RAV4 NG19 poškrábaný kokpit
RAV4 NG19 poškrábaný kokpit
Ahoj, nakonec jsem se rozhodl, že poškrábané plexi – popisované již tady na fóru: https://www.toyotaklub.cz/forum/viewtop ... start=1470 – budu řešit.
Včera se za slunečných dnů při jízdě situace opakovala a stav přetrvával značnou část trasy. Objevuje se to, když světlo od slunce jde z boku vozu z levé či pravé strany pod určitým úhlem, možná i ze shora skrze čelní sklo, rozhodně na to ale nemá vliv panoramatická střecha – tu jsem zkoušel zatáhnout a zcela beze změny. A když to zastíní dobrou třetinu plochy, jde na budíky a displej opravdu špatně vidět.
Opravdu si nemyslím, že to je v pořádku u auta této cenové kategorie. A je úplně jedno, jestli se jedná o chybu výrobce (špatné nakládání s plexi ve výrobě), nebo dealera při přípravě vozu k předání.
Zaráží mě ale, že pokud by se jednalo o chybu výroby, že by si toho nikdo jiný nevšiml a neměl potřebu to řešit.
Přikládám foto, abyste si udělali představu - jsou patrné škrábance snad na celém plexi, samozřejmě na foto ten odlesk působí trochu jinak, ale na podstatě věci to nic nemění.
Tak mě zajímá váš názor na to tady. Díky.
Včera se za slunečných dnů při jízdě situace opakovala a stav přetrvával značnou část trasy. Objevuje se to, když světlo od slunce jde z boku vozu z levé či pravé strany pod určitým úhlem, možná i ze shora skrze čelní sklo, rozhodně na to ale nemá vliv panoramatická střecha – tu jsem zkoušel zatáhnout a zcela beze změny. A když to zastíní dobrou třetinu plochy, jde na budíky a displej opravdu špatně vidět.
Opravdu si nemyslím, že to je v pořádku u auta této cenové kategorie. A je úplně jedno, jestli se jedná o chybu výrobce (špatné nakládání s plexi ve výrobě), nebo dealera při přípravě vozu k předání.
Zaráží mě ale, že pokud by se jednalo o chybu výroby, že by si toho nikdo jiný nevšiml a neměl potřebu to řešit.
Přikládám foto, abyste si udělali představu - jsou patrné škrábance snad na celém plexi, samozřejmě na foto ten odlesk působí trochu jinak, ale na podstatě věci to nic nemění.
Tak mě zajímá váš názor na to tady. Díky.
- Přílohy
-
- poškrábané plexi kokpitu
- IMG_2051.jpeg (306.62 KiB) Zobrazeno 3015 x
Toyota RAV4 (MY2020) Hybrid AWD Executive (+JBL +Skyview) Pearl-White
Bylo: Toyota Auris Touring Sports MY2017 Hybrid Executive modrá Denim
Re: RAV4 NG19 poškrábaný kokpit
Hele pravdepodobne je to uplna blbost co napisu, ale nemas tam nahodou nejakou zapomenutou nalepenou plastovou folii co dealer neodlepil?
Toyota C-HR Selection Hybrid Azure 2018, 1.8 benzin 122 koní e-CVT 4x2
Kéž by, žádná fólie tam není. Ostatně ani nevím, zda tam má nějaká být - napadlo mě to také ze začátku. Pokud tam fólie z výroby je, pak je zřejmé, že to je problém dealera - sundají folii a pak to proaktivně ušmudlají nějakým hadrem a poškrábou. Každopádně u auta za tuhle cenu fakt hnus. Kdyby to byla Dacia, asi nad tím mávnu rukou.
Pařmen: Také si myslím. A tys vůbec nic takového nepozoroval? Odkud máš auto, od jakého dealera?
Eder Karlovy Vary.
Nene. Já si to tim leštěním dělám sám
. Stačí jednou přejet a pokud máš na tom hadru minimální bordel, už jsou tam vidět ty čárky. tzn, pokud sis to už leštil resp čistil, udělal sis to nejspíš sám. Ono je to vidět jen při určitém úhlu světla. Mě se to udělalo hlavně v okolí té tyčky na ODO. I na předešlém Avensisu jsem to dokaličil. Akorát nevim jak na to. Neprskat, abys to nemusel piglovat 
Nene. Já si to tim leštěním dělám sám

Executive + JBL
AWD Hybrid
AWD Hybrid
Ne ne, já se toho zatím hadrem ani nedotkl. V tomto stavu to bylo již hned ten den po převzetí, kdy jsem si toho všiml poprvé a následně druhý den hned volal dealerovi. Evidentně to tedy někdo důkladně přeleštil při přípravě vozu k předání. Jinak zabránit se tomu dá dvěma způsoby: 1. jak píšeš, neprskat, 2. odstraňovat prach nikoli leštěním hadrem, ale nanovláknovou "bambulí" - prachovkou.
Tak mi objednali díl od importera, zabalený v krabici v sáčku, bohužel to vypadá, že je úplně stejně poškrábaný, tedy to bude věc dílu samotného a výroby, nikoli dealera. Ochranná fólie už na tom díle ani není, prý byla dříve, pro tuto generaci už ne – holt úspory, levné měkké plasty no
Takže se s tím asi budu muset smířit, jelikož výměnou by mi asi jen rozebrali půlku palubní desky a výsledek stejný ne-li horší.
Jen mě opravdu překvapuje, že se nad tím tady pozastavuji jen já, jelikož to asi bude problém všech RAV4

Takže se s tím asi budu muset smířit, jelikož výměnou by mi asi jen rozebrali půlku palubní desky a výsledek stejný ne-li horší.
Jen mě opravdu překvapuje, že se nad tím tady pozastavuji jen já, jelikož to asi bude problém všech RAV4

Já nevím, ale mám pocit, že u mě je to v pohodě.
Zaměřuji se na to při každém úhlu světla a nic.
Spíš mě začíná pořádně s..t loketní opěrka, která ráno (když je chladněji) pěkně povrzává
Zaměřuji se na to při každém úhlu světla a nic.
Spíš mě začíná pořádně s..t loketní opěrka, která ráno (když je chladněji) pěkně povrzává

RAV4 hybrid 4x4 Executive
Ex - Toyota Corolla 1.6 Executive
Ex ex - Toyota Auris 1.6 Style 2013
Ex ex ex - Ford Galaxy 1,6 Ecoboost
Ex ex ex ex - Ford Mondeo 3,0 V6 2005
Ex - Toyota Corolla 1.6 Executive
Ex ex - Toyota Auris 1.6 Style 2013
Ex ex ex - Ford Galaxy 1,6 Ecoboost
Ex ex ex ex - Ford Mondeo 3,0 V6 2005
Mně zase začalo vrzat sedadlo ridiče - opěrka zad vlevo, opřu se a vrže to... při každém pohybu, zapření se do sedadla levou nohou v zatáčce apod.