Tlak v pneumatikach
Tlak v pneumatikach
Chcem sa opytat, aky mate tlak v pneu? Bezne chodime dvaja, pneu 185/60 R15... Diky za info!:-D
Re: Tlak v pneumatikach
mal,by si to mať v manuale,alebo na strednom stlpiku-ako otvorí vodič dvere...Alebo potom je to to isté,ako pri 14" 165/70 = 2,2
Naposledy upravil(a) muco dne úte 28.10.2008, 17:59, celkem upraveno 2 x.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
ak si dobre pamatam 2,2 bar-ubartt píše:Chcem sa opytat, aky mate tlak v pneu? Bezne chodime dvaja, pneu 185/60 R15... Diky za info!:-D
Je to na nalepke rozdelene podla ludi a max.rychlosti,a to do 160km/h a nad 160km/h.A tak sa mi zda ze 2.2bar je pri nad 160km/h.
V nasom Yarise 2007 je ta nalepka na vnutornej stene otvaracej skrinky spodnej pred spolujazdcom.
Ja mam vsetky 4 kolesa 2.2bar.
V nasom Yarise 2007 je ta nalepka na vnutornej stene otvaracej skrinky spodnej pred spolujazdcom.
Ja mam vsetky 4 kolesa 2.2bar.
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Ahojte,
neotvaram dalsiu temu ani nepisem do vseobecnej, snad to tu padne na urodnu pôdu.
Som spokojny majitel yarisky hsd style 2017, pneu 195/50/16´. Mam trochu chaos co sa tyka spravneho tlaku v pneu.
V manualoch k autu sa uvadza dajme tomu udaj 2,2/2,0 bar predok/zadok. S takymto nastavením to ovsem islo ako po blate a bolo pocut hodne valivy hluk od kol, resp. iba od prednych kol. Tak som zacal goglit a zistil som ze Toyota uvadza rôzne hodnoty, niekde v rozpeti, predok 2,2-2,5, zadok 2,0-2,2 bar, a je jej to akokeby sumafuk. Bavím sa o ´najtazsej´ motorizácii, kde verzia hybrid patri, resp. ktorá ma tazisko posunute hodne smerom k prednym kolesam.
Momentalne mam tlaky nastavene na 2,4/2,1 bar, a az teraz zacinam mat subj.dojem ze sa to zacina blizit standardu na aky som bol navyknuty u inych aut.
Ma niekto podobne skusenosti?
neotvaram dalsiu temu ani nepisem do vseobecnej, snad to tu padne na urodnu pôdu.
Som spokojny majitel yarisky hsd style 2017, pneu 195/50/16´. Mam trochu chaos co sa tyka spravneho tlaku v pneu.
V manualoch k autu sa uvadza dajme tomu udaj 2,2/2,0 bar predok/zadok. S takymto nastavením to ovsem islo ako po blate a bolo pocut hodne valivy hluk od kol, resp. iba od prednych kol. Tak som zacal goglit a zistil som ze Toyota uvadza rôzne hodnoty, niekde v rozpeti, predok 2,2-2,5, zadok 2,0-2,2 bar, a je jej to akokeby sumafuk. Bavím sa o ´najtazsej´ motorizácii, kde verzia hybrid patri, resp. ktorá ma tazisko posunute hodne smerom k prednym kolesam.
Momentalne mam tlaky nastavene na 2,4/2,1 bar, a az teraz zacinam mat subj.dojem ze sa to zacina blizit standardu na aky som bol navyknuty u inych aut.
Ma niekto podobne skusenosti?
prečo myslíš že je predok o dosť ťažší keď naopak baterie budú asi vzadu? a tým pádom to bude možno lepšie vyvážené ako bežná verzia?
Ja mám na aurise predo-zadok rovnaký tlak a subj. predok vôbec nerobí dojem že ma v zákrute tlačí von, naopak skôr sa celé auto tlačí bokom...
Ja mám na aurise predo-zadok rovnaký tlak a subj. predok vôbec nerobí dojem že ma v zákrute tlačí von, naopak skôr sa celé auto tlačí bokom...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Sudim podla plochy (jazdím sam, max.2osoby) ktorou sa pneumatika dotyka asfaltu.
Aby bola tato plochca rovnaka, resp. aby mi manzelka nepripominala ze mam predne kola nejake nedofuknute, tak by tlaky museli byt snad aj 2,8/2,1 baru.
Do takeho extremu samozrejme sa neda ist, vyriesi sa to striedanim kolies pred sezonou.
Aj napriek tomu ze obe baterky su pod zad.sedadlami, predok ostava tazsí.
Aby bola tato plochca rovnaka, resp. aby mi manzelka nepripominala ze mam predne kola nejake nedofuknute, tak by tlaky museli byt snad aj 2,8/2,1 baru.
Do takeho extremu samozrejme sa neda ist, vyriesi sa to striedanim kolies pred sezonou.
Aj napriek tomu ze obe baterky su pod zad.sedadlami, predok ostava tazsí.