upraveno 1 x.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
kdepak já mám úplně jiný. mám vpodstate klasický rozdělovač s palcem. takový jaký je v tom ruském videu. každopádně po výměně toho čidla mám najeto nějakých 1000km a žádný problém. ale díky za.