Pamatujte, že i když tu lidi na fóru něco napíšou, ta to nemusí být tak úplně pravda

Věřil jsem hodně tomuhle vláknu ohledně GT4 brzd na GTI verzi, že všechno pasuje.
https://www.toyotaklub.cz/forum/viewtop ... ilit=brzdy
Není to bohužel úplně pravda. Zatím jsem teda u montáže zadních brzd. Přední ještě uvidíme zítra. Každopádně zadní koutouče na GTI a GT4 mají jinou hloubku bubnu a tedy i kotouč je posunutej trošku vedle. Původní GTI kotouč je víc zapuštěnej směrem dovnitř podběhu. Dělá to cca 4,5mm. Je to proto, že zadní hnaná náprava má jinej náboj. Přemýšlel jsem, jak to vyřešit, ptž nový kotouče zpátky prostě posílat nechci. Takže nezbylo než objednat nový delší pevnostní šrouby na držák třeměnu a mezi držák třmenu a těhlici vyrobit 4,5mm podložky. Podložky jsou pořádný nerezový viz foto. Pak už to pasuje. Jediný negativum je, že pakny ruční bubnové brzdy nebrzdí uprosted hloubky bubnu, ale brzdí těsně vedle vnitřního okraje. A taky je trošku fuga mezi krytem bubnové brzdy a bubnokotoučem. Teoreticky se tama může dostávat voda do obložení a mechanizmu ruční brzdy. Je to vidět na fotkách. Ale zas moje auto není daily car, takže nemusí jezdit v až tam moc špatných podmínkách.
Jinak je samotřejmě potřeba trošku ohnout plechovej štít kotouče, aby se novej větší kotouč vešel. Na to jsem nejdřív šel sikovkama obalenýma hadrou. Ale daleko šetrnější je prostě ohýbat to nohou přes podrážku boty

Brzdová hadica padla bez problémů. Teda až po tom, co jsem zjistil, že její prostřední držák, co ju drží na tlumiči, se po hadici dá otáčet a posouvat. Původní hadici jsem z brzdové trubky vyšrouboval až po nahřátí koncovky malým ručním autogenem.
Odvzdušněný to je, nikde to neteče, tak dneska pokračování s přední brzdou. Tam by to už mělo být vpohodě.