originální kryty kol ("poklice) na Yaris - HELP

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
CZ W202
Člen Týmu

originální kryty kol ("poklice) na Yaris - HELP

Příspěvek od CZ W202 »

Zdravím všechny přítomné na Yaris fóru. Mým domovským fórem je sice to na www.mercedes-classic.cz (mám C-Klasse W 202), ale Toyotám taky fandím, protože v rodině mé nastávající je to favorizovaná značka (1x Corolla 1.6 VVTi HB 5D rok 2002, 2x Yaris 1.0 VVTi 3D rok 2003) a sám se v některé z nich vždycky rád svezu.

Ale k problému - dneska mé přítelkyni na ulici někdy mezi 17.00-18.30 hod. :!: někdo z Yarise ukradl originální 14" poklice :mad: Měl štěstí (já taky), že jsem dotyčné (-ho) nepřistihl při činu, šeredně by to odnesl (a já pak ty důsledky mého afektu asi taky). Ke všemu jsem plánoval o víkendu zout jí plechy a dát tam letní ALU kola :x , takže to zloděj stihl jen tak tak.

Můj dotaz a prosba: Nevíte někdo, kolik stojí sada těch 4 nových poklic v Toyotě? Případně ještě lépe - nemáte někdo tento typ poklic doma ladem a nechcete se jich zbavit? Předem díky za jakoukoli pomoc. Nechte mi tu prosím vzkaz.

P.S. Je to ten typ poklic, jako na fotkách Yarise MP Opava s nasazenou "botičkou" - viz tady:
http://www.yaris-club.com/news/boticka/bota.htm
TOm
Věčnej rejpal

Příspěvek od TOm »

Jojo original poklice...co ja sem slysel tak prej okolo 2000kc :? primo v toyote...
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

skus ebay..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Na SK stoji 1100 Sk/1ks. Frajerke tiez ukradli, kupil som ich za 1000 od znameho z Toyoty. Ak si niekto da priplatkovu vybavu s hlinikovyni diskami, tak im ostanu rafy a puklice, tak to rozpredavaju po znamych. Vyskusaj sa spytat v niejakom autorizovanom servise, ci by to neslo vybavit pod rukou :D
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
CZ W202
Člen Týmu

Příspěvek od CZ W202 »

Díky všem za dosavadní rady. Zkoušel jsem volat zatím k jednom u dealerovi Toyoty, kam to mám nejblíž (Area 93 v Ústí nad Labem; jinak auto je z Tsusho Průhonice, tam jsem to ještě nezkoušel), zaměstnanec, se kterým jsem mluvil, nebyl u počítače a přesnou cenu z hlavy nevěděl, ale od oka říkal cenu 2.400,-- CZK za 4 poklice :? Můžu samozřejmě zkusit rozhodit sítě, jestli někdo nemá známé v Toyotě ("vybavit to pod rukou", jak psal Tomáš :) ), ale mám obavy, že to může být problém už jen proto, že staré Yarisy jsou už vyprodané a prodávají se nové a tudíž naznačeným způsobem už poklice u dealerů nepřebývají. E-bay jsem projel - zajímavé věci na Yarisy tam jsou, ale poklice bohužel ne.. :(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Chcel by som sa spýtať, kto má dobrú fintu(ak vôbec existuje) ,ako nasadiť bez nervov a vyšťavení síl nazad puklicu??
Mňa išlo je..núť,keď som ju nasadzoval nazad.Doj..al som si prsty ,až sa mi roztriasli-a to som nasadzoval len jednu vyj..anú malú 14" puklicu...ja jeho b..ha!!! Skúsil som aj na druhom kolese ,či sa aj na druhom dáva tak ťažko hore...samozrejme!!! A ešte k tomu som jeden jazýček nalomil,lebo som už z posledných síl tlačil späť... :twisted: :twisted: :twisted: Keď si uvedomím,že ma to čaká pri výmene pneu na zimné,tak už teraz sa idem dopredu vyspovedať,lebo tolko svätých pri tom spomeniem,že sa až diviť budem,kolko ich je...
:crazy: :crazy:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

muco píše:Chcel by som sa spýtať, kto má dobrú fintu(ak vôbec existuje) ,ako nasadiť bez nervov a vyšťavení síl nazad puklicu??
Pocuvaj,:D som sa pobavil,lebo to iste som prvy krat zazil.ale nesmies to davat naraz plocho.Ja to nasadzujem tak ze najprv zasadim spodnu zalozku a dve na bokoch co su tak pomaly zatlacam naraz ale nie uplne len tak ich perujem a pomaham si kolenom ked cupim, tlacim nim stred puklice jedme dnu a ked tak kmitas na tych stranach tak ti zaskocia a vrchna uz ide za nimi...Cize nesmies to zatlaca nejako postupne jednu po druhej,lebo znicis nervy :D musis dat spodnu a bocne pomaly naraz obe kmitanim zatlacat....
neviem ci som dobre popisal ci chapes :D
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Prisaham vačku na žuvačku,že som zo zúfalosti a od bolesti krížov dokopy s prstami -skúšal snáď aj tak,ako opisuješ-len som tým nekmital ...Vela možností som vyskúšal,ale nedarilo sa.
Ja som to viac-menej dával asi tiež tak-spodnú,bočné,(dokonca som aj kolenom tlačil) , urobilo sa mi "vajíčko" z toho a bol som v pi... :evil:
snažil som sa potom samozrejme zatláčať tie svorky ako tabak do fajky-ale to je tak pevné,že s prsty som som si velmi rýchlo vysílil(a bolelo to jak hovado)

Takže skusim to (keď sa mi zahoja nervy a prsty) ako to opisuješ.
-Pochopil som ťa asi takto.: zasadiť spodok až po "koreň" a boky pomaly vsúvať a kmitať nimi do bokov + kolenom tlačiť ,-ostatné by mali zapadnúť "samé"takže snaď sa to nejak naučím-inak volám asistenčnú službu :roll: :roll:
Vďaka :wink: :wink:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josh
Člen Týmu

Příspěvek od josh »

chlapi neviem co riesites natlacanim puklic, normalne ich prilozim k rafiku a tak 3-4x po tej puklici buchnem pastou a je tam hned narazena,je to 10 sekund
Toyota Yaris NG 1.3 Terra Cool 2007 (Lunarna strieborna)
Fiat Bravo 1.4 Dynamic 2007 (Red Tango)
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

mio píše:
muco píše:Chcel by som sa spýtať, kto má dobrú fintu(ak vôbec existuje) ,ako nasadiť bez nervov a vyšťavení síl nazad puklicu??
Pocuvaj,:D som sa pobavil,:D
No ja som videl chalana v servise prilozil puklicu tak jak by mala asi byt a potom silno buchal rukou az sadla hehe. Zadne gentle zatlacanicko poradne ju tam narvat :wink:
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

KiciDevil píše:
mio píše:
Pocuvaj,:D som sa pobavil,:D
...poradne ju tam narvat :wink:
:) Ja by som do tvojej tiez urval :D aj do inej cudzej by som radsej buchal co najsilnejsie....sak to nemoje :D ale dobre ze viem...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Melkes
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Originální kryty kol/Poklice/ na Yaris - Help

Příspěvek od Melkes »

Souhlasím s obtížným nasazováním poklic na kola. Sám jsem si to zkusil, je to velmi obtížné. Kdybych je sám nasundal, tak bych si myslel, že patří na jiné auto. těžko si umím představit ženskou jak po výměně kola nasazuje tuto polklici. Jediná výhoda je, že ji tak lehko nestratíte :(
Odpovědět

Zpět na „Yaris“