Ako používať parkovacieho asistenta?

vše ohledně modelové řady Corolla
Stefan77
Člen Týmu

Ako používať parkovacieho asistenta?

Příspěvek od Stefan77 »

Dobrý deň, priatelia, testovali ste niekto parkovacieho asistenta? Bol som zvedavý ako to funguje, lebo niekto vraví že je to super, iný že je to nanič. Nedarí sa mi ho však vôbec spustiť. Vždy keď dvakrát stlačím tlačidlo pre zapnutie asistenta, tak mi okamžite vypíše, že "nedostupné, skúste iné miesto" a vypne sa. Ak stlačím tlačidlo raz, tak vidím, že hľadá miesto a spravidla aj niečo nájde, no to je režim pozdlžného parkovania. Chcel som skúsiť práve režim cúvania do kolmého parkovacieho miesta. Aký je teda správny postup? Mám pomaly ísť a zapnúť ho nech hľadá miesto, či naopak stáť pred mnou vybratým miestom alebo ako vlastne? Skúšal som na rôznych parkoviskách a na rôznych miestach, no vždy s tým istým výsledkom "nedostupné". Pritom keď som si vyberal auto, chcel som u predajcu túto funkciu vidieť a predajca ma posadil do auta a na dvore predajne zaparkoval bez problémov oboma spôsobmi, pričom áut na dvore teda rozhodne nebolo málo. Vie mi niekto napísať presný postup čo robiť? Ďakujem
Toyota Corolla hatchback 1.2 manual confort tech (rv 2020)
Maghreb
Věčnej rejpal

Re: Ako používať parkovacieho asistenta?

Příspěvek od Maghreb »

V manuali nieco bude a ak nie, tak tu sa da pozriet:
https://www.youtube.com/watch?v=_6C7p02Mpo8
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
DOLLYm
Člen Týmu

Příspěvek od DOLLYm »

Já jsem ho zatím zkoušel asi čtyřikrát (na podélné parkování), ale nezaparkoval ani jednou.. Tak v to moc velkou důvěru nemám :?
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid Executive+VIP+JBL
Moucha
Člen Týmu

Příspěvek od Moucha »

Na kolmé parkování musíš úplně zastavit a poté 2x stisknout toho asistenta. V manuálu je to popsané, musíš zastavit kolmo špičkou auta u druhého auta nebo u druhé parkovací čáry z pohledu odkud přijedeš. Nevím, jak to jinak vysvětlit :)
Ale bacha, auto se neumí srovnat mezi dvě čáry nebo auta, prostě udělá jenom ten manévr, aby kolmo zaparkovalo tak, jak se postavíš k místu. Takže tento asistent osobně taky nepoužívám, spíš se mi stalo, že jsem buď stál 5cm od vedlejšího auta nebo auto parkovalo přímo do auta vedle mě.

To ten asistent pro podélné parkování funguje o trochu lépe bych řekl, ale taky to není žádná výhra. I přes pípání čidel v maximální blízkosti auto nechtělo zastavit a klidně by parkovalo dál i když hlásilo, že má volné místo.
Obrázek
Toyota Corolla 2020 2.0 Hybrid GR
BMW E91 320xd (2016-2020) - prodáno
Škoda Octavia I (2012-2016) - prodáno
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:20, celkem upraveno 1 x.
Maxi
Člen Týmu

Příspěvek od Maxi »

Priečne parkovanie funguje perfektne a spoľahlivo presne medzi 2 autá, berie vzdialenosť od senzorov, takže aj keď sa zdá, že ide najprv bližšie k jednému autu, ešte Ťa vyzve ísť dopredu a zacúva nanovo presne medzi autá. Pozdĺžne mi 2x zaparkoval perfektne a raz nezachytil dobre obrubník a bál som sa, že šuchne disk, takže nepoužívam.

Stačí nájsť miesto a zastaviť presne na stred pred ním, vtedy 2x stlačiť asistent a už Ti káže ísť dopredu. Používam občas zo zábavy. Keď sa naučíš používať, tak krúti volantom rýchlejšie ako ja a rýchlosť si už reguluješ sám :-D

Všetky testy som robil kvôli priateľke.
Corolla TS 2.0 Hybrid
Obrázek
Stefan77
Člen Týmu

Příspěvek od Stefan77 »

Manuál som samozrejme čítal, ale je dosť stručný. Píše sa tam o kolmom zastavení k parkovaciemu miestu. Nie je mi však jasné, či stred parkovacieho miesta má byť na úrovni špičky môjho auta alebo naopak má smerovať k stredu môjho auta alebo nejako inak. Preto som sa chcel poradiť s niekým, kto to reálne robí a ďakujem za konkrétne rady a skúsenosti ako píše napr. Moucha. Ak to robím podla návodu, tak napíše že nedostupné. Pri pozdlžnom parkovaní aspon napíše, že hľadá, hoci aj tam návod raz píše, že mám pomaly ísť a nechať auto hľadať, inokedy, že mám zastať a potom stlačiť čudlík. No je ten návod dosť nejednoznačný.
Stefan77
Člen Týmu

Příspěvek od Stefan77 »

Maxi píše:Priečne parkovanie funguje perfektne a spoľahlivo presne medzi 2 autá, berie vzdialenosť od senzorov, takže aj keď sa zdá, že ide najprv bližšie k jednému autu, ešte Ťa vyzve ísť dopredu a zacúva nanovo presne medzi autá. Pozdĺžne mi 2x zaparkoval perfektne a raz nezachytil dobre obrubník a bál som sa, že šuchne disk, takže nepoužívam.

Stačí nájsť miesto a zastaviť presne na stred pred ním, vtedy 2x stlačiť asistent a už Ti káže ísť dopredu. Používam občas zo zábavy. Keď sa naučíš používať, tak krúti volantom rýchlejšie ako ja a rýchlosť si už reguluješ sám :-D

Všetky testy som robil kvôli priateľke.
Ahoj, a vybadal si nejaké požiadavky na to miesto, ktoré si vyberieš? Napr ak sú normálne kreslené čiary a stoja tam autá, a Ty zastaneš ako presne? Nosom auta pri začiatku ďalšieho auta? A ak potom stlačíš dvakrát tlačidlo, hneď Ti napíše nejakú inštrukciu? Mne napíše nedostupné.
Maxi
Člen Týmu

Příspěvek od Maxi »

Ahoj, na mojom parkovisku nie sú čiary a parkoval presne medzi autá. teraz už čiary mám a parkuje rovnako. Zastavujem na stred miesta kde chcem zaparkovať, čiže špičkou som už na ďalšom aute a vzdialenosť od miesta asi 1m, nech má priestor na manévrovanie. Ďalší postup už bol popísaný. Treba si to vyskúšať niekde pri Tescu :-D

Našiel som video, kde je to krásne ukázané z vnútra aj z vonku, presne tak to robím aj ja.

https://www.youtube.com/watch?v=_6C7p02Mpo8
Corolla TS 2.0 Hybrid
Obrázek
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no to je sice krásne, ale má tam miesta že až. Do takejto medzery by zacúval bez problemov aj môj pes.
Som zvedavý, či je na to spolahnutie aj niekde na sidlisku s komunikaciou sirokou akurat na 1,5 širky auta a medzerami max 1m - často menej...od predu aj od zadu.( po zaparkovaní) :roll:
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Maxi
Člen Týmu

Příspěvek od Maxi »

jarson píše:no to je sice krásne, ale má tam miesta že až. Do takejto medzery by zacúval bez problemov aj môj pes.
Som zvedavý, či je na to spolahnutie aj niekde na sidlisku s komunikaciou sirokou akurat na 1,5 širky auta a medzerami max 1m - často menej...od predu aj od zadu.( po zaparkovaní) :roll:
Vo videu ide skôr o znázornenie ako používať auto pre priečne parkovanie. Pozdĺžne mi dal aj do naozaj malého priestoru.
Corolla TS 2.0 Hybrid
Obrázek
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

ok, takže to dokáže využiť aj menšie miesto.To je velmi dobré. Tož to jsu klidný :)
naražal som na to, že ak dobre viem, auto si ako prve samo vyhodnotí , či dané miesto je pre zaparkovanie dostatočné. A práve to ma zaujalo. Kolko najmenej potrebuje , aby vyhodnotilo , že tam vie zacúvat? Je jasné, že nejakú medzeru to po zaparkovaní mať musí, ale neviem kolko minimálne to akceptuje.Totiž takýchto luxusných flekov ako v tom videu, tu býva ako šafránu.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:20, celkem upraveno 1 x.
Stefan77
Člen Týmu

Příspěvek od Stefan77 »

A vie niekto kolko asi potrebuje na priečne parkovanie? Mne sa to totiž nijako nedarí. Skúšal som pred panelákmi, pred Tescom aj na iných parkoviskách a nech sa postavím hocikam tak stále zastavím, stlačím dvakrát čudlík a napíše nedostupné. Neviem prečo. Tie fleky pred ktorými som stál, boli také ehm normálne ako vznikajú bežne medzi dvoma autami. Nič extra velké ale zasa ani nič extra malé. Napr som to raz skúšal pred panelákom kamaráta, ktorý má vyhradené vozíčkárske miesto a teda je to miesto širšie ako iné miesta a ani tam mi neponúkol možnosť zaparkovať. Tak fakt neviem čo robím zle. Budem sa s tým ale ešte hrať, chcel by som to zlomiť no nie vždy keď som v aute mám na to čas. Tak zasa cez víkend poskúšam.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Stefan, podla mna s tým zbehni do toyoty akože reklamácia. Ak to iba "nevieš" ovládať, za okamih ta to naučia, zatváriš sa , že si blbý ( tím potešíš každého - vedecky dokázané :) ) a hotovo. Ak to nepojde ani im, aspon ti to rovno opravia . Teda možno. Každopádne ušetríš aspoň čas a budeš vedieť s istotou , či je chyb naozj " na tvojom príjmači" :)
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Corolla“