Auris 2015 - čo zo svetlami
Re: Auris 2015 - čo zo svetlami
Ale optiwhite su len na xenony nie? Resp mi nevedeli povedat ze by boli dostupne aj pre hir2 halogen.pouzivam teraz vosla + 30 ,rozdiel je citit.
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Toyota Auris TS 1.6 VVTi Trend+ 2015
Zahlédnul jsem Auris s těma OptiWhite a vypadalo to fajn, to bělejší světlo je designově hezčí. Musím se přiznat, ač nejsem zastánce nakupování ve stylu "praktický přínos 0, ale vypadá to hustě, tak si za ten nesmysl připlatím", tak jsem do toho šel. Když už jsem byl v tom, nechal jsem překontrolovat seřízení světel. A ejhle, světla byla od koupě špatně seřízená, provedli tedy seřízení a výměnu za OptiWhite. Byl jsem se v tom projet a musím říct, že to svítí prostě (za mě) naprosto bez výhrad. Před výměnou a seřízením to do stran opravdu nebyla žádná hitparáda, svítivost OK, ale po výměně a seřízení už na světla nemůžu říct ani popel a pokud by i toto někomu přišlo nedostatečné, tak už zbývá fakt jenom návštěva očního.
Pokud tedy máte problém s halogeny, nechte si je seřídit, pokud se vám to ani potom nebude zdát, OptiWhite, pokud ani to ne, viz výše.
Pokud tedy máte problém s halogeny, nechte si je seřídit, pokud se vám to ani potom nebude zdát, OptiWhite, pokud ani to ne, viz výše.
* Toyota Auris TS 2017 Active Trend, 1.6 Valvematic
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
† Citroën C4 2012 Exclusive, 1.6 HDi, robotická převodovka
Tento měsíc jsme koupili FL Aurise TS, rok a půl jetý a HIR2 světla byla první věc, co jsem řešil. Neviděl jsem skoro vůbec pravou krajnici, značky, chodce...nic.
Auto bylo přímo z Toyoty a po servisní prohlídce, tak mi přišlo divné, že by světla nebyly seřízené, ale pro jistotu jsem zajel do servisu (ne Toyota). Tam se ukázalo, že pravé světlo je úplně blbě seřízené, svazek směřoval moc vlevo. Po seřízení svítí Auris překvapivě hezky, nevnímám žádné větší rozdíly oproti předchozímu autu (Focus), který má halogenové světlomety výborné.
Slabé je dálkové světlo, ale to téměř nepoužívám
Auto bylo přímo z Toyoty a po servisní prohlídce, tak mi přišlo divné, že by světla nebyly seřízené, ale pro jistotu jsem zajel do servisu (ne Toyota). Tam se ukázalo, že pravé světlo je úplně blbě seřízené, svazek směřoval moc vlevo. Po seřízení svítí Auris překvapivě hezky, nevnímám žádné větší rozdíly oproti předchozímu autu (Focus), který má halogenové světlomety výborné.
Slabé je dálkové světlo, ale to téměř nepoužívám

Tak pridám aj ja moju skúsenosť so svetlami. Tak ako tu už pár z vás písalo, vôbec som nevidel do strán. Na kľukatých cestách človek len odhadoval, kde asi môže cesta pokračovať. A nie je to celkom tá zvolávacia akcia, ktorá je uvedená na zažiatku tejto témy. Tá sa týka toho, že osvetľujete autá oproti, ale u mňa bol problém, že som nevidel krajnicu.
Najskôr som niečo pohľadal na nete a našiel som "Speciální servisní akci" 16OSD-056. Skúsil som napísať do Toyoty, či sa ku môjmu autu náhodou nevzťahuje nejaká zvolávacia akcia a odpísali mi, že ku môjmu VIN-ku nič nie je.
Nedalo mi to a pred treťou garančkou som si vytlačil obrázok, ktorý som našiel na nejakej francúzskej zvolávačke, kde boli pekne aj fotky, ako to svieti a ako by to malo svietiť. No a bez toho aby sa išli pozrieť na auto mi povedali, že mi svetlá vymenia. Takže súdruhovia v Toyote o probléme vedia, ale nepovedia
. Svetlá mi vymenili za 5 min 12, lebo vraj sa to musí stihnúť v rámci 3 ročnej záruky (ja mám zaplatenú predĺženú na 5 rokov, ale tá to vraj nezahrňuje), takže mi ich vymenili posledný deň záruky.
Včera som si bol prvý krát vyskúšať nové svetlá a konečne je to tak, ako by to malo byť. Pekne vidieť krajnicu a aj svetlo pred autom je viac jednoliate.
Chcel som tu priložiť aj pdf-ka, ale keďže sa mi to nepodarilo, tak si len napíšte do googlu toto a malo by to byť hneď prvé:
BE-0058T-0515_IR
16OSD-056
Najskôr som niečo pohľadal na nete a našiel som "Speciální servisní akci" 16OSD-056. Skúsil som napísať do Toyoty, či sa ku môjmu autu náhodou nevzťahuje nejaká zvolávacia akcia a odpísali mi, že ku môjmu VIN-ku nič nie je.
Nedalo mi to a pred treťou garančkou som si vytlačil obrázok, ktorý som našiel na nejakej francúzskej zvolávačke, kde boli pekne aj fotky, ako to svieti a ako by to malo svietiť. No a bez toho aby sa išli pozrieť na auto mi povedali, že mi svetlá vymenia. Takže súdruhovia v Toyote o probléme vedia, ale nepovedia

Včera som si bol prvý krát vyskúšať nové svetlá a konečne je to tak, ako by to malo byť. Pekne vidieť krajnicu a aj svetlo pred autom je viac jednoliate.
Chcel som tu priložiť aj pdf-ka, ale keďže sa mi to nepodarilo, tak si len napíšte do googlu toto a malo by to byť hneď prvé:
BE-0058T-0515_IR
16OSD-056
- Přílohy
-
- svetla.jpg
- (56.03 KiB) Staženo 1491 x
*Toyota Auris TS 2014, 1.6 Valvematic
Dik za info zaujimave je ze mne povedali to iste ze na moje vin vraj to uz neplati ze su to nove svetlomety.Tak teraz neviem ci ich nemam dotlacit ktomu sa nato pozriet,akurat som pred 3 kontrolou.
Toyota Corolla TS Selection 2.0 Hybrid 2019
Cvanci, díky za užitečné informace. Mně ta světla při jízdě na okreskách taky svítí málo, tak jsem u autorizovaného servisu poptal tu svolávačku. Sice se prý na mě nevztahuje, ale aspoň mi nabídli seřízení světel zdarma, tak uvidím, jestli to pomůže...
Toyota Auris TS 1.4 D-4D r.2014
Toyota Corolla Wagon 1.6 r.1998 (ex)
Ešte je možnosť si to skontrolovať tak, že otvoríte kapotu a opíšete si výrobné čísla na svetlometoch a porovnáte ich s tými, ktoré sú napísané v tých servisných akciách. Ale upozorňujem, že tam nie sú určite všetky, lebo moje tam neboli a predsa mi ich vymenili. Ale moje čísla som našiel na nejakej zahraničnej stránke, tiež medzi vadnými sériami. Takže ešte prikladám údajne vadné série, ktoré som našiel na nete:
81110-02E20
81150-02E20
81170-02E20
81110-02E21
81150-02E21
81130-02J60
81170-02J60
Samozrejme, že vám to nezaručí istotu výmeny, ale za pokus to stojí
81110-02E20
81150-02E20
81170-02E20
81110-02E21
81150-02E21
81130-02J60
81170-02J60

Tak jsem otevřel kapotu a podíval se na výrobní číslo na světlometech a ejhle - 81150-02E21, neboli jedno z čísel, co jsi uvedl.cvanci píše:Ešte je možnosť si to skontrolovať tak, že otvoríte kapotu a opíšete si výrobné čísla na svetlometoch a porovnáte ich s tými, ktoré sú napísané v tých servisných akciách. Ale upozorňujem, že tam nie sú určite všetky, lebo moje tam neboli a predsa mi ich vymenili. Ale moje čísla som našiel na nejakej zahraničnej stránke, tiež medzi vadnými sériami. Takže ešte prikladám údajne vadné série, ktoré som našiel na nete:
81110-02E20
81150-02E20
81170-02E20
81110-02E21
81150-02E21
81130-02J60
81170-02J60
Cvanci pls napsal bys mi zdroj, kde jsi toto výrobní číslo našel? Použil bych to pro argumentaci vůči Toyotě. Předem díky.
Nóóó neviem, či to môžeš brať ako nejaký podklad pre reklamáciu, ale našiel som to na tejto stránke:
http://www.auris-tac.com/viewtopic.php?t=1584
Ale musím sa priznať, že mi dalo zabrať, kým som to opäť našiel
A keďže moje svetlá boli tiež v týchto číslach, tak predpokladám, že by to mohlo mať určitú vypovedaciu hodnotu!
http://www.auris-tac.com/viewtopic.php?t=1584
Ale musím sa priznať, že mi dalo zabrať, kým som to opäť našiel

A keďže moje svetlá boli tiež v týchto číslach, tak predpokladám, že by to mohlo mať určitú vypovedaciu hodnotu!
Cvanci, díky za vyhledání odkazu. Jde o diskusi ze španělského fóra, tak to se opravdu nedá použít jako podklad pro reklamaci, tak jsem alespoň vznesl dotaz, že se tato série světel v cizině měnila a jestli se tudíž nemění i u nás. Uvidím, co mi odpovědí...
Jinak to asi ve finále udělám jako sajty, tj. nechám si seřídit světla a hodím tam ty Optiwhite. Pokud i kverulant sajty (nic ve zlém
) je s tímto řešením spokojen, tak nemám důvod nevěřit a prubnu to taky 
Jinak to asi ve finále udělám jako sajty, tj. nechám si seřídit světla a hodím tam ty Optiwhite. Pokud i kverulant sajty (nic ve zlém

Daj potom vedieť ako si dopadol so svetlami a ak by si náhodou išiel do optiwhite, tak napíš čo to stálo a či sa to oplatí 

Aktuálne stoja OptiWhite HIR2 cca 38 € (predávajú sa v pároch), v platnosti je totiž jesenná akcia kde je na vybrané príslušenstvo zľava -25%.
Svetlo je oveľa viac biele a má aj vyššiu intenzitu, za mňa určite sa oplatí. V tomto prípade ale hovoríme fakt len o svetle ak niekto má zlé nastavenie svetlometov tak samozrejme toto mu to nevyrieši.
Po rozbalení som ale zistil že sú to v podstate prebalené Philips-y, už len zistiť ako sa originálne volajú a bolo by to možno ešte lacnejšie
Svetlo je oveľa viac biele a má aj vyššiu intenzitu, za mňa určite sa oplatí. V tomto prípade ale hovoríme fakt len o svetle ak niekto má zlé nastavenie svetlometov tak samozrejme toto mu to nevyrieši.
Po rozbalení som ale zistil že sú to v podstate prebalené Philips-y, už len zistiť ako sa originálne volajú a bolo by to možno ešte lacnejšie

2015/11 Toyota Auris HB 1.6 Valvematic 6MT, Active Trend+
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neskúšali ste niekto osram night breaker plus? Ja som to dával predtym do hondy a svietilo to oveľa lepšie. Svetlo bolo bielšie a silnejšie.
Toyota Auris TS 1.6 Valvematic 2017 Active Trend+
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Honda Civic Aerodeck
Škoda Felicia
Škoda 100
Ahoj, dle heuerka.cz stojí Philips Whitevision H11 (typ do mého auta) mezi 489-666 Kč za 1ks, takže jestli Toyota chce za pár Optiwhite cca 1.000-1.200 Kč, tak to mi přijde v pohoděCommonUser píše:Philips White Vision.