Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
evzen
Řidič

Re: Uvažujete o koupi nového Aurise nebo jakékoliv Toyoty?

Příspěvek od evzen »

Tak HSD nie je ako manuál ani náhodou. V HSD nemáš spojku, menič, kužele ale len planetovku spaľovák a dva elektromotory, ta prevodovka by mala prežiť celé auto v pohode.
Jasné, že CVT bude na výdrž principiálne horšie ako manuál, ale zas tak tragicky by som to nevidel - nikoho som nevidel sa sťažovať, že by mu CVT-čka odišla. CVT urobilo zlé meno hlavne VW group, keď ich dávali s 2.5 TDI.
Navyše by ma celkom zaujímalo, či je rovnaké CVT v Aurise s 1.6 a v RAV4 s 2.0 - ak hej tak by som to s tou životnosťou naozaj až tak biedne nevidel :D.
Toyota Corolla 1.6 Valvematic MultidriveS Active, Trend+, LED, 2018
Ex Peugeot 406 2.0HDI 79kw, 2002
ExEx Lada Samara 1.5i 51.5kw, 1996

https://www.spritmonitor.de/en/detail/907615.html
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

To neviem ale v aurise 1.6 a corolle 1.6 je urcite rovnaka :D
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

evzen píše:Tak HSD nie je ako manuál ani náhodou. V HSD nemáš spojku, menič, kužele ale len planetovku spaľovák a dva elektromotory, ta prevodovka by mala prežiť celé auto v pohode.
Jasné, že CVT bude na výdrž principiálne horšie ako manuál, ale zas tak tragicky by som to nevidel - nikoho som nevidel sa sťažovať, že by mu CVT-čka odišla. CVT urobilo zlé meno hlavne VW group, keď ich dávali s 2.5 TDI.
Navyše by ma celkom zaujímalo, či je rovnaké CVT v Aurise s 1.6 a v RAV4 s 2.0 - ak hej tak by som to s tou životnosťou naozaj až tak biedne nevidel :D.
- HSD je planétová "manuálna" prevodovka, spojka predsa nemá nič spoločné s prevodovkou a menič v manuále nie je.... stačí sa pozrieť na servis hsd - žiaden filter, z prevodovky tečie číry olej žiadna čierna špina ako z klasického automatu.
CVT - asi si toho málo videl,čítal,počul, ja mám Nissana ktorý je v tomto "expert" , v Primerách,Muranach,Micrách bolo cvt dávno pred VW a má to svoju životnosť aj chronické problémy. A koľko si videl cvt nad 200 000km bez servisného zásahu? 10 z 10? 9 z 10? Ja som písal že o danom type sa dá hovoriť až vtedy až to bude mať pár áut za sebou a to predpokladám veľa takých nie je.
Ak máš čas počítaj si niečo http://www.nissanclub.cz/forum-tema/opr ... ovky-80344
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

slabostka píše:
evzen píše:Tak HSD nie je ako manuál ani náhodou. V HSD nemáš spojku, menič, kužele ale len planetovku spaľovák a dva elektromotory, ta prevodovka by mala prežiť celé auto v pohode.
- HSD je planétová "manuálna" prevodovka, spojka predsa nemá nič spoločné s prevodovkou a menič v manuále nie je.... stačí sa pozrieť na servis hsd - žiaden filter, z prevodovky tečie číry olej žiadna čierna špina ako z klasického automatu.
CVT - asi si toho málo videl,čítal,počul, ja mám Nissana ktorý je v tomto "expert" , v Primerách,Muranach,Micrách bolo cvt dávno pred VW a má to svoju životnosť aj chronické problémy. A koľko si videl cvt nad 200 000km bez servisného zásahu? 10 z 10? 9 z 10? Ja som písal že o danom type sa dá hovoriť až vtedy až to bude mať pár áut za sebou a to predpokladám veľa takých nie je.
Ak máš čas počítaj si niečo http://www.nissanclub.cz/forum-tema/opr ... ovky-80344
Úprimne nerozumiem prečo tam dávaš to slovo manuálna. Je automatická, a s konštrukciou klasickej MT nemá nič spoločné - teda, že sa moment vo finále prenáša pomocou ozubených koliečok je možno spoločné, ale to je tak všetko.

A to vlákno o nissane - za 6 rokov 4-5 pokazených prevodoviek co com rýchlo prešiel, 2 krát vada v krokovom motorčeku (udajne achylova pata, ale to nema s CVT principom nic), raz vysypané nejaké ložisko a raz roztrhnutá reťaz. Navyše nikto okrem jedného neuvádza v akom stave bolo auto či pozná históriu a koľko kilometrov má nabehané. Vyjadrenie nejakého mechanika čo tam zaznelo - mechanicky je prevodovka fajn mala by vydržať 500 000km, týpek tam s vymenenou prevodovkou ťahal vozíky 100 000 km a bez problémov (prevodovka nebola nová). Takže nepríde mi to až taká katastrofa.

A áno spoľahlivosť v Corolle ukáže až čas, ale určite existijú v USA kúsky ktoré majú nabehané veľmi veľa, a čo som letmo googlil ľudia sa zaoberajú teoretickou životnosťou, či to vydrží, ale reálne som nejaké sťažnosti nenašiel - ale možno som len slabo hľadal. Každopádne, to sa nedá povedať o suchej DSG, tam to na človeka vyskočí hneď - a to bola corolla najpredávanejšie auto na svete minulý rok...

Jano2703
Navigátor

Příspěvek od Jano2703 »

Zas je corolla najpredavanejsia.. :mrgreen: to aj ty si myslis tak ako ludia pred tebou ze je to naozaj tak? ty tomu fakt veris?
a to ktora corolla,nebodaj tato co sa predava tu v eu?

ta statistika bola corolla, teda to co sa capalo cele tie roky na vsetky auta..to je to najpredavanejsie.teda nazov.Pod corollou sa hadam vsade mimo EU predaval aj auris,donedavna dnes uz nie len australia novy zeland a mimo aurisu bohvie co este vsetko nieslo tento nazov co pekne nahraval tej statistike..vsade kde bolo corolla hybrid tak to bol auris.Nie corolla.Mne je toto viacmenej jedno auris corolla hej,ale donemoty citat ze corolla je najpredavanejsia a este tato..ved tomu nemozete verit uz ani samy pre boha.Tato corolla bola stvorena pre rusko a turecko,preto ta zadna naprava..V kazdej casti sveta je to hadam ine auto...a s tou co je v usa ma tato snad nieco spolocne? aspon nieco?

takze takto to bolo najpredavanejsie.Globalne historicky a len nazov netreba si tam konkretizovat najivne ze to je to auto co mam doma na dvore. :mrgreen:
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:41, celkem upraveno 1 x.
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Co mate s tou napravou? Ja som testoval aj auris aj corollu a corolla sedela na ceste lepsie (plavala menej) aj interier a zlicovsnie karoserie boli presnejsie na corolle tak neviem co je na corolle zle. Ved aj ine aua sa predavaju v turecku/rusku ...aspon cosi vydrzia :D
Jano2703
Navigátor

Příspěvek od Jano2703 »

Tyma..
Spomen si co si mi pisal v sprave,pred nie davnou dobou a potom na to na co si sa stazoval na dialnici.. To sa stal aky zazrak ze dnes ti auto po 2tyzdnoch neplava na dialnici? ved ty si si na to hadam najviac stazoval..to ako hodnotite tie auta,podla toho ako ste vyspali?

A rozdiel je to ten ze ak je nieco pre rusko a turecko bude to lepsie na rozbite cesty..co je na sk urcite vyhoda.Co corolla je,no o to horsie do zakrut,kazdy si vyberie to co mu viac vyhovuje..Ja som si skusil tiez oboje a meradlo mojich jazdnych vlastnosti bola giulietta lebo jazdi super..Takze ak si to testoval nejak tak ako hluk..tak asi preto mas ten pocit.
dalascz
Navigátor

Příspěvek od dalascz »

no ja s aurisem taky tak nejak plavu na magistrale, ale to bude asi tim elektrickym posilovacem, je na muj vkus moc preposilovany, radeji bych mel mensi odezvu na pohyb volantem, staci se zavrtet na sedaku a uz jedu v pruhu jak had :lol:
Auris Touring Sports Hybrid Trend + 2/2018
tyma
Řidič

Příspěvek od tyma »

Hej stazoval a plava a huci stale ale bol som sa zviest s aurisom a ten huci este viac a plava rovnako nie je to vyhra ale corolla je o chlp lepsia
hanes73
Manager Týmu

Příspěvek od hanes73 »

dalascz píše:no ja s aurisem taky tak nejak plavu na magistrale, ale to bude asi tim elektrickym posilovacem, je na muj vkus moc preposilovany, radeji bych mel mensi odezvu na pohyb volantem, staci se zavrtet na sedaku a uz jedu v pruhu jak had :lol:
Naprostý souhlas. Od první chvíle, co jsem usedl do auta, tak jsem to pozoroval, bohužel. Musel jsem se s tím zžít. Ta odezva by mohla být doopravdy o hodně menší, připadám si na silnici občas jak nováček... :-)
Toyota Corolla E09, hatchback, 1.3 12 V, r.v. 1991 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+, r.v. 2016 (ex)
Toyota Corolla sedan, 1.6 Valvematic CVT, Executive, r.v. 2017
Toyota C-HR, 1.8 HSD, full pack, r.v. 2019
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Jano2703 píše:Zas je corolla najpredavanejsia.. :mrgreen: to aj ty si myslis tak ako ludia pred tebou ze je to naozaj tak? ty tomu fakt veris?

ta statistika bola corolla, teda to co sa capalo cele tie roky na vsetky auta..to je to najpredavanejsie.teda nazov.Pod corollou sa hadam vsade mimo EU predaval aj auris,donedavna dnes uz nie len australia novy zeland a mimo aurisu bohvie co este vsetko nieslo tento nazov co pekne nahraval tej statistike..vsade kde bolo corolla hybrid tak to bol auris.Nie corolla.Mne je toto viacmenej jedno auris corolla hej,ale donemoty citat ze corolla je najpredavanejsia a este tato..ved tomu nemozete verit uz ani samy pre boha.Tato corolla bola stvorena pre rusko a turecko,preto ta zadna naprava..V kazdej casti sveta je to hadam ine auto...a s tou co je v usa ma tato snad nieco spolocne? aspon nieco?

takze takto to bolo najpredavanejsie.Globalne historicky a len nazov netreba si tam konkretizovat najivne ze to je to auto co mam doma na dvore. :mrgreen:
Hej, s tým sa dá v pohode súhlasiť. To sú také samoúčelné štatistiky.
Možno by som len poznamenal že v nich ide viac automobiliek. Nedávno som kdesi povedzme videl článok o tom koľko golfov sa predalo v histórii. Pritom ten prvý s tým posledným hádam nič nemá spoločné - možno počet kolies a volantov. A to že tak nejako stále rovnako nudne vyzerá. V tomto ho rollka pobije na body, dnešná vyzerá krásne na rozdiel od prvej. Každopádne takéto štatistiky majú takmer nulovú výpovednú hodnotu.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Coati
Člen Týmu

Příspěvek od Coati »

Chlapi jak je to s mrtvým úhlem u Aurisu?
Vím, že elektronické hlídání není k dispozici. Mají snad zrcátka panoramatickou část nebo je potřeba řešit to dodatečným panoramatickým zrcátkem?

Díky za info.
Toyota Yaris 1,5 Selection (2019-)
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic Trend+ (2018-)
Hyundai i20 1,2 (2012-2019)
Opel Vectra B 1,6 (2006-2009)
evzen
Řidič

Příspěvek od evzen »

Jano2703 píše:Zas je corolla najpredavanejsia.. :mrgreen: to aj ty si myslis tak ako ludia pred tebou ze je to naozaj tak? ty tomu fakt veris?

Vidím, že si si vybral to najdôležitejšie z môjho príspevku. :bigups:

Ja som hovoril o roku 2017 nie o celej histórii.

A diskusia bola o výdrži CVT prevodovky. V USA sa predáva 1.8 Dual vvt-i 132hp s CVT alebo manuálom a 1.8 Valvematic s CVT - hádam mi budeš veriť, že väčšina sa predá s CVT, a síce o tom nemám žiadne informácie, ale prečo by do rovnakého modelu s motorom o rovnakom výkone dávala Toyota iné CVT ako do EU verzie? A ak by ta ešte zaujímalo za posledné 3 roky sa týchto Coroll predalo v USA viac ako milión, a je tam zarátaný aj Auris Hatch, ale toho sa tam predáva veľmi málo a je rovnako motorizovaný ako Corolla...
Naposledy upravil(a) evzen dne ned 18.02.2018, 08:24, celkem upraveno 1 x.

Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ty si ma nepochopil. Ja som s tvojim príspevkom súhlasil. Myslel som tým že či sa nejaké auto najviac svetovo predáva ešte o jeho kvalite prevodovky nič nevraví. Mne osobne je úplne jedno či je corolla najpredávanejšia alebo nieje. Toto totiž takmer nič o kvalite auta samotného nič nehovorí.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Auris“