Dobrý den,
asi před měsícem jsem se stal novým majitelem Toyoty Auris 2008, 2.0 D4D, 93 kw, mělo to najeto cca 160 000 km (ověřeno v toyotě). Ujel jsem s tím asi 8000 km a vše naprosto bez problémů, až mi před pár dny do dlouhého a táhlého kopce vystoupla teplota na max, hned jsem zpomalil a teplota hned klesla. Dojel jsem domů a zjistil, že je málo vody. Tak jsem ji dolil a zjistil, že pravděpodobně voda uniká přes expanzní nádobu. Když zastavím tak z víčka (nebo toho přepadu nebo jak se to jmenuje) slyším syčení a dnes se z toho dokonce lehce kouřilo. Voda je čistě červená a olej je v normálu. Předpokládám s mým štěstím, že mám smůlu na kus a je to těsnění pod hlavou (nebo prasklá hlava), ale raději píšu sem, kdyby náhodou byla i jiná možnost.
Potom se chci zeptat na spotřebu, kolik máte v tomto autě s tímto motorem a hlavně kolik vám PC ukazuje dojezd. Zdá se mi, že při plné nádrži dojezd 660 km je dost málo.
Díky všem
Ztrácí se voda chlazení
Re: Ztrácí se voda chlazení
K dohezdu. 660 km ti ukazuje pocitac? Jestli jo, tak Toyoty ujedou pri dojezdu 0 minimalne 100 km, spis vic.
RAV4 HSD FWD
Ok, díky. Takže počítám dojezd 750-800 km.
Pravděpodobně těsnění pod hlavou..byla tam tuším nějaká zrada a dávalo se jiné těsnění a ještě se něco upravovalo, aby neprasklo znova...zajeď si do Průhonic, tam ti to opraví...už vědí co a jak
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Zdravim, kedze som nenasiel temu extra o hadiciach chladenia, skusim tu.
Nevedel by niekto aky priemer hadice chladic- hlava je mozne narvat na 7afe?
Priruby su 32 a 31,5mm ( teda s nejakou tou odchylkou merania).
Na povodnej hadici su sice nejake šifry, ovsem vylustili sme len to , ze pochadza z roku 96 , priemer nie.A kedze nechcem a nemozem teraz demontovat....
Da sa objednat pravdaze, ovsem je tam cas na dodanie....a tak som myslel, ze proste kupim inu a prisposobim. Maju vsak ln priemer 30 a nie som si isty ci to nasadim, ak ano cj to vydrzi a nepopraska vyplet. Nechcem to na rok ale aby s tym uz potom nebola starost. Zatial som to zbastlil vulkanizacnou páskou.
Diky za rady.
Nevedel by niekto aky priemer hadice chladic- hlava je mozne narvat na 7afe?
Priruby su 32 a 31,5mm ( teda s nejakou tou odchylkou merania).
Na povodnej hadici su sice nejake šifry, ovsem vylustili sme len to , ze pochadza z roku 96 , priemer nie.A kedze nechcem a nemozem teraz demontovat....
Da sa objednat pravdaze, ovsem je tam cas na dodanie....a tak som myslel, ze proste kupim inu a prisposobim. Maju vsak ln priemer 30 a nie som si isty ci to nasadim, ak ano cj to vydrzi a nepopraska vyplet. Nechcem to na rok ale aby s tym uz potom nebola starost. Zatial som to zbastlil vulkanizacnou páskou.
Diky za rady.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK