slabostka píše:evzen píše:Tak HSD nie je ako manuál ani náhodou. V HSD nemáš spojku, menič, kužele ale len planetovku spaľovák a dva elektromotory, ta prevodovka by mala prežiť celé auto v pohode.
Jasné, že CVT bude na výdrž principiálne horšie ako manuál, ale zas tak tragicky by som to nevidel - nikoho som nevidel sa sťažovať, že by mu CVT-čka odišla. CVT urobilo zlé meno hlavne VW group, keď ich dávali s 2.5 TDI.
Navyše by ma celkom zaujímalo, či je rovnaké CVT v Aurise s 1.6 a v RAV4 s 2.0 - ak hej tak by som to s tou životnosťou naozaj až tak biedne nevidel

.
- HSD je planétová "manuálna" prevodovka, spojka predsa nemá nič spoločné s prevodovkou a menič v manuále nie je.... stačí sa pozrieť na servis hsd - žiaden filter, z prevodovky tečie číry olej žiadna čierna špina ako z klasického automatu.
CVT - asi si toho málo videl,čítal,počul, ja mám Nissana ktorý je v tomto "expert" , v Primerách,Muranach,Micrách bolo cvt dávno pred VW a má to svoju životnosť aj chronické problémy. A koľko si videl cvt nad 200 000km bez servisného zásahu? 10 z 10? 9 z 10? Ja som písal že o danom type sa dá hovoriť až vtedy až to bude mať pár áut za sebou a to predpokladám veľa takých nie je.
Ak máš čas počítaj si niečo
http://www.nissanclub.cz/forum-tema/opr ... ovky-80344
Úprimne nerozumiem prečo tam dávaš to slovo manuálna. Je automatická, a s konštrukciou klasickej MT nemá nič spoločné - teda, že sa moment vo finále prenáša pomocou ozubených koliečok je možno spoločné, ale to je tak všetko.
A to vlákno o nissane - za 6 rokov 4-5 pokazených prevodoviek co com rýchlo prešiel, 2 krát vada v krokovom motorčeku (udajne achylova pata, ale to nema s CVT principom nic), raz vysypané nejaké ložisko a raz roztrhnutá reťaz. Navyše nikto okrem jedného neuvádza v akom stave bolo auto či pozná históriu a koľko kilometrov má nabehané. Vyjadrenie nejakého mechanika čo tam zaznelo - mechanicky je prevodovka fajn mala by vydržať 500 000km, týpek tam s vymenenou prevodovkou ťahal vozíky 100 000 km a bez problémov (prevodovka nebola nová). Takže nepríde mi to až taká katastrofa.
A áno spoľahlivosť v Corolle ukáže až čas, ale určite existijú v USA kúsky ktoré majú nabehané veľmi veľa, a čo som letmo googlil ľudia sa zaoberajú teoretickou životnosťou, či to vydrží, ale reálne som nejaké sťažnosti nenašiel - ale možno som len slabo hľadal. Každopádne, to sa nedá povedať o suchej DSG, tam to na človeka vyskočí hneď - a to bola corolla najpredávanejšie auto na svete minulý rok...