Auris 2015 - výmena žiarovky

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
piotrsvk
Člen Týmu

Auris 2015 - výmena žiarovky

Příspěvek od piotrsvk »

Dnes som sa vyše hodiny (viac moje nervy nevydržali) pokúšal vymeniť žiarovku HIR2 v predných svetlách, ale neúspešne. V origo manuále ale ani na webe som žiaden návod nenašiel. Nemáte niekto nejaké video, postup alebo aspoň zopár rád?
Zn.: Súrne :D
Standa50
Manager Týmu

Re: Auris 2015 - výmena žiarovky

Příspěvek od Standa50 »

V manuálu na straně 585 je popsáno,jak žárovku vyměnit.Není to nic složitýho.Pravá strana - vycvaknout zajištění hrdla kapaliny ostřikovačů,zatočit hrdlem doleva a dát někam stranou.Sundat gumovou krytku světlometu,nahmatat patici žárovky a otočit žárovkou doleva a opatrně ji připojenou vytáhnout ze světlometu.Odjistit konektor a žárovku odpojit.Montáž je v obráceném pořadí. :D Na levé straně kromě demontáže hrdla kapaliny ostřikovačů postupuj naprosto stejně .
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
františekhk
Člen Týmu

Příspěvek od františekhk »

Standa50 píše:V manuálu na straně 585 je popsáno,jak žárovku vyměnit.Není to nic složitýho.Pravá strana - vycvaknout zajištění hrdla kapaliny ostřikovačů,zatočit hrdlem doleva a dát někam stranou.Sundat gumovou krytku světlometu,nahmatat patici žárovky a otočit žárovkou doleva a opatrně ji připojenou vytáhnout ze světlometu.Odjistit konektor a žárovku odpojit.Montáž je v obráceném pořadí. :D Na levé straně kromě demontáže hrdla kapaliny ostřikovačů postupuj naprosto stejně .
Zdravím, již podruhé, poprvé to bylo v souvislosti s vypnutím sklápění zrcátek v mrazu, je zde zmínka o manuálu a určité straně. Co to prosím je za manuál; při koupi jsem nedostal žádný a ten co jsem stáhl z netu na těch zde uvedených stranám má něco úplně jiného.

Díky.
Franta
Auris TS 1,6 VVT-i Trend+ /2016
dolo
Člen Týmu

Příspěvek od dolo »

Najistejšie je zbehnúť priamo na Toyota stránku a tam stiahnúť aktuálny návod. Stačí zadať VIN. https://www.toyota.sk/tme#/my-toyota/eManual
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

františekhk píše:
Standa50 píše:V manuálu na straně 585 je popsáno,jak žárovku vyměnit.Není to nic složitýho.Pravá strana - vycvaknout zajištění hrdla kapaliny ostřikovačů,zatočit hrdlem doleva a dát někam stranou.Sundat gumovou krytku světlometu,nahmatat patici žárovky a otočit žárovkou doleva a opatrně ji připojenou vytáhnout ze světlometu.Odjistit konektor a žárovku odpojit.Montáž je v obráceném pořadí. :D Na levé straně kromě demontáže hrdla kapaliny ostřikovačů postupuj naprosto stejně .
Zdravím, již podruhé, poprvé to bylo v souvislosti s vypnutím sklápění zrcátek v mrazu, je zde zmínka o manuálu a určité straně. Co to prosím je za manuál; při koupi jsem nedostal žádný a ten co jsem stáhl z netu na těch zde uvedených stranám má něco úplně jiného.

Díky.
Franta
- si k autu nedostal user manual ? Hrubu knihu....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
piotrsvk
Člen Týmu

Příspěvek od piotrsvk »

Tak bol to porod ale ziarovka uspesne vymena, vdaka za radu. Btw moj manual co som dostal k autu ma 150 stran, asi som si slabo priplatil :-)
františekhk
Člen Týmu

slabostka píše:
františekhk píše:

Díky.
Franta
- si k autu nedostal user manual ? Hrubu knihu....
Zdravím, ne dostal jsem jen takový "manuálek" , necelých 200str. Po dotazu v Toyotě mi bylo řečeno, že od r. 2015 se jiné již nedodávají. Zkoušel jsem stáhnout z netu, ale po zadání VIN mi to stáhlo návod na používání multimed. a navigace. Tak nevím.
Každopádně díky.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Projdi si nějaké úložiště , např.ulozto.cz, a třeba na něco narazíš.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
sofer
Člen Týmu

Příspěvek od sofer »

Keď už si na stránke kde zadávaš vin na stiahnutie manuálu, tak nad okienkom kde dávaš vin je možnosť prepnúť na všeobecné vyhľadávanie. Potom si vyberieš model toyoty, rok výroby, mesiac nemusíš a vyber ešte jazyk. A potom uz len sťahuj a sťahuj. https://www.toyota.sk/tme#/my-toyota/eManual
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
františekhk
Člen Týmu

Díky všem. Mám staženo toto: https://carmanuals2.com/toyota/auris-to ... uze-101959
Trochu se to liší rozložením stránek, ale snad to bude dobré.

F.
Odpovědět

Zpět na „Auris“