Kde sa podel výkon???

nová modelová řada - nástupce Corolly
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Dobre.... to se taky da vzit jako slusny argument... "Protitak" teda podtlak v nadrzi by to teoreticky mohl zpusobovat, trochu problem ale vidim u toho jak se to muze stat. A resit to ciste jen navrtanim dirky do vicka nadrze (1 - 2mm) je takove.... funkcni, ale kdo vi...
Back in Czech.
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Dieru by som nevŕtal, veď v uzávere nádrže by mal byť podtlakový ventil.
Ja by som to odskúšal tak, že by som jazdil s povoleným uzáverom.
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
MrafceK
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrafceK »

petervop píše:Palivo beriem kvalitne, filter som pozeral je ok. Ono sa to prejavi rak, ze napr. Na trojke zruchlujem a po prekroceni 3 tis otacok akoby stratili vykon a zrychluje hrozne pomaly ale plynule aj ked veeeelmi pomaly a to az do 5000 otacok napriklad ale je bez vykonu. Inal celu zimu bolo ok akoby to suviselo s oteplenim. Ale nechce sa mi tomu verit.
Presne toto sa mi stava tiez. v Modranech mi povedali, ze sa u 3k zapina vacsi vykon a prejavuje sa to cuknutim motoru. Hladam o tom nejake informacie po nete, ale zatial nic. Niekedy to nespravi, taha krasne odspodu. Ak jazdim kludnejsie (podla sipok) a nahle zrychlim (zoslapnem plyn a prejdem cez 3k), cukne to a akoby straca vykon. Ak uvolnim plyn, zoslapnem spojku a "preluftujem ho nad 5k, akoby znovu vykon dostal.. divne
Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 12/2010
Obrázek
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

tohle mi delalo kdysi na starem oplu, kdyz RJ prepla motor do nouzoveho rezimu, na zaklade signalu z cidla klepani, nechtel pak tocit pres 4tis.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
foxxxxik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde sa podel výkon???

Příspěvek od foxxxxik »

Zdravím, měl jsem podobný problém, navštívil jsem servis, kde po podrobném zkoumání odhalili vadný snímač "Valvematic" na vačce. Naštětsí se jednalo o záruku, protože cena cca 28 000,- Kč. Radím neváhat a navštívit servis pokud je to vozidlo v záruce.
Toyota Auris 1,6 Valvematic, 08/2010
PePe132
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PePe132 »

Tak dnes se mi třikrát stalo, že na třech tisících při plným plynu auto přestalo na cca 500 ot. táhnout. Motor se pak normálně vytočil, jen mi subjektivně přišlo že pomaleji. Zbytek dne jsem to zkoušel a přišlo mi, že vše ok. Jak na to v servisu přišli když to nedělá pořád? Ještě to chvilku budu sledovat, jestli to neni třeba špatným palivem, včera jsem tankoval 50 litrů a pak šup do servisu.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
foxxxxik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foxxxxik »

Ano měl jsem podobný problém, v servisu problém zjistili měřením hodnot snímače. Hodnoty u mého auta nebyly ve stanoveném rozmezí (dle tech. dok). Po opravě mi subjektivně příjde motor jako "politý živou vodou."
Toyota Auris 1,6 Valvematic, 08/2010
moila
Člen Týmu

Příspěvek od moila »

Zdravim. Podarilo sa to doriesit?
Prave riesim nieco podobne na verse 1.8.
Dakujem
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

moila:
Precitaj si sz.
vaseks
Člen Týmu

Příspěvek od vaseks »

Měl jsem podobný problém na fordu focus (benzín 2.0), auto bylo rádo, že se vůbec rozjelo... problém byl v lambda sondě, přitom na diagnostice se chovala dlouho normálně až těsně před smrtí konečně diagnostika ukázala špatnou lambdu
Toyota Auris 1.6 LPG TS Executive 2018 - minulost
Toyota Corolla 1.8 hybrid GR 2022
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

zatiaľ som na nič neprišiel, momentálne jazdí auto OK, ale chystám sa ozvať do servisu do PP- japanservis, alebo ako sa to volá.... Dám vedieť....
Odpovědět

Zpět na „Auris“