Tak ja hovorím o jazde so studeným motorom tak 1-2 km po meste - teda motor beží stále s bohatšou zmesou a zvýšeným voľnobehom. - tam mi po vypnutí PP ukazuje čísla okolo 10. Takisto sa na 9-12 litrov viem dostať po ceste do práce v Prahe - ale to je úplne ten najhorší profil trasy (8 km) - začínam na kopčeku, dole musím brzdiť, lebo motor si stále pridáva nakoľko je studený, potom je to posúvanie sa 4km v kolóne a nakoniec výjazd na kopecKocúr píše:V meste jazdíš v lete corollou 1,6 za 10 litrov krátke trasy? To v akom meste? Za 10 som jazdil v štyridsiatkach v Chorvátsku v Trogire vo večných zápchach v tých uzučkých uličkách do kopca.
Vyslovene krátke trasy po Košiciach jazdím v lete do 8, max 8,5 keď sa fakt ucpem.
Teraz konkrétne mám povedzme čiste po Košiciach 7,3 podľa PP od posledného tankovania - ktoré bolo pred 450km. A to ráno furt vymáknem zápchu pod Furčou aj z Opátskeho k Jazeru.

Jasné, že moja celková spotreba je úplne iná - sú tam väčšinou diaľnice a okresky: https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07615.html