Gumové koberce / rohože

nová modelová řada - nástupce Corolly
majk162
Člen Týmu

Re: Gumové koberce / rohože

Příspěvek od majk162 »

sajty píše:Já vzal tohle:

https://www.autodoplnky-obchod.cz/vana- ... rotiskluz/

Kombinace plastu a gumy, pasuje perfektně. Koberce jsem z tama taky vzal, když už jsem tam nakupoval. Ale Zubří je prý taky OK. Origo nekupuj, kvalita stejná a dáš za to 2x tolik.
Tak přesně z tohoto obchodu jsem kdysi měl rohož do kufru u předchozího avensise. Nějakou službu udělal, ale...
V současné době mám auris ts v hybridu a dokoupil jsem tehdy paket protect, kde už bylo gumové plato. Rozdíl v kvalitě je dramatický! To, co se tváří jako protiskluzová plocha uvedená na obrázku, je ve skutečnosti taková tenká gumová mřížka přilepená na plastové podložce. Párkrát svezeš něco těžšího co tu mřížku roztrhá a pak je z toho kluziště a vše ti lítá při jízdě sem a tam. Origo podložka je pevná guma a opravdu funguje protiskluzově. Samozřejmě fyzikální zákony neokecáš, ale v naprosté většině slouží dokonale. Ještě se mi nestalo, že by mi po kufru něco cestovalo. Před tím jsem poslouchal jak mi jezdí bedna s nářadím, teď se ani nehne.
Kdo píše, nekupuj předražený originál, netuší o čem píše. Mám osobní zkušenost, tak mohu porovnat a stejné je to i s koberečky. Neorigo, vyšívané s logem s barevným okrajem...Hezky to vypadá na obrázku, lehce hůře ve skutečnosti, ale údržba děsná. Vyklepat to pořádně nešlo a vysát ještě hůř. Origo jsou na údržbu daleko lepší a to mám jen základní velur, v zimě gumové.
Snad Ti můj názor pomůže v rozhodování.

Ještě dodám - ty vany ze Zubří vypadají dle fotek rozhodně lépe (kvalitněji), ale to nemůžu posoudit, neviděl jsem na živo. Já jen abych nebyl obviněn že lobuju pro Toyotu :D 8) :wink:
Toyota Auris TS executive HSD 2016
MartinHSD
Věčnej rejpal

Příspěvek od MartinHSD »

Souhlasím, mnohdy se šetřit za každou cenu nevyplácí. Zadní origo vana opravdu funguje a mohu ji vřele doporučit. Jinak takový malý postřeh mám origo na zimu přední gumové koberce a výrobcem jsou gumárny zubří :-). Co na nich oceňuji je dobře vyřešené profilování pro snadnou udržbu mytím. To co nabízejí zubří standartně je možná fajn pro toho kdo bydlí v horách, ale umývat bych to nechtěl. Pokud někdo řešíte origo. velurové koberce, tak vřele doporučuji tu vyšší gramáž, rozdíl proti těm standartním co tam jsou z výroby je propastný, kvalitou, materiálem, pružností a držením v autě. Opravdu zde cena odpovídá kvalitě, lepší koberečky než má kolega v Mercedesu za 1,5 mil. Když se využije častá jarní akce tak jsou s 20 % slevou.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 17:40, celkem upraveno 1 x.
Coati
Člen Týmu

Příspěvek od Coati »

Chlapi díky za vaše postřehy ohledně vany :bigups:.

Máte někdo zkušenost s krytem prahu pátých dvěří?
Rozhodují se mezi těmito typy.
https://www.autodoplnky-obchod.cz/kryt- ... -karbonem/
https://www.autodoplnky-obchod.cz/kryt- ... 016-combi/
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Ladahori
Řidič

Příspěvek od Ladahori »

Corolla2014 píše:Možná, že jsem to zde už někde psal, ale mám origo Toy gumové a ty u řidiče po 4 letech a 40 t jsou na jednom místě téměř děravé. Takže náhrada bude určitě neorigo.
U avíka jsem měl to samé.
Láďa
vinco
Člen Týmu

Příspěvek od vinco »

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... &start=435
Precitaj moj prispevok. Ta lista stala asi 30 €. Rohoze v ziadnom pripade nie od toyoty a do kufra, chod do prvej mototechny, ukazu co maju, objednaju a ked nebude vyhovovat, nekupis.
Škoda 120 19?? ex
Nissan Primera P10 2,0 D 1992 ex
]Nissan Primera P12 1,9 DCi 2003 ex
Toyota Auris TS 1,6 Valvematic 2016 ex
]Toyota RAV4 11/2024
Coati
Člen Týmu

Příspěvek od Coati »

@vinco

Díky za postřehy. Vana do kufru a ochranná lišta prahu pátých dveří je už objednána.
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
Odpovědět

Zpět na „Auris“