Auris Hybrid v těchto mrazech
Auris Hybrid v těchto mrazech
Jak se chová Auris Hybrid, když je teď už několikátý den ráno deset pod nulou a méně? Samozřejmě pokud vám auto stojí venku. Zvládají to baterie stejně jako třeba kolem nuly, nebo pozorujete nějaké rozdíly?
Re: Auris Hybrid v těchto mrazech
Nechápu tvůj dotaz. Co jako mají zvládat baterie stejně? Hybrid jezdí i v mrazu úplně normálně, jako každé jiné auto.
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
Hybrid štartuje s hybridnou batériou a elektromototom MG1, takže to zvláda bez problémov. Jediná zrada môže byť v 12V accu, tam sa to dá ale vyriešiť ľubovoľným malým gélovým alebo lipol akumulátorom.
Včera ráno na ulici dve autá sa snažili naskočiť na kábloch, večer pri návrate z práce jedno a dnes ráno ďalšie. Úspešné dní.
Včera ráno na ulici dve autá sa snažili naskočiť na kábloch, večer pri návrate z práce jedno a dnes ráno ďalšie. Úspešné dní.
tak samozřejmě hlavně ráno jede pořád spalovací motor, jeho zahřátí trvá logicky déle a tím roste spotřeba, četnost zapojování motoru ovlivňuje i nastavení topení. Co na druhou stranu pozoruji ji, že díky častějšímu chodu motoru mám ráno více nabitou baterii. Při ustálené jízdě s již pořádně zahřátým motorem rozdíl nepozoruji téměř žádný, motor se zapojuje podobně jako když je nad nulou. V kolonách asi hladně díky topení pak zapne časteji než v létě.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Môžem potvrdiť. Ešte nikdy som nemal baterku nabitú tak rýchlo ako v týchto mrazoch.
Toyota Auris Hybrid Hatchback Active Trend+ 2017
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
Renault Clio (2007-2017)
Škoda Felicia (1997-dodnes)
- priusek plusek
- Navigátor
Jestli Vám do tohoto tématu můžu doplnit malou informaci, tak u mého Priusu+ který má Lion baterku bylo dobíjeno v těchto mrazech dle ukazatele jenom na 70 procent. Výše to nešlo, auto to omezovalo.
Kolega který má baterii NIMH nic nezpozoroval, dobíjení do plna.
Samozřejmě, reálná hodnota využití baterie bude posunutá.
Kolega který má baterii NIMH nic nezpozoroval, dobíjení do plna.
Samozřejmě, reálná hodnota využití baterie bude posunutá.
Ani NIMH baterka se nenabije nikdy do plna, dobije se maximálně něco kolem 70%, přesně si to nepamatuji.
To ale beres podle diagnostiky, ne? Pochopil jsem to, ze kolega bral 70% podle displeje v aute, coz muze byt treba 55% podle diagnostiky? Ted z hlavy nevim. V ravce je 70% 10 carektomikm píše:Ani NIMH baterka se nenabije nikdy do plna, dobije se maximálně něco kolem 70%, přesně si to nepamatuji.
Budte v klidu, ravka v zime zere tak o 2 litry vic nez kdyz je teplo

RAV4 HSD FWD
- priusek plusek
- Navigátor
Ono to vypadá že Lionku Prius+ více šetří než klasickou NIMH.
Trochu jsem se o ni v začátcích obával, protože nabíjení v mrazu ji škodí.
Nakonec se mě dostal do ruky dokument, kde bylo zmíněno jiné složení chemie této baterie právě pro nepříznivé podmínky které panují venku.
No a najetí 175 000 km bez problému to potvrzuje
Pokud si dobře pamatuji tak podle továrních specifikací chodila ta NIMH v rozmezí 40 až 90 procent.
Trochu jsem se o ni v začátcích obával, protože nabíjení v mrazu ji škodí.
Nakonec se mě dostal do ruky dokument, kde bylo zmíněno jiné složení chemie této baterie právě pro nepříznivé podmínky které panují venku.
No a najetí 175 000 km bez problému to potvrzuje

Pokud si dobře pamatuji tak podle továrních specifikací chodila ta NIMH v rozmezí 40 až 90 procent.
Jasně, že to beru podle diagnostiky. Když píšu o procentech, tak ať to mám podložené a neplacám hadry.kadel píše:To ale beres podle diagnostiky, ne? Pochopil jsem to, ze kolega bral 70% podle displeje v aute, coz muze byt treba 55% podle diagnostiky? Ted z hlavy nevim. V ravce je 70% 10 carektomikm píše:Ani NIMH baterka se nenabije nikdy do plna, dobije se maximálně něco kolem 70%, přesně si to nepamatuji.
Budte v klidu, ravka v zime zere tak o 2 litry vic nez kdyz je teplo. Ted jsem rad, ze nadrz odjedu za 8 litru

- CommonUser
- Věčnej rejpal
V Nemecku bola aferka u hybridnych Aurisov , odchadzali klasicke 12V baterie. Bud nekvalita bateriek alebo nedoladene dobijanie u 12V.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- aferku ma nissan tam na QQ vydrzi Fiamm jeden rok.... Ja mam 2012 a tuky tuk v tychto mrazoch vonku.... Baterka stoji cca 40-50e takze v pohode....CommonUser píše:V Nemecku bola aferka u hybridnych Aurisov , odchadzali klasicke 12V baterie. Bud nekvalita bateriek alebo nedoladene dobijanie u 12V.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000