IPA- inteligence parking assist

nová modelová řada - nástupce Corolly
spicik
Člen Týmu

IPA- inteligence parking assist

Příspěvek od spicik »

Ahoj borci, prosím, může mi někdo vysvětlit jak použít IPA..? Pokud zmáčknu tlačítko na IPA tak mi to píše otočte volantem zleva-> doprava, ale nic to neudělá. Stále to píše to samé. Nějaká rada, dělám něco špatně nebo prostě nějaká výrobní vada při nejhorším vada mezi volantem a pedálem? Předem díky za rady.
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: IPA- inteligence parking assist

Příspěvek od Kocúr »

Zabudli ti IPA pred odovzdaním vozidla v predajni nakalibrovať. Zájdi tam a pýtaj si to.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
sajty
Řidič

Příspěvek od sajty »

V návodu je psané, že máš během 15 sekund otočit volant úplně na jednu stranu a pak na druhou. Zkus to.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
spicik
Člen Týmu

Příspěvek od spicik »

OK. Jdu to zkusit...
spicik
Člen Týmu

Příspěvek od spicik »

Díky moc! Funguje to! :) jsi zlatý člověk! :D
d0st
Člen Týmu

Příspěvek od d0st »

Auto mám rok a čtvrt. První půl rok fungoval IPA skvěle. Pak se něco stalo a teď mi zaparkuje tak jednou z 5 pokusů, je jedno na jakou stranu. Funguje když ho zapnu, najde místo, řekně ať zařadím zpátečku ... a jak se rozjedu tak se většinou vypne a že mám převzít řízení. Hlásil jsem to při roční prohlídce u Louwmana na Zličíně, prý funguje OK. Přeměřili i parkovací senzory, taky OK (i podle mne). Jenže IPA v pořádku není, no. Nevíte někdo co s tím?
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

d0st píše:Auto mám rok a čtvrt. První půl rok fungoval IPA skvěle. Pak se něco stalo a teď mi zaparkuje tak jednou z 5 pokusů, je jedno na jakou stranu. Funguje když ho zapnu, najde místo, řekně ať zařadím zpátečku ... a jak se rozjedu tak se většinou vypne a že mám převzít řízení. Hlásil jsem to při roční prohlídce u Louwmana na Zličíně, prý funguje OK. Přeměřili i parkovací senzory, taky OK (i podle mne). Jenže IPA v pořádku není, no. Nevíte někdo co s tím?
Opakovaně reklamovat, já opakovaně reklamuji šumící a restartující se rádio.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

d0st píše:Auto mám rok a čtvrt. První půl rok fungoval IPA skvěle. Pak se něco stalo a teď mi zaparkuje tak jednou z 5 pokusů, je jedno na jakou stranu. Funguje když ho zapnu, najde místo, řekně ať zařadím zpátečku ... a jak se rozjedu tak se většinou vypne a že mám převzít řízení. Hlásil jsem to při roční prohlídce u Louwmana na Zličíně, prý funguje OK. Přeměřili i parkovací senzory, taky OK (i podle mne). Jenže IPA v pořádku není, no. Nevíte někdo co s tím?
Mne toto robilo na corolle s manuálnou prevodovkou. Plus sa mi občas reštartoval dotykáč a potom sa mi stalo dokonca že aj po preradení zo spiatočky do 1 mi zostala aktivovaná cúvacia kamera - až do reštartu auta. Bol som s tým v servise kde mi prehrali nejaký soft. Odvtedy ubehol taký polrok a otec, ktorý využíva to auto si nijaký problém nevšimol.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
simko13
Člen Týmu

Příspěvek od simko13 »

Ahoj, je IPA funkčný aj s manuálnou prevodovkou?
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

Podle mě ano.
ivantt
Člen Týmu

Příspěvek od ivantt »

simko13 píše:Ahoj, je IPA funkčný aj s manuálnou prevodovkou?
ano je
Auris TS/17 Selection red
edo1988
Člen Týmu

Příspěvek od edo1988 »

Ak vodič zasiahne počas parkovania pohybom volantu, funkcia IPA sa z bezpečnostných dôvodov vypne. ("IPA cancelled, take over, driver intervened.") Dôvodov prečo sa to vypína je v návode napísané na 2 strany ("IPA cancelled, take over."):
Spínač IPA byl vypnut. / Spínač IPA byl zapnut při couvání. / Řadicí páka byla během detekce parkovacího místa přesunuta do R. / Řadicí páka byla přesunuta do jiné polohy než R poté, co bylo zahájeno automatické řízení a předtím, než vozidlo zajede na parkovací místo. / Volant nemusel být dostatečně otočen z důvodů např., nízkého tlaku pneumatik, opotřebení pneumatik, vlivem stavu vozovky, parkování ve svahu, atd., proto nebylo možno vozidlo zaparkovat na požadovaném místě. / Posilovač řízení je dočasně přehřátý. / Je možné, že má systém poruchu.
Zoznam ďalších možností spomína zásah TRC/ABS/VSC, či prekročenie parkovacej rýchlosti (6km/h), atď.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
calimero1
Navigátor

Příspěvek od calimero1 »

Pri väčšine dôvodov, keď sa IPA svojvoľne vypne, PP zobrazí aj príčinu zlyhania, napr "IPA cancelled, take over, speed too high" alebo "IPA cancelled, take over, driver intervened".

Mne sa IPA sam vypne asi v 50% pokusov o zaparkovanie, a to bez uvedenia príčiny, teda suchou hláškou "IPA cancelled, take over." Tlak v pneumatikách mám dostatočný, vozovka je kvalitná, ABS nie je prehriate, nie je dôvod, aby to vyplo. Serie ma to :evil:
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
edo1988
Člen Týmu

Příspěvek od edo1988 »

IPA je pomerne nová vychytávka, ktorá má pomôcť parkovať najmä v meste, ja osobne to využívam málokedy. Na druhú stranu, doba kedy neboli parkovacie senzory a kamery, ani elektricky nastaviteľné zrkadlo, nie je až tak dávno - nejako to vtedy vodiči zvládali, zvládneme to aj my...
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic (Active Trend) 2017
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 17:29, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Auris“