studený vzduch u spolujezdce

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
styx_oarsman
Člen Týmu

studený vzduch u spolujezdce

Příspěvek od styx_oarsman »

Dobrý den, mám kuriózní problém s Yarisem (1999) - do kabiny mi na místě spolujezdce odněkud táhne studený vzduch. Jde to jakoby zezdola od skříňky, ale přesněji se mi to nepovedlo zatím lokalizovat. Předpokládám, že se jedná o nějaký otvor do prostoru motoru, jelikož když jedu rychle, táhne to mnohem víc než při pomalé jízdě. Přístrojová deska u spolujezdce je také úplně ledová. Topení přitom funguje normálně, u řidiče i spolujezdce.

Nesetkal se prosím někdo s podobým problémem? Nebo případně jestli vás nenapadá nějaký kryt apod. který se mohl někde uvolnit a způsobit, že do kabiny zvenčí vniká studený vzduch? V létě jsem byl s vozem na velkém servisu, měnily se filtry apod., tak jestli se přitom něco neuvolnilo... Problém jsem začal pozorovat až nedávno, ale to může být dáno pouze tím, že se venku ochladilo.

Nikdy jsem se s podobným problémem nesetkal, tak budu rád za každou radu, než začnu rozebírat přístrojovou desku apod.
Předem moc děkuju.
Čepo
Věčnej rejpal

Re: studený vzduch u spolujezdce

Příspěvek od Čepo »

Vyndej spodní skříňku u spolujzdece a podivej se zda je krytka na pylovém filtru a zda tam ten vůbec filtr je, mohlo by to tudy táhnout.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

nejsem si jist,zdali ma 99 filtr.... :cry: spatne presklene celni okno??nebo v motorovem prostoru nechybi nejaka krytka,zaslepka,pruchodka svazku kabelu?? :)neco dodelavaneho.tahana elektrika dovnitr...
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Alebo chybne klapky regulujuce kurenie...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Yaris“