Zdravím a prosím o radu.
Potřebuji vyměnit kliku dveří a zasek jsem se na tom, že nevím jak dostat to táhlo z kliky - viz foto.
Připadá mi, že na konci je to táhlo v klice zajištěný plastovou "závlačkou" - ale nejsem si jistý.
Děkuji za radu.
Výměna kliky dveří (LP, Yaris 2005)
Výměna kliky dveří (LP, Yaris 2005)
- Přílohy
-
- klika.jpg
- (103.57 KiB) Staženo 1372 x
- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna kliky dveří (LP, Yaris 2005)
najprv tu dolnu cast odcvakni z tej tycky, konkretne tam kde je to v tom kruzku dole, taka biela plastova objimecka. Z tej druhej strany je otvorena, cize ju vycvakni z tej tycky smerom k sebe. Potom vytiahni tu tycku z toho bieleho plastu, ten koncek co je zahnuty doprava. A tym padom bude ten koncek bieleho plastu stlacitelny a vyvlecitelny z toho cierneho plastu.
Znie to zlozito ale je to uplne primitivne...
pozri tu, od 03.22 je to vidiet, ako to vycvakne https://youtu.be/HyhMp5zvvIw?t=202
Znie to zlozito ale je to uplne primitivne...
pozri tu, od 03.22 je to vidiet, ako to vycvakne https://youtu.be/HyhMp5zvvIw?t=202
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
To ondrik:
Díky za radu. Podařilo se mi tu dolní část plastu z té tyčky odcvaknout směrem ke mě a otočit ji nahoru. Potom jsem zkusil vytáhnout tu zahnutou část tyčky z toho plastu a z kliky.
To se mi nepodařilo. Bál jsem se pořádně zabrat a měl jsem pocit, že musím nejdříve odšroubovat všechny šrouby co drží kliku, aby ta tyčka měla "vůli" k pohybu - k vytažení.
Díky za radu. Podařilo se mi tu dolní část plastu z té tyčky odcvaknout směrem ke mě a otočit ji nahoru. Potom jsem zkusil vytáhnout tu zahnutou část tyčky z toho plastu a z kliky.
To se mi nepodařilo. Bál jsem se pořádně zabrat a měl jsem pocit, že musím nejdříve odšroubovat všechny šrouby co drží kliku, aby ta tyčka měla "vůli" k pohybu - k vytažení.
bud to prdne,nebo ne...moc se to nestava ...sroubky bych nevyndaval at to drzi..odjisti tu pojistku a otoc nahoru.. mezi tu kovovou cast a madlo davam vetsi plochy sroubovak a pootocim,samo se to tou pakou a silou odjisti od sebe..neboj se trosku zabrat v zapesti toho plocheho sroubovaku .. 

- ondrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
presne tak, ta tycka, ten zahnuty koncek, jemne drzi v tom bielom plaste, len ju musis silnejsie vytlacit do lava. Aj keby si vysuchal tie minidrazky v tom bielom plaste, neboj sa, ta tycka tam bude dobre drzat aj potom, ked to poskladas naspat a zaklopis du dolnu cast bieleho plasu...
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Díky vám za rady, povedlo se.
Mezi táhlo (před tou zahnutou částí) a kliku (kovová část, která držela konec táhla) jsem zasunul plochý šroubovák a otočil s ním.
Mezi táhlo (před tou zahnutou částí) a kliku (kovová část, která držela konec táhla) jsem zasunul plochý šroubovák a otočil s ním.