Diky chlapi za podporu, ale nevim nevim, jak to cely dopadne. Diky i Jarsonovi za nabidku jeho auta. Ale jsem ted ze vseho dost vycerpanej a znechucenej. Od pojistovny jsem jeste nedostal ani kacku, prej to visi na vinikovi. Snad se to nejak do konce tydne podari. Ted jsem skoro tri pracovni tydny kazdej vecer lezel pod tou blbou mazdou, co ma moje po rodicich. Duvod je jasnej - to auto musi jezdit a musi prevazet psa, pripadne psa a kola a lyze. Bohuzel tohle 12tilety auto s najezdem 270 tis km je po motorove strance vrak, vyfuk a napravy na tom nejsou lip. Krom toho bych konecne chtel dotahnout do konce celdu a jeji klimu a topeni. To snad dodelam nekdy pres zimu. Uz ted nejak nemam cas a asi ani chut resit treti auto. Ikdyz samozrejme, kdyz si vzpomenu na cokoli na carine - jeji jednoduchost a trvanlivost vseho.. Tak jak jsem ju mel ja, tu mohla bez jakychkoli zasahu jezdit treba jeste 10 let. A stejne by provoznima nakladama byla levnejsi jak moderni auta. Vidim vsude, jak kazdej machruje s nizkou spotrebou, pak ale stejne prijde vyplach DPF a najednou jedes po meste za 12 litru, vymena relativne jednoduche veci pak stoji desitky tisic a jsme razem v prdeli. Jediny, co mluvi ku prospechu modernejsich aut a ve velkej neprospech cariny, je bezpecnost. Absence jakekoli vyztuvy vepredu a vzadu pod naraznikem me na tom aute dost sere. Airbagy a ABS by taky bodlo, ikdyz v nekterych kouscich se tohle najde. Ale zas jestli duverovat skoro 30let starymu airbagu, to je taky na povazenou.
Ted to vidim tak, ze ju po vyporadani pojistovny nejak odhlasim, nebo neco udelam, aby uz dal nebezelo havarijko a povinny ruceni, zaplachtuju ju. Pak tomu dam mozna par mesicu, jestli se nenajde nejakej peknej japonskej kousek v liftbacku s motorem 1,6 85kw, popr. 2,0. Nic jinyho uz asi nechci. Jsem zmlsanej ja vim

Kdyz se treba do jara nic nenajde, tak to nabidnu jako celek, nebo rozprodam po dilech. Ale to pocitam, ze v Cesku nikdo chtit nebude. Snad diky facebookovym carina skupinam by se mohlo podarit, aby aspon nektery jeji casti delaly radost dal.