Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
slabostka
Věčnej rejpal

Re: Yaris HSD

Příspěvek od slabostka »

Slabina aurisa I hsd je kufor...povodne asi neratali ze tam zastavaju hsd takze baterky supli kam sa dalo a teda do kufra.... Urcite si to dobre obzri...yaris je sice mensi ale neviem ci kufor nebude lepsie vyuzitelny.... Rozhodne to treba dobre zvazit aj ked kociar je vec kratkodoba a existuju rozne prevedenia a velkosti....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
lubos666
Člen Týmu

Příspěvek od lubos666 »

JJ, presne.. slabina aurisa I hsd kufor ma 279l co je prakticky rovnako ako yaris (286l)...akurat yaris ho ma hlbsi a auris asi sirsí a dlhsi a ma mensiu hlbku... horsie je to clenenie ale v tomto je to asi 50:50

Dalsia dilema je motor, auris ma 1.8čku...yaris 1,5ku
Do mesta su obe super, na dialnici bude mat vyhodu asi auris, kedze ma vykonnejsi motor, vacsiu sirku a celkovo je to trosku vacsie auto... ktovie ako je na tom odhlucnenie? nejazdil niekto auris I hsd pre porovnanie yaris hsd?

o spotrebu mi nejde...
skor o vykon resp. odhlucnenie, celkovu stabiltu.

Zatial davam 60% pre auris HSD (priapda mi celkovo univerzalnejsí aj pre mesto aj pre dialnice), 40% davam yarisu hsd
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

to si musíš odpovedať sám či chceš malé alebo nižšiu strednú... a za auris I hovorí cena - kedže sú ťažko predajné.... na druhej strane ak ho budeš chcieť za pár rokov predať ??? a ešte jedna necnosť - interér nemá poriadne odkladacie miesta na fľaše, nezdá sa to ale vie to nasrať keď vezieš dieťa a nemáš kam pichnúť fľašu s čajom či minerálkou....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Ked som v lete 2012 vyberal auto (prevazne pre manzelku), tak som skusil aj Auris HSD a jazda sa mi velmi pacila. V kufri je schod ale subjektivne sa mi kufor nezdal maly. Na druhej strane kufor v Yarise HSD (2012) je podla mna dost velky. Ohladne kocika - ak je uz kocik kupeny, tak jednoznacne odskusat kde ako vojde.

Budem teraz hovorit len o HSD rocnikoch 2012.

Yaris sa mi pri silnejsom pridani plynu zda velmi hlucny. Po ustaleni OK.
Auris na mna posobil tichsie.

Yaris ma riadaciu paku dole a radi sa po schodikoch (VW automat DSG s radenim v jednej linii mi viac vyhovoval).
Auris ma radenie takou malinkou odpruzenou packou vyssie a radenie v Yarise mi pride menej pohodlne.

Yaris cisto na baterky vyzaduje viac jemnosti ako Auris.

Tolko moje skromne postrehy. Pri kupe noveho vsak rozhodovala aj cena. Rozdiel ceny Yaris vs Yaris HSD vo vtedy najvyssej vybave Style bol 800 eur. Povodne som ani neplanoval HSD ale ten rozdiel sa mi zdal prijatelny. Rozdiel Auris vs Auris HSD bol 5000 eur. Yaris nelutujem ale Auris je podla mna lepsi (asi je to ocakavane). A este, Yaris ma zle radio! Auris neviem ci ma dobre.
Lukynek
Člen Týmu

Příspěvek od Lukynek »

Pisu z mobilu proto bez tecek, carek a hacku.Ahoj kluci chci se zeptat co Vam davali za olej na prvni garancce u Yaris Hybrid r.v.2016? Meli by tam dat 0w-20 origo Toyota nebo?Nebo vzit vlastni treba Eneos?Mam nemilou zkusenost u Edera ze treba u Coroll mel byt 0w-20 a spokojene tam srali 5w-30 Castrol a ten tam dle manualu muze byt jen alternativne a pan Kopecky od auto Eder, byl arogantni a chytry jak slovensky radio. Ze je to na zaklade vyjadreni Toyota EU.Predem diky za odpovedi Yarisaci :).
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

a v čom je slovenské rádio "chytré"? K oleju je to v zásade jedno či 0W20 alebo 5W30... vyber si podľa ceny, polepu,tvaru fľaše,loga,názvu firmy.... u mna hsd jazdí napr. od 0W20 po 10W40... osobne mám lepší pocit keď je tam 10W40 hlavne v lete... na zimu mám nachystaný Total 0W20 bo je najlacnejšia 0W20 na našom - slovenskom - trhu.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Lukynek: přinést do servisu vlastní olej, natož na první garančku... to ani snad nemyslíš vážně! Anebo zapomeň na garance a nalej si to tam sám, ty rádio..
Lukynek
Člen Týmu

Příspěvek od Lukynek »

No TVL to jsou odpovědi, myslel jsem, že to bude trochu odbornější diskuze. Trošku tu mícháme jabka s hruškama a občas aj nějaká brambora. Jestli někdo z Vás leje do auta oleje odlišných viskozit 0w-20 s extrémně nízkou viskozitou až 10w-40 polosyntetické oleje tak to je fakt síla a po Vás bych si to chtěl ojetý auto koupit (bavím se o autech max. dva roky staré a s malým nájezdem). Ještě můžete napsat, že je vhodný fritovací olej, rostlinný, slunečnicový a nebo do dvoutaktních sekaček 2T a trošku tam dej oleja 1:60 :-) :-) to bude taky dobré :-). Hulíte asi dobrej mátroš, že to jsou tak vyblikaný odpovědi. :-(. Opravdu mlčeti zlato až se tu na nic neptám. Předem se omlouvám, protože, nikoho jsem nechtěl urazit ani zesměšnit.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

No keby si nebol mudry jak slovenske radio - otvoril a precital by si si navod k vehiklu a zistil by si ze viskozity mozes poiuzit od 0w20 po 20w50 predpokladam. Keby si viac chcel tak si nacitas o olejoch ze viskozita je ten menej dolezity parameter oleja a treba ju prisposobit klime a prevadzke auta. A ano ja po sebe kupim rad jazdenku lebo menim olej pod 10000km takze motor je cisty jak lalia.... Tebe radit netreba bo ty si iny kabrnak,ty to mas zmaknute davno....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
manasek
Věčnej rejpal

Příspěvek od manasek »

chlapi nevim,to uz je snad mineral ne 15 w 40 a pod.od nova jen plnou syntetiku...az bude neco papat ,jako stare vvti tak jsme prechazeli na hustsi... :(
Mates.
Manager Týmu

Příspěvek od Mates. »

Furt s těmi minerály a syntetikami... :P
https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske- ... vych-oleju
https://www.oleje.cz/clanek/Mazivarske- ... -syntetika
Pročíst. Vybírat podle specifikace. A myslím si že pokud mi něco doporučí Toyota EU tak asi ví o čem mluví.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
JFK6
Člen Týmu

Příspěvek od JFK6 »

Zdravím, má Yaris HSD ještě jednu baterii mimo té v hybridním systému? Něco jsem viděl v pokecu u Priusu, že Prius má ještě jednu 12V baterii... Pokud ano, kde a k čemu a kde se dá dobíjet? Popř. proč jí ten Prius má a Yaris ne? :D Díky za odpověď.
Toyota Yaris Hybrid Selection Pure + Senso Smart (2016)
Nissan Patrol Y61
eMeM
Navigátor

Příspěvek od eMeM »

Určite ju má. Slúži na zapnutie hybridného systému (napájanie kým auto nie je v režime ON). Udržuje pri živote niektoré nastavenia - ak sa vyberie, tak treba nastaviť opäť.

Hybridný systém je takmer identický skrze portfólio.

Nabíja sa tak ako píšu v návode, nemaj strach ho prečítať. :twisted:
jees
Navigátor

Příspěvek od jees »

12V baterka je taktéž jako hlavní baterie umístěná pod zadními sedačkami. Pro přístup je nutné oddělat ten plastový kryt.
Pro nouzové nastartování přes kabely má baterka vyvedený "+" pól v pojistkové skříňce v motorovém prostoru - viz. foto:
01.jpg
(239.4 KiB) Staženo 2178 x
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Lukynek píše:No TVL to jsou odpovědi, myslel jsem, že to bude trochu odbornější diskuze. Trošku tu mícháme jabka s hruškama a občas aj nějaká brambora. Jestli někdo z Vás leje do auta oleje odlišných viskozit 0w-20 s extrémně nízkou viskozitou až 10w-40 polosyntetické oleje tak to je fakt síla a po Vás bych si to chtěl ojetý auto koupit (bavím se o autech max. dva roky staré a s malým nájezdem). Ještě můžete napsat, že je vhodný fritovací olej, rostlinný, slunečnicový a nebo do dvoutaktních sekaček 2T a trošku tam dej oleja 1:60 :-) :-) to bude taky dobré :-). Hulíte asi dobrej mátroš, že to jsou tak vyblikaný odpovědi. :-(. Opravdu mlčeti zlato až se tu na nic neptám. Předem se omlouvám, protože, nikoho jsem nechtěl urazit ani zesměšnit.
Mám síce rollky ale tiež mám v servisnej knižke písaný olej 0W-20, príležitostne 5W-30. A origo servis mi leje furt 5W-30. Keď som sa pýtal na to prečo nedávajú 0W-20, tak mi servisák povedal, citujem:"Viete, to je taká vodička."
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“