Prius II - těsnění oken
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Prius II - těsnění oken
Ahoj všem, řešili jste už někdo těsnění oken u dvojkového Priusu? Už mi to řekli i další lidi, kteří se mnou jeli, že mi tam táhne
a jde hodně i hluk.

Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
Toyota Corolla Verso, r.v. 2005, 1.8. benzin/LPG
Re: Prius II - těsnění oken
Nemusia to byť len tesnenia okien. Kľudne to môže byť aj tesnenie dverí, prípadne slabo "doťahujúci" zámok dverí.
Hlavne po výmene dverí. Sám som mal podobný problém s Auris.
Auto máš ako prvý alebo ako ďalší majiteľ?
Hlavne po výmene dverí. Sám som mal podobný problém s Auris.
Auto máš ako prvý alebo ako ďalší majiteľ?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ne, jsem druhý majitel, dovezl jsem na podzim v roce 2018 z Kissingu u Augsburgu, mělo najeto 71 000 km, jám ted něco přes 115 000 km. Já dveře neměnil a tvrdili, že auto nebourané, dovezl jsem s mujdovoz.cz z Ostravy. Předchozí majitelka byla ředitelka nejmodernější věznice v Bavorsku
Jsem si ji vygúglil, protože mě zaujalo to jméno v techničáku Zoraida Maldonado de Landaurer 

Toyota Prius HSD II, 1.5., r.v. 09/2007
No veriť či neveriť tomu nie je moja našťastie moja starosť.
Je dosť možné, že sú to aj tesnenia v ráme okolo okien.
No ja som tento problém s hlučnosťou a netesnostou mal po výmene dverí.
Treba pozrieť či správne doliehaju v ráme karosérie. Ak nie treba prihnut rám okolo okna smerom dnu k lemu v karosérii. Robí sa to bezne pri výmene dverí nakoľko ani nové nikdy nepasuju presne.
A ďalší úkon je povolit uško na karosérii ktoré zachádza do zámku vo dverách.
Povoliť vsak maximálne o 3/4 otáčky a potom opatrne klepnúť z vonka smerom dnu po tom usku. Ono sa to nezdá ale ide to. Rukou to nepohnes. Treba dačo tvrdšie a kladivo. Nie príliš aby sa to uško neulomilo. Tym že to celé viac posunies smerom dnu sa stane to, že dvere sa viac uzavrú a tesnenie tak viac doľahne a tesni.
Dá sa to zistiť a sluchom pred a po a aj tlakom na zavreté dvere. Nesmú mať veľkú vôľu v ráme karosérie. A sluchom tie dvere pri zatvorení viac búchajú.
Aspoň ja som to takto mal.

Je dosť možné, že sú to aj tesnenia v ráme okolo okien.
No ja som tento problém s hlučnosťou a netesnostou mal po výmene dverí.
Treba pozrieť či správne doliehaju v ráme karosérie. Ak nie treba prihnut rám okolo okna smerom dnu k lemu v karosérii. Robí sa to bezne pri výmene dverí nakoľko ani nové nikdy nepasuju presne.
A ďalší úkon je povolit uško na karosérii ktoré zachádza do zámku vo dverách.
Povoliť vsak maximálne o 3/4 otáčky a potom opatrne klepnúť z vonka smerom dnu po tom usku. Ono sa to nezdá ale ide to. Rukou to nepohnes. Treba dačo tvrdšie a kladivo. Nie príliš aby sa to uško neulomilo. Tym že to celé viac posunies smerom dnu sa stane to, že dvere sa viac uzavrú a tesnenie tak viac doľahne a tesni.
Dá sa to zistiť a sluchom pred a po a aj tlakom na zavreté dvere. Nesmú mať veľkú vôľu v ráme karosérie. A sluchom tie dvere pri zatvorení viac búchajú.
Aspoň ja som to takto mal.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021