Auris 2015 - čo zo svetlami
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Auris 2015 - čo zo svetlami
Klud, mozes, jasne. Parafraza bola hotova za 10 minut aj s pitim kavy. Ziadny Hviezdoslav, Sladkovic ci Bezruc .
Ja som s AUDI dopadol horsie, zvolavacku som si mal zaplatit sam, ale to je ina story.
Ja som s AUDI dopadol horsie, zvolavacku som si mal zaplatit sam, ale to je ina story.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Oukej, katany jsou v kliduCommonUser píše:Klud, mozes, jasne. Parafraza bola hotova za 10 minut aj s pitim kavy. Ziadny Hviezdoslav, Sladkovic ci Bezruc .

Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Ahoj, tak jsem se právě vrátil ze servisu. Řekli mi, že světla byla špatně nastavená, tak to spravili. Ironie je, že na světla jsem od nákupu auta nesáhl, takže to muselo být blbě nastaveno už od začátku, tj. stejná zkušenost jako Sajty...cvanci píše:Daj potom vedieť ako si dopadol so svetlami a ak by si náhodou išiel do optiwhite, tak napíš čo to stálo a či sa to oplatí
Kontrola i seřízení světel bylo bezplatné, takže doporučuji, pokud se vám na autě něco nezdá, tak se nebát to s Toyotou řešit, náprava vás nemusí stát ani korunu

Ad Optiwhite - ptal jsem se na ně, v Průhonicích je zatím prodali jedinému zákazníkovi, shodou okolností to byl nějaký jejich známý, takže od něj vědí, že ty žárovky maí bílé světlo a jsou o něco silnější, tj. lepší viditelnost značek, reflexních prvků apod. Tj. úplně stejná zkušenost, co popisoval zase Haky (nebral jsi to v těch Průhonicích ty?

Já se tedy rozhodl, že nejdřív ve tmě vyzkouším světla po seřízení a když by se mi to pořád nezdálo, tak objednám ty Optiwhite - do konce roku na ně mají 25% slevu.
Tož tak

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Enem takovy detail.
Mne tie H11 z vyroby vydrzali 7 rokov a 125tkm. Asi malo svietim alebo cico ...
"Origo" TTT tam boli OSRAM. Kupil som rovnake OSRAM mimo TTT, ale neverim uz tej zivotnosti.
Mne tie H11 z vyroby vydrzali 7 rokov a 125tkm. Asi malo svietim alebo cico ...
"Origo" TTT tam boli OSRAM. Kupil som rovnake OSRAM mimo TTT, ale neverim uz tej zivotnosti.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Ahoj pánové,
měl bych k těm žárovkám jeden technický dotaz. Předem se omlouvám, jestli se ptám na samozřejmost, ale v žárovkách jsem laik.
Jaký je rozdíl mezi typem H11 a HIR2?
Ptám se proto, že jak se teď zajímám o ty Optiwhite, tak když jsem hledal správný typ pro mé auto, tak na konfigurátoru jednoho e-shopu mi to nabídlo žárovky s H11 i s HIR2, když jsem poptával toyota servisy, tak přes zaslané VIN mi tři napsaly, že mám mít HIR2 a jeden mi napsal naopak H11. Normálně bych to neřešil a řídil se hlasem většiny, ale protože Optiwhite H11 je o cca 150 Kč levnější než HIR2, tak proč utrácet prachy navíc zbytečně, že...
Nevyznáte se v tom někdo?
Předem díky
měl bych k těm žárovkám jeden technický dotaz. Předem se omlouvám, jestli se ptám na samozřejmost, ale v žárovkách jsem laik.
Ptám se proto, že jak se teď zajímám o ty Optiwhite, tak když jsem hledal správný typ pro mé auto, tak na konfigurátoru jednoho e-shopu mi to nabídlo žárovky s H11 i s HIR2, když jsem poptával toyota servisy, tak přes zaslané VIN mi tři napsaly, že mám mít HIR2 a jeden mi napsal naopak H11. Normálně bych to neřešil a řídil se hlasem většiny, ale protože Optiwhite H11 je o cca 150 Kč levnější než HIR2, tak proč utrácet prachy navíc zbytečně, že...
Předem díky
Odpoveď je jednoduchá: v jednom servise ti povedali blbosť.amulet píše:Ahoj pánové,
Předem díky
HIR2 a H11 nie su kompatibilne, je tam iný adaptér a aj iná pozícia vlákna, takže to nebude fungovať.
Navyše čo sa týka svietivosti tak platí HIR2>H11, to že sa ti zdá že svietiš horšie ako sused s H11 je spôsobené shit-nym projektorom.
2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
FYI - včera jsem to projel po neosvětlených okreskách a po seřízení světla svítí výrazně lépe. I přesto ještě pořídím ty Optiwhite, ať má Aurísek taky něco pod stromečkem.amulet píše:Ahoj, tak jsem se právě vrátil ze servisu. Řekli mi, že světla byla špatně nastavená, tak to spravili. Ironie je, že na světla jsem od nákupu auta nesáhl, takže to muselo být blbě nastaveno už od začátku, tj. stejná zkušenost jako Sajty...cvanci píše:Daj potom vedieť ako si dopadol so svetlami a ak by si náhodou išiel do optiwhite, tak napíš čo to stálo a či sa to oplatí
Kontrola i seřízení světel bylo bezplatné, takže doporučuji, pokud se vám na autě něco nezdá, tak se nebát to s Toyotou řešit, náprava vás nemusí stát ani korunu
Ad Optiwhite - ptal jsem se na ně, v Průhonicích je zatím prodali jedinému zákazníkovi, shodou okolností to byl nějaký jejich známý, takže od něj vědí, že ty žárovky maí bílé světlo a jsou o něco silnější, tj. lepší viditelnost značek, reflexních prvků apod. Tj. úplně stejná zkušenost, co popisoval zase Haky (nebral jsi to v těch Průhonicích ty?) Jen mě upozornili, že tyto žárovky mají nižší životnost než standardní žárovky, bohužel nevědí, o kolik, respektive mi řekli: "neberte to doslova, ale normální žárovky vám vydrží třeba 3 roky a Optiwhite 2 roky", je to prý kvůli jinému vláknu.
Já se tedy rozhodl, že nejdřív ve tmě vyzkouším světla po seřízení a když by se mi to pořád nezdálo, tak objednám ty Optiwhite - do konce roku na ně mají 25% slevu.
Tož tak

A tím, doufám, pro mě "kauza světla" skončila.
- Haky
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
amulet: Já je kupoval v Jihlavě v novým autosalónu Toyota (HS Automobil). Do Průhonic jsem dřív jezdil na garančky, ale o světlech sem se s nima nebavil. Tak snad budeš taky spokojenej 

Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Včera cesta z Prahy do Poděbrad, chumelenice, bílá tma. Mám v Aurisu 2013 náhradu LED za HIR 2 žárovky, světla obalená sněhem.
Teplo z LED nerozpustí sníh. Zajímalo by mě, zda tento problém je/není u origo LED.
Teplo z LED nerozpustí sníh. Zajímalo by mě, zda tento problém je/není u origo LED.
Auris 1,6 M 2013
Mají ty tvoje LEDky větráčky nebo jen kovové pásky na rozptýlení tepla? Ptám se hlavně proto jestli náhodou máš větráčky jestli se vejdou do světlometu komplet aby se dal zavřít.zzjosef píše:Včera cesta z Prahy do Poděbrad, chumelenice, bílá tma. Mám v Aurisu 2013 náhradu LED za HIR 2 žárovky, světla obalená sněhem.
Mám totiž ty s pásky, vejdou se sice dovnitř komplet ale světlomet to "nevytopí", takže zaledováno.
Jinak originální LED mají ostřikovače a to by jim mohlo dost pomoct

Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
Neviem o tom, že by mali originál led svetlomety ostrekovače.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Mají šroubovací chladič.Krtek020 píše:Mají ty tvoje LEDky větráčky nebo jen kovové pásky na rozptýlení tepla? Ptám se hlavně proto jestli náhodou máš větráčky jestli se vejdou do světlometu komplet aby se dal zavřít.zzjosef píše:Včera cesta z Prahy do Poděbrad, chumelenice, bílá tma. Mám v Aurisu 2013 náhradu LED za HIR 2 žárovky, světla obalená sněhem.
Mám totiž ty s pásky, vejdou se sice dovnitř komplet ale světlomet to "nevytopí", takže zaledováno.
Jinak originální LED mají ostřikovače a to by jim mohlo dost pomoct
Auris 1,6 M 2013
Moje LED mají větrčky a vejdou se dovnitř v pohodě. Sněžením už jsem taky jel a část světla byla pokrytá sněhem, ale přímo před čočkou bylo čisto. Těžko hodnotit, jak by to vypadalo se žárovkou. Musel bych mít současně v druhém světle žárovku, aby to bylo objektivní. Žárovka taky není vždy řešení - u jiného auta jsem to řeši za každého většího sněžení, i když jsem měl žárovky...
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Moje mají 25W, tak proto asi.Xfield píše:Moje LED mají větrčky a vejdou se dovnitř v pohodě. Sněžením už jsem taky jel a část světla byla pokrytá sněhem, ale přímo před čočkou bylo čisto. Těžko hodnotit, jak by to vypadalo se žárovkou. Musel bych mít současně v druhém světle žárovku, aby to bylo objektivní. Žárovka taky není vždy řešení - u jiného auta jsem to řeši za každého většího sněžení, i když jsem měl žárovky...
Auris 1,6 M 2013
Nemají? Aha tak to jsem myslel že je dostali. Hmmm..sofer píše:Neviem o tom, že by mali originál led svetlomety ostrekovače.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016