Autoradio avensis T25 - WITSON Android 5.1 - vlastní někdo ?

vše ohledně modelové řady Avensis
Petr4867
Člen Týmu

Re: Autoradio avensis T25 - WITSON Android 5.1 - vlastní něk

Příspěvek od Petr4867 »

Ahoj Kuldo, obracím se na Tebe ještě s jedním dotazem - rádio mám již pár dní nainstalované. Chci se ale ujistit ohledně vypnutí rádia - mám to nastaveno tak, že jakmile vytáhnu klíček ze zapalování, rádio se vypne ( a jakmile nastartuju, ihned hraje, bez nějakého bootování). V menu "Extra Nastavení" mám nastveno u položky "Zpoždění vypnutí při ACC OFF" na "Auto Sleep". Je to tak OK? Nebude rádio vybíjet baterii třeba přes noc? Moc díky za odpověď.
pfl
Člen Týmu

Příspěvek od pfl »

Ahoj, chci se zeptat majitelů, při couvání se kamera zapíná hned? I při vypnuitém radiu? A jsou tam ty pruhy? A natáčejí se podle volantu? Jde mi primárně o tu origoš witson zadní kamerku... A máte to někdo na T27?
Díky za odpověď
Pavel
sakulajda
Člen Týmu

Příspěvek od sakulajda »

Petr4867 píše:Ahoj Kuldo, obracím se na Tebe ještě s jedním dotazem - rádio mám již pár dní nainstalované. Chci se ale ujistit ohledně vypnutí rádia - mám to nastaveno tak, že jakmile vytáhnu klíček ze zapalování, rádio se vypne ( a jakmile nastartuju, ihned hraje, bez nějakého bootování). V menu "Extra Nastavení" mám nastveno u položky "Zpoždění vypnutí při ACC OFF" na "Auto Sleep". Je to tak OK? Nebude rádio vybíjet baterii třeba přes noc? Moc díky za odpověď.
nechal sem vychozi, nepozoruji, ze by se batetie vybijela vic nez se starym radiem
sakulajda
Člen Týmu

Příspěvek od sakulajda »

pfl píše:Ahoj, chci se zeptat majitelů, při couvání se kamera zapíná hned? I při vypnuitém radiu? A jsou tam ty pruhy? A natáčejí se podle volantu? Jde mi primárně o tu origoš witson zadní kamerku... A máte to někdo na T27?
Díky za odpověď
Pavel
original kameru sem neosadil, nelibi se mi 5 dira uprostred narazniku, ale ma podobne parametry jak jine kamery.
mam kameru do svetla spz s led osvetlenim - v noci to paradne osviti misto za autem na kamere.
vypnute radio sem jeste nikdy nemel, v podstate sem ho nikdy nevypl :)
kamera se zapne i pri funkci dim, pak se uz ale dispaly neztmavi, nutno znovu dim
pruhy: bud to ma kamera v sobe (mam v obou kamerach), nebo to kamera nema a pak se to da zapnout v radiu. v radiu se da i obraz zrvadlove obratit.
pruhy se nenataceji jsou staticke
k radiu se musi privest plus 12V od zpatecky, jinak se display neprepne
pri zpatecce radio hraje dal, video ne
sakulajda
Člen Týmu

Příspěvek od sakulajda »

tak i pri vypnutem radiu se zapne zpatecni kamera
mcs_dodo
Člen Týmu

Příspěvek od mcs_dodo »

cavte, ja planujem do T27 objednat a nainstalovat toto: https://www.aliexpress.com/item/Aotsr-A ... 95856.html
Vyzera to skoro uplne totozne ako Witson. Zadnu kameru mam od vyroby.
Chcem sa spytat - originalne audio ma 6 reprakov, toto ma na obrazkoch v popise 2x Audio R Output a 2x Audio L output - hraju ti na tom Witsone vsetky repraky?
elMuerte
Manager Týmu

Příspěvek od elMuerte »

Dík za typ, vypadá to dobře, škoda jen že to není v černé barvě, jestli do toho jdeš tak pošli fotky jak to vypadá ve sutečnosti. Taky chci do nějakého takového řešení jít.
Nevím jestli jsi to četl pořádně ale já tam vidím:

Out Power: 4*45W (výstupní výkon 4x 45W)
a pak píšou: Subwoofer Output,4 x Audio Output, 2 x Video OUT,1 x AUX Video

ten subwoofer bude určitě jen cinch konektor pro signál, ale ten 4x audio output bude stopro výstup na repráky.

Jak jsou ale zapojený repráky netuším, buď tam je samostatnej zesilovač, který rozdvojuje signál na další dva repráky a nebo jsou v paralerním zapojení. Škoda že nepíšou jaká je minimální výstupní impedance reproduktorů.

btw. pro tu zadní kameru se musí tahat solo novej drát nebo to jde přes canbus ? (nevím nejsem autoelektrikář)

a čumím aji na to OBD2, to jako píchnu a rovnou si můžu vyčíst paměť závad a tak jo? :shock:
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
vnc
Člen Týmu

Příspěvek od vnc »

Ahoj. V cerne barve se to da taky na aliexpressu najit, planuju to do T27 taky. Hledej din2 android avensis t27 nebo tak podobne.
To OBD2 je bluetooth univerzalni diagnostika, v radiu je nainstalovana lite(free) nebo pro verze aplikace Torque. Diagnostiku mam a s mobilem ta aplikace funguje dobre (zkouseno T27, Peug.,Renault,Skoda), vycita kody chyb, jde smazat chyby, umi to zobrazit ruzne aktualni udaje, jako rychlost, otacky, napeti, stupen seslapnuti plynu, aktualni spotreba, teploty kapalin, meri zrychleni(asi z cidla telefonu) ,... zajimave veci, no v podstate potrebne jen tehdy, pokud se objevi nejaka chyba,tak te navede, co je spatne.
Diagnostika se da samostatne sehnat do 400 kc na Dx, eBay nebo Ali. Torque je na google play.
Zadni kamera se musi tahnout samostatne, pokud neni uz original, videl jsem nekde i nabidku bezdratove kamery, ale nevim, jak to meli udelane,bylo to podobne radio pro T25.
T27 kombi 2.0, 112kW, Multidrive S - CVT, 2009
pfl
Člen Týmu

Příspěvek od pfl »

Nemáte někdo prosím link na nějaké video, nebo popis, jak na výměnu rádia u T27? které plasty vycvaknout jako první? Nerad bych to polámal a poškrábal...
Už mi přišlo nové z aliexpresu, ale stejně jako mi nedošlo, že budu doplácet dph a clo, tak mi nedošlo, že to nebudu umět vyměnit :D :)
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Toto mi prijde celkem nazorne:
https://www.youtube.com/watch?v=rqBHCuzBHZ8
ex Toyota Avensis T27 1.8
vnc
Člen Týmu

Příspěvek od vnc »

pfl píše:Nemáte někdo prosím link na nějaké video, nebo popis, jak na výměnu rádia u T27? které plasty vycvaknout jako první? Nerad bych to polámal a poškrábal...
Už mi přišlo nové z aliexpresu, ale stejně jako mi nedošlo, že budu doplácet dph a clo, tak mi nedošlo, že to nebudu umět vyměnit :D :)
Nefunguje to tak, ze kdyz si vyberes doruceni z evropskeho skladu (Fr, De), tak se CLO neplati?

A posles link, co jsi nakonec koupil?
T27 kombi 2.0, 112kW, Multidrive S - CVT, 2009
pfl
Člen Týmu

Příspěvek od pfl »

Grey píše:Toto mi prijde celkem nazorne:
https://www.youtube.com/watch?v=rqBHCuzBHZ8
díky za link...

vnc píše:A posles link, co jsi nakonec koupil?
koupil jsem tohle: https://www.aliexpress.com/item/Aotsr-A ... 95856.html
+ OBD2 a přední a zadní kamerku
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Ahoj,

jelikoz radio zlobi vic a vic, zacinam vazne uvazovat o oprave/nahrade radia. Takze dotazy:
1. Vi nekdo, jak oddelat panel s vydechy na klimatizaci uprostred palubni desky? Dle videa, na ktere jsem odkazoval vyse jsem schopen rozebrat ty zakryvaci plasty u radici paky, ovladani klimy, ale u vydechu klimatizace to drzi jak cert a nechi neco ulomit... Kterym smerem je potreba vyloupnot ten plast?

2. ma nekdo doporuceni na nejakej rozumnej servis na autoradia v Praze? Jedna z moznosti je oprava soucasneho radia (nejakej jeho kod je W53853, na allegru jsem nic nenasel)...

3. Delal nekdo vymenu soucasneho autoradia za nejakej android sam? Posle odkaz, co koupil? Popise zkusenosti s montazi a funkcionalitou?
- Montaz: jak to sedelo rozmerama, byly nejake problemy s mozntazi nebo to je plag&play, zvladne to netechnik,...
- Funkcionalita: co to umoznuje, ja v tom zatim nevidim prinos (OK, hudbu bych klidne naladoval na nejakej disk/kartu misto archaickych CD, ale zabira to stejnak hodne mista, navi beru z mobilu a navic minimalne, mirror link navigace neni pro mne prinos t.j. asi baterka v mobilu ubyva stejne rychle, jestli mam ML nebo koukam na mobil, predpokladam, ze kdyz vypnu displej na mobilu, tak ML prestane fungovat, nebo se pletu?, jenom zobrazuji obsah jinde a na vetsi obrazovce. Jedine vyuziti je mirror link TV/filmu z mobilu)
(ja u jednoho produktu narazil, ze z nej lze vysilat na dalsi monitory - asi tablety - separadni obsah, coz by se mi libilo, protoze koupim nejake levne tablety, dam je detem na operadlo a muzu nastavit prehravani zepredu...)

Priorita pro mne je mit neco funkciho (radio, sparovani mobilu) a zachovat ovladani pres volant (ktere nasteti zatim funguje, blbne obladani na hlavnim panelu, takze napr. ladeni stanic radia je problem)

pfl: muzes se podelit se zkusenostma?
ex Toyota Avensis T27 1.8
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Avensis“