Když ten filtr není zanesený tak proč ho měnit tak brzo? Neznačkový filtr stojí 2500, Toyota 4000.DavidDDD píše:Nevyměnit filtr je známka profesionality....
Olej převodvka 2.2 automat
Re: Olej převodvka 2.2 automat
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
Když jsem byl na 90tis prohlídce v Toyotě tak jsem po nich kontroloval i svíčky jestli byly nové.aczasa píše:A není trochu pozdě když je filtr už plný ? No nic...
Já si to hlídám.
Tady jsem tam celou dobu stál a celou dobu mě všechno vysvětloval a vodíl mě k jedné rozebrané kde čekal na díly a na ní mi ukazoval vnitřek. Já rozhodně plný filtr nemám, ta rozebraná byla z 3gen a měla o 240tis víc a byl akorát tak na výměnu. Kdyby mě chtěli odrbat tak mě tam ten filtr doporučí dát a hned má práci na kterou měl stejně vymezen čas.
Naftový filtr taky nevyměňuješ po každém natankování, ale jen když už se předpokládá že by mohl být zaneseny. Cca 8tis litrů nafty...
Já pokud zachází m s převodovkou slušně, nehoním to studený, netahám přívěsy tak nemám takové oděry a i podle oleje pozná jak si stojí.
RAV4 HSD AWD 2018
Ale jistě. Jak také jinak.
je dobře, že se o to auto tak pěkně staras. Bohužel ne každý to dělá tak pečlivě jako ty.... A z toho nakonec vznikají ty špatné zkušenosti s automatickou převodovkou....

Back in Czech.
Jestli ten clovek rozebira prevodovky kazdy den, tak uz pozna, jestli je filtr zralej na vymenu jen podle oleje. Ja delam velky průmyslový kompresory a taky poznam, v jakym stavu jsou filtry a ani je nemusim videt
RAV4 HSD FWD
-
- Věčnej rejpal
Dopoledne jsem sem dal tento odkaz. http://vymena-oleja.prevodovka-automaticka.sk/ Četl jste to vůbec někdo? Tak jsem to zkopíroval:Preplach automatickej prevodovky sa robí vždy pri každej výmene oleja, nech je olej v akomkoľvek stave. Robí sa strojom určeným na výmenu oleja, preplach automatickej prevodovky a doplnenie oleja v nej. Počas tohto procesu dochádza k vytlačeniu starého oleja z hydromeniča, hydrorozvádzača (v nich sa nachádzajú ventily a kanáliky, z ktorých nie je možné olej vypustiť) a iných častí automatickej prevodovky, z ktorých nemohol prirodzene vytiecť.
Např. Rav 4: olej+proplach+filtr=220€
Pokud to jde zde, tak kurva, kde je servis v CZ??
Rafkaři, nerejpu, asi se v tom ztrácím, ale CVT tedy filtr má, nebo ne? Měnič teda tipuji že určitě ne.....
IMHO Jestli teda výměna proběhla jen "vrchem", tak dle zkušeností s "normální" převodovkou, je to jen "naředění". Výměna, jak si to nechám udělat já, vana dolů, nový filtr, nový olej. Rozebrat trubky co jdou k chladiči, tam do jedné cpát nový a až vyleze z druhé čistý olej, je nový v měniči a zbytku převodovky na cca 90%. Jasný , tím že při tom neřadíš, je něco v mozku převodovky. Pak to "prošaltrovat" a doplnit hladinu. Tím mě přijde proplach vyřešen....Takhle to dělá pán, měl jsem tam už X aut a naprostá spokojenost. K cenám filtrů, na Previi, 3800,- Toyota, originál Aisin (což je ta převodovka) 900,-....
Poznat podle oleje jestli je filtr o.k. mě přijde divný, jak poznat zanešený naftový filtr lze tak, že auto přestane táhnout, nebo je někdo kouzelník (teď asi rejpu). Protože každý to dělá po svém, ale vzhledem ke kvalitě nafty, nechápu proč nevyměnit filtr každou výměnu oleje. +-250kč už teda fakt neřeším......
Osobně olej + VŠECHNY filtry co 10tis km, auta mám rád....
IMHO Jestli teda výměna proběhla jen "vrchem", tak dle zkušeností s "normální" převodovkou, je to jen "naředění". Výměna, jak si to nechám udělat já, vana dolů, nový filtr, nový olej. Rozebrat trubky co jdou k chladiči, tam do jedné cpát nový a až vyleze z druhé čistý olej, je nový v měniči a zbytku převodovky na cca 90%. Jasný , tím že při tom neřadíš, je něco v mozku převodovky. Pak to "prošaltrovat" a doplnit hladinu. Tím mě přijde proplach vyřešen....Takhle to dělá pán, měl jsem tam už X aut a naprostá spokojenost. K cenám filtrů, na Previi, 3800,- Toyota, originál Aisin (což je ta převodovka) 900,-....
Poznat podle oleje jestli je filtr o.k. mě přijde divný, jak poznat zanešený naftový filtr lze tak, že auto přestane táhnout, nebo je někdo kouzelník (teď asi rejpu). Protože každý to dělá po svém, ale vzhledem ke kvalitě nafty, nechápu proč nevyměnit filtr každou výměnu oleje. +-250kč už teda fakt neřeším......
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

Viz mé příspěvky pár let nazpátek kdy tátovi zkurvili převodovku a nemohl jsem najít dlouho nikoho kdo to dá dohromady. Od té doby jsem hledal ale to ty prostě budeš rozporovat do krve.aczasa píše:Ale jistě. Jak také jinak.je dobře, že se o to auto tak pěkně staras. Bohužel ne každý to dělá tak pečlivě jako ty.... A z toho nakonec vznikají ty špatné zkušenosti s automatickou převodovkou....
Toyota udělá i zbytečný věci za který platíte a tady nadáváte a firma která mě mohla oškubat ale řekla že se to udělá příště že to stačí tak je taky špatna že jo...
RAV4 HSD AWD 2018
Má filtr, po sundání vany se k němu dostaneš...DavidDDD píše:Rafkaři, nerejpu, asi se v tom ztrácím, ale CVT tedy filtr má, nebo ne? Měnič teda tipuji že určitě ne.....
Vypláchnul to jednou tím samým olejem, z důvodu že tam vždy zůstane se musí použít ten samý...
Po vypuštění ještě odsával a nenašel bordel a olej byl na ty km dobrý tak podle toho posoudil že to stačí přístě.
Právě proto, že toho dělají hodně tak to může z praxe posoudit. Měl tam Lanďáka a ten měl olej po 70tis smradlavej po spálenině, tam dělal velkéj servis, že to přej honil studený a tahal přívěs, ale Lanďák nemá variátor.
Příště tam jedu asi po 60tis a bude to stát min 10tis, to říkal že se bude měnit i filtr a dvakrát proplachovat.
Udělejte si to každý kde chcete a výměnte si tam co chcete když nevěříte profikovi. Neobjednali mě dokud jsem jim neposlal vinko a dokud nepřišli díly. Ten filtr tam dokonce měl a buď tam vydrží 2 roky nebo ho dá jinýmu a nebo ho pošlou nazpatek, to neřešil. Ten mechanik věděl o čem mluví a co dělá a venku postavené auta z Čech který někdo zkurvil mluvili za vše. Říkám že kdyby mě chtěl oškubat tak tam nechám o 6tis víc, měl jsem rezervovany čas 4h ale usoudil že to šetřím a tak se to udělá příště...
RAV4 HSD AWD 2018
Když jsi spokojený,tak o.k. V cvt asi jednodušeji než v klasickém automatu. Mě by pro klid zajímalo,kolik odteklo (včetně toho odsátí) a na kolik je náplň. Z toho bych si dělal závěr.Osobně bych ten filtr vyměnit nechal,investice do servisu neberu jako oškubaní,ale to je na každém,co a jak. Jsou lidi,co olej nemění vůbec.
Prius - ta obrazovka je droga 

Já jsem byl v servisu v CZCorolla2014 píše:Dopoledne jsem sem dal tento odkaz. http://vymena-oleja.prevodovka-automaticka.sk/ Četl jste to vůbec někdo? Tak jsem to zkopíroval:Preplach automatickej prevodovky sa robí vždy pri každej výmene oleja, nech je olej v akomkoľvek stave. Robí sa strojom určeným na výmenu oleja, preplach automatickej prevodovky a doplnenie oleja v nej. Počas tohto procesu dochádza k vytlačeniu starého oleja z hydromeniča, hydrorozvádzača (v nich sa nachádzajú ventily a kanáliky, z ktorých nie je možné olej vypustiť) a iných častí automatickej prevodovky, z ktorých nemohol prirodzene vytiecť.

Na tu cenu zapomeň, to může stát jen filtr. Jen rafka má několik modifikací převodovek jak pro naftu tak pro benzín. Já mám 4gen v benzínu s variátorem rok 2013 jednu z prvních v ČR a mám výpustný šroub a dneska koupil kamarád taky tu samou rok 2o14 a šroub tam nemá

Má najeto 65tis a chystá se zajet do toho Kapse na výměnu všech náplní.
Je těžký odhadnout kdy ten olej měnit, když budeš jezdit co 60tis na výměnu a budeš chtít i filtr takzě velký servis, tak tam necháš desítku jak prd to je ale 17hal/km to je sakra investice, jde to snížit že ji budeš šetřit. Ale....
RAV4 HSD AWD 2018