Automatické zamykání dveří při jízdě

nová modelová řada - nástupce Corolly
Jerryl
Člen Týmu

Re: Automatické zamykání dveří při jízdě

Příspěvek od Jerryl »

Měl jsem půjčenýho Aurise TS hybrid 2014 a automatické zamykání dveří za jízdy měl.
Faceliftovaný model od rv 2015 to nemá.
Toyota Auris Hybrid TS FL
asteroid
Navigátor

Příspěvek od asteroid »

Nemá to ani 2016 a 2017. Já osobně jsem za to rád...
Auris TS 1,6 2016
Obrázek
carlosdehell
Člen Týmu

Příspěvek od carlosdehell »

Ahoj,

rad bych se zeptal, jestli nekdo realne vyresil automaticke zamykani dveri po rozjezdu pro Auris MY17. Jsem na to posledních 10let zvykly, a ted mi absence hodne vadi.

V autor.servise mi rekli, ze to nejde, po projiti vlakna mi tedy vychazi:
A) neorigo alarm - ma to nekdo realne nainstalovane a funkcni? Jaky model alarmu?
B) ODB2 krabicka - ma to nekdo koupene a funkcni? Jaky presny model/dodavatel?
viz https://m.aliexpress.com/wholesale/toyo ... +lock.html - nerad bych kupoval 6 ruznych krabicek po 20USD, aby ani jedna nefungova...

Diky za odpoved,

K.
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Neviem či by som pokladal za bezpečné auto zamykať pri jazde nejakým 3rd party produktom.
Salte
Člen Týmu

Příspěvek od Salte »

Možnost automatického zamknutí dveří po rozjezdu není ve volitelných možnostech servisního nastavení -> Carista + OBDlink LX <- Auris HSD 2017.
V Aurisu 2012 to v kombinaci tlumených světel + dálkového ovládání + ještě něčeho nastavit šlo.
Bungee3
Člen Týmu

Příspěvek od Bungee3 »

Je to sice příslušenství pro starší generaci Aurisu, ale tady se píše, že alarm VSS1 umožňuje automatické zamykání dveří. Na internetu čtu, že někomu se Auris při rozjezdu automaticky zamyká a někomu ne. Tak jestli to není právě tím, že automatické zamykání dveří při rozjezdu mají pouze auta vybavené tímto alarmem: https://www.toyotaliberec.cz/data/prisl ... /alarm.pdf
Jsem čekatelem na Aurise a byl jsem nemile překvapen tím, že automatické zamykání při rozjezdu v něm není. Na svojí současné Kii jsem si na to velice rychle zvykl.
Bungee3
Člen Týmu

Příspěvek od Bungee3 »

Ještě jedna věc, našel jsem na internetu uživatelský manuál k tomu VSS1 a tam se to doslova píše:
2.3 Automatické zamykání dveří
Tato funkce je standardně zablokovaná. Lze ji povolit pouze v případě, že tato funkce nepatří
do originální výbavy vozidla. Chcete-li tuto funkci povolit, kontaktujte prosím autorizovaného
prodejce.
Pokud jsou všechny dveře zavřené a nastartujete vozidlo, systém dveře uzamkne.
Jestliže se vypne zapalování, systém alarmu všechny dveře odemkne.

No na své Kii mám alarm, tak zřejmě ten způsobuje automatické zamykání dveří (v servise lze vypnout). Každopádně alarm jsem si objednával k autu taky, takže si to tam nechám aktivovat jakmile jej namontují.
carlosdehell
Člen Týmu

Dekuji za material, poslal jsem to na sveho dealera Toyota Lowman, at se mi k tomu vyjadri. Na webu maji v příslušenství pro Auris alarm za 6500Kc, tak uvidime, jestli je to ten VSS1, a zdali to doopravdy pujde. Dam vedet jejich odpoved.
carlosdehell
Člen Týmu

Tak mam odpoved od dealera, resp. preposlanou odpoved z firmy LT Sezam - lze resit instalací alarmu Silicon Ultimate EU, tedy staci pouze ridici jednotka, ktera umi po nastartování ci vypnuti zapalování zamknout/odemknout dvere. Cena 3500Kc bez DPH včetně montaze, udajne to.jiz nekolikrat resili... za dalsi dodatecne 2000Kc bez DPH z toho muze byt "kompletni" alarm s cidly a senzory.

Zkousel jsem se jeste poptavat u jinych firem, a uplne jsem nepochodil. Tak asi vyzkousim.
Bungee3
Člen Týmu

Příspěvek od Bungee3 »

Díky za informace. Zrovna dneska jsem psal svému dealerovi, tak taky uvidím, co mi napíše.
Bungee3
Člen Týmu

Příspěvek od Bungee3 »

Tak dostal jsem odpověď od dealera a ten píše, že Toyota Auris v současné generaci má automatické zamykání dveří při rozjezdu. Montáží alarmu získám navíc zavírání oken přidržením tlačítka zamykání na dálkovém ovladači (asi tak jako to má VW či Škoda).
carlosdehell
Člen Týmu

To nechapu. Mne tvrdi v servise v Praze, ze to nastavit pro MY17 proste nejde, tady ctu komentáře, ze do MY15 pred faceliftem to slo. Uz mate auto dodane, aby Vam to nastavili?
Bungee3
Člen Týmu

Příspěvek od Bungee3 »

Auto by mělo dorazit 6. 4. Kdy jej budu mít fyzicky, to ještě nevím. Asi zřejmě ten další týden, tak pak dám vědět.
Bungee3
Člen Týmu

Příspěvek od Bungee3 »

Včera domontován alarm, zřejmě VSS1. Návod k němu mi nedali a fakturu jsem ještě taky neviděl. Automatické zamykání dveří jsem zapomněl zmínit při předání vozu do servisu. Tak jsem včera večer použil servisní návod k alarmu a zkusil to nastavit. Sousedi si asi mysleli, že mi hrabe, když jsem neustále zapínal a vypínal auto a otevíral a zavíral dveře. Nicméně po pár pokusech jsem na to přišel a dneska ráno při rozjezdu už se dveře normálně zamykají. Při vypnutí zapalování se samy odemknou. Když zůstanu sedět v autě po tom, co vypnu zapalování, tak se auto zase samo po nějaké době zamkne. Zda se k tomu aktivuje i alarm, to nevím. Zatím jsem nezkoušel.
Odpovědět

Zpět na „Auris“