Poprosím o radu Avensis
Poprosím o radu Avensis
Dobrý den ,
Koupil jsem si Toyotu Avensis T27 D4d .2010 manual.
Mam dva problémy.První je s otevíráním kapoty třikrát to šlo bez problémů a teď ji nemohu otevřít vůbec. Lanko chodí s páčkou ale nic se neděje.
Druhý problém je se zrušením automatického zamykání zadních dveří po rozjezdu.(každé zastavení musím ručne odemknout aby mohli cestující vystoupit) Zkoušel jsem to vypnout podle manuálu ale nepodařilo se.Nevím jestli nedělám chybu ve stlačení start tlačítka 1stisk nebo na 2 stisk ....pak 5 vteřin držet otevírací nebo zavírací tlačítko.Mělo by se po tomto kroku samo zamknout a odemknout a nic.
Moc prosím o rady !
Koupil jsem si Toyotu Avensis T27 D4d .2010 manual.
Mam dva problémy.První je s otevíráním kapoty třikrát to šlo bez problémů a teď ji nemohu otevřít vůbec. Lanko chodí s páčkou ale nic se neděje.
Druhý problém je se zrušením automatického zamykání zadních dveří po rozjezdu.(každé zastavení musím ručne odemknout aby mohli cestující vystoupit) Zkoušel jsem to vypnout podle manuálu ale nepodařilo se.Nevím jestli nedělám chybu ve stlačení start tlačítka 1stisk nebo na 2 stisk ....pak 5 vteřin držet otevírací nebo zavírací tlačítko.Mělo by se po tomto kroku samo zamknout a odemknout a nic.
Moc prosím o rady !
Re: Poprosím o radu Avensis
1) zkus na kapotu zatlačit směrem dolů a ať ti někdo druhej zatáhne za to lanko. A až to otevřeš doporučoval bych to něčím promazat.
2) je tam chyba překladu, musíš ho držet dýl jak dvě vteřiny ale né dýl jak 4 vteřiny. Když ho držíš 5 a víc vteřin tak to nefunguje.
2) je tam chyba překladu, musíš ho držet dýl jak dvě vteřiny ale né dýl jak 4 vteřiny. Když ho držíš 5 a víc vteřin tak to nefunguje.
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Díky za reakci ....
1, toto mám za sebou a nic.Mužu říct třetím dnem po nějakých intervalech né a né...není někde utajená páčka na nouzové otevření?
2, tak to je dobré vědět! !! zeptám se po lopatě ... neutrál bez spojky.... tlačítko start mám ,, 2x zmáčknout ,,jak se mi rosvíti přístrojovka a potom cca 3 sekundy tlačítko zamykání?
1, toto mám za sebou a nic.Mužu říct třetím dnem po nějakých intervalech né a né...není někde utajená páčka na nouzové otevření?
2, tak to je dobré vědět! !! zeptám se po lopatě ... neutrál bez spojky.... tlačítko start mám ,, 2x zmáčknout ,,jak se mi rosvíti přístrojovka a potom cca 3 sekundy tlačítko zamykání?
Sláva zamykání vypnuto ...velká radost
Jen ta kapota stále odolává.

Jen ta kapota stále odolává.
S kapotou nevím, jako já za to zatáhnu a taky se nic neděje, příjdu lehce zmáčknu potom ji zvednu a ono se to uvolní.
Janave: Jen ta kapota stále odolává.
Precitaj"SZ"
Precitaj"SZ"
elMuerte:
...příjdu lehce zmáčknu potom ji zvednu a ono se to uvolní.
"lehce zmáčknu"...preco?
Navodeje napisané:
Potiahnite uvoľňovaciu páčku kapoty.Kapota mierne povyskočí smerom hore.
... "povyskočííí"...
Zdvihnite výstupok západky kapoty a kapotu zdvihnite.
Otvorenú kapotu podoprite vlo-žením podpernej tyče do otvoru.
...příjdu lehce zmáčknu potom ji zvednu a ono se to uvolní.
"lehce zmáčknu"...preco?
Navodeje napisané:
Potiahnite uvoľňovaciu páčku kapoty.Kapota mierne povyskočí smerom hore.
... "povyskočííí"...
Zdvihnite výstupok západky kapoty a kapotu zdvihnite.
Otvorenú kapotu podoprite vlo-žením podpernej tyče do otvoru.
No ona zůstává přilepená nebo nějak zaseknutá a nepovyskočí. I když jsem to mazal. Většinou ji lehce zmačknu a pak lehce strčím prst pod ten okraj a lehounce ta kapota povyškočí abych už došáhl na tu páčku. Prostě se to tím zatlačením rozhýbe, nebo nějak jinak zpřístupní. Když jí chci zvednout hned tak musím celkem silně tlačit nahorů a nechci si poškodit lak, třeba nehtem.
Potáhnu za páčku pod volantem a nic. .poslouchal jsem u zámku kapoty a je tam slyšet pohyb lanka ale nic nepovyskočí stale zavrená kapota ..Jestli není třeba na konci vyskočené.
Janave:
CO TAK SI PRECITAT - "SZ" - ktora je tam-od "RÁÁÁNA"
Je tam vsetko...AKO POKRACOVAT!
+
elMuerte:
Precitaj"SZ"
CO TAK SI PRECITAT - "SZ" - ktora je tam-od "RÁÁÁNA"
Je tam vsetko...AKO POKRACOVAT!
+
elMuerte:
Precitaj"SZ"
Naposledy upravil(a) MiBo dne čtv 16.05.2019, 15:16, celkem upraveno 1 x.
Návodu jsem viděl nespočet a příručky jsem taky X krát projel ale asi jsem slepej nebo nevím 2010 jsem tam prostě nenašel.člověk se nikam nedostane ani u masky nikam vsechno je ukryté...
Janave:
POKIAL NEPOMOHLO CO SOM POSLAL!
TAK TO MUSIS NECHAT NA "ODBORNY SERVIS"- a zacvakat bubáááky!
Komu niet rady tomu niet...
Prajem krasny den!
POKIAL NEPOMOHLO CO SOM POSLAL!
TAK TO MUSIS NECHAT NA "ODBORNY SERVIS"- a zacvakat bubáááky!
Komu niet rady tomu niet...
Prajem krasny den!
Opravdu jsem nic nenašel....mechanik mi řekl že se bude řezat.
Janave:
...mechanik mi řekl že se bude řezat.
ČO CHCE-řezat? - OD TAKEHO mechanika utekáááj!
DVAKRAT MERAT /ROZMYŠLAŤ/-raz rezat!!!
Nejde odistit kapotu lankom /pokazene/ prerusene tak muasi najst ine riesenie ako rozumny mechanik!
Napr: ako sa dostat k zamku!!!
https://www.youtube.com/watch?v=V7tXoV8FDkQ
pozriet 0- 30.sek.
pristup k zamku-spredu.
https://www.youtube.com/watch?v=K_MQq27fWOQ
-od 3min10sek. ... 5min 09sek.
...mechanik mi řekl že se bude řezat.
ČO CHCE-řezat? - OD TAKEHO mechanika utekáááj!
DVAKRAT MERAT /ROZMYŠLAŤ/-raz rezat!!!
Nejde odistit kapotu lankom /pokazene/ prerusene tak muasi najst ine riesenie ako rozumny mechanik!
Napr: ako sa dostat k zamku!!!
https://www.youtube.com/watch?v=V7tXoV8FDkQ
pozriet 0- 30.sek.
pristup k zamku-spredu.
https://www.youtube.com/watch?v=K_MQq27fWOQ
-od 3min10sek. ... 5min 09sek.
Naposledy upravil(a) MiBo dne čtv 16.05.2019, 15:21, celkem upraveno 2 x.
Děkuji za rady ....video jsem videl drive ale tam je aspoň pristup k zamku tady je zamek uvnitř plastoveho ,, boxu ,,Nevím jestli jste vlastníkem Toyoty Avensis 2010 tam se prostě nedá dostat