Koupě nové Avensis nebo Auris

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
JohnyCV
Člen Týmu

Koupě nové Avensis nebo Auris

Příspěvek od JohnyCV »

Zdravím, rozhodl jsem se pro koupi nové/zánovní Toyoty. Ale stále váhám, zda jít to Avensis nebou Auris. Ještě jsem tedy neměl možnost se ani v jednom svést, ale přijdou mi hodně podobné jak vzhledově, tak prostorově. Zvažuji Avensis 1,8 nebo Auris 1,6 oboje kombi. Jestli automat nebo manuál je mi tak nějak jedno, idkyž doposud jsem jezdil pouze s manuály. Řeším hlavně prostor, momentálně mám Forda Galaxy III, tak se do něčeho menšího bude těžko přecházet :-). Každopádně budu rád za nějaké praktické poznatky. Díky
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: Koupě nové Avensis nebo Auris

Příspěvek od CommonUser »

Avensis 1,8. Kvoli motoru a miesto v kabine.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
tomaskrizcz
Člen Týmu

Příspěvek od tomaskrizcz »

Ahoj,
řešil jsem stejnou věc. Původní vůz je hodně prostorný Passat combi, manuál. Začal jsem tedy pokukovat po Avensisovi (r.v. 2015+). Pročetl jsem dost diskuzí a nejlepší motor z toho vyšel 1.8, 108 kW v benzínu. Případně tedy pokud jezdíš delší trasy, tak nafta 2.0 105 kW (D-4D). Do ničeho jiného bych u Avensise nešel.

Rozhodl jsem se pro benzín a začal hledat... Bohužel ale tyto modely si každý nechá a moc lidí se jich nezbavuje. Jsou to držáky. Pár jich na trhu je, ale dost také bouraných.
Líbil se mi např. tento, ale taky buchlé na zadek. https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyo ... oFrom=list (viz Cebia)
Hledání jsem vzdal.

Takže jsem začal přemýšlet o funglovce Auris TS. :) Volba padla na benzín 1.6, 97 kW. Opět pročetl diskuze, zašel do Toyoty na test. jízdu a vyzkoušel. Aktuálně je již dostupná pouze verze Classic s vybranou výbavou. Případně, pokud někde v salonu někomu zbyla nějaká skladovka.... což se v Brně stalo. Byl tu poslední vůz s výbavou Active Trend+.

Co se týká kufru, tak velikostně celkem OK. V porovnání s Passatem má Auris ale vyšší dno - lze případně vyjmout mezi kus (úložný prostor) a snížit jej.
Toyota RAV4 2.5 Hybrid, Executive (12/2022 - )
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid, GR SPORT + paket Dynamic (05/2020 - 12/2022)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Active Trend+ (05/2019 - 05/2020)
VW Passat Variant 2.0 TDI, 103 kW, Highline, 2009 (2014 - 2019)
JohnyCV
Člen Týmu

Příspěvek od JohnyCV »

Díky za reakce. V Avensisu asi místa v kabině více bude, jen mne překvapilo, že papírově udávají v Aurisu více litrů jak v Avensisu, ale zase jsem si říkal, aby to nebylo na úkor místa vzadu. No aktuálně jsem právě našel Auris v exclusive výbavě a Avensis dá se říci také. Nejsou tedy uplně nové, ale mají najeto do 15tis. a jsou u autorizovaného prodejce. Ale každopádně se mi také více zamlouvá ta 1,8.
tomaskrizcz
Člen Týmu

Příspěvek od tomaskrizcz »

Pošli odkazy, mrknu.
Toyota RAV4 2.5 Hybrid, Executive (12/2022 - )
Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid, GR SPORT + paket Dynamic (05/2020 - 12/2022)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Active Trend+ (05/2019 - 05/2020)
VW Passat Variant 2.0 TDI, 103 kW, Highline, 2009 (2014 - 2019)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Dalsi fakt moze byt hlucnost, ktora je vraj v kombi u Aurisu vyssia (zadna naprava).
Ak prechadzas z GALAXY, tak sa ti lepsie bude sediet v Avensisovi - ale treba skusit.
Auris ma asi lepsie rieseny kufor, Avensis ma tie debilne dvojite male priehradky a ma miesto na rezervu (neviem ci ma aj Auris).
Vacsia nadrz je vyhoda, kedze v spotrebe az taky masivny rozdiel nie je.
Avensis nemal problemy s vyfukom, ako tu pisu, celkovo sa mi zda Avensis aj napriek volovinam typu ... ovladanie okien ... , proste lepsia volba.
Na poslednom FL Avensisovi mne vadi krastsie sedaky ako mam teraz a ta hlinikova radiacia bakula, ktory idiot to navrhol, neviem.
Este som postrehol horsie radenie ako u mna (asi setrili prachy na hlinik :o ), ale to mohlo byt kusom.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
TomoSVK
Člen Týmu

Příspěvek od TomoSVK »

ahojte, som novy clen a majitel toyoty avensis.
ja som tiez presedlal z passat variant do toyoty avensis T29 a zatial uzasne :)
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

Gratulace a opatruj ji, protoze jses asi jedinej majitel T29... :mrgreen:
(Posledni generace Avensisu je T27 a nema nastupce, takze T29 neexistuje, pokud teda nemas toto: https://cs.wikipedia.org/wiki/T29_(tank) :mrgreen: )
ex Toyota Avensis T27 1.8
TomoSVK
Člen Týmu

Příspěvek od TomoSVK »

:D jo to uz som zistil ze to neni t29 :D ale podla googlu to tak je :D je to teda t27 posledny facelift :)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“